در نظر داشته باشید که بیشتر نایلونهای رنگی و مشکی از مواد خطرناک و بازیافتی تولید میشود، اما متاسفانه شاهد هستیم که خیلیها مواد غذایی مورد نیاز خود را در همین نایلونهای خطرناک حمل میکنند و با این کار، سلامت خود و خانواده شان را به خطر میاندازند.
شواهد علمی هم نشان میدهد که بین استفاده افراطی از نایلونها در زندگی شهرنشینی با افزایش بار بیماریهای مزمن و غیرواگیر، رابطه مستقیم وجود دارد. شیوع انواع سرطانهای بدخیم، جهشهای ژنتیک، بروز ناهنجاریهای دوران جنینی و نوزادی و مسومیتهای حاد، فقط قسمتی از آسیبهایی است که نایلونها میتواند به بار بیاورد.
این کیسههای پلاستیکی، بشدت در برابر تغییر دما حساس بوده و در صورت قرار گرفتن در محیطهای خیلی گرم یا خیلی سرد، احتمال دارد مواد سمی را به مواد غذایی که روزانه مصرف میکنیم، منتقل کند.
به دلیل همه خطراتی که نایلونها بر سر سلامت جامعه میآورد، بهترین راهکار این است که به طور کلی، تلاش کنیم قید استفاده از نایلونها را بزنیم و از کیسههای غیرنایلونی استفاده کنیم. اما اگر در وضعیتی قرار داشتیم که مجبور به استفاده از این نایلونها بودیم، نباید به هیچ وجه از نایلونهای فلهای استفاده کنیم. در انتخاب این نایلونها باید دقت داشته باشیم که حداقل نام و نشان شرکت تولیدکننده روی بستههای نایلون وجود داشته باشد و از خرید نایلونهای بینام و نشان، خودداری کنیم.
متولیان نظام سلامت هم باید با آموزش و فرهنگسازی گسترده، عادت استفاده نکردن از نایلون را در جامعه نهادینه کنند و همچنین با شرکتهای متخلف که بدون مجوز به تولید نایلونهای غیراستاندارد میپردازند، برخورد جدی و قانونی شود.
دکتر نیاز محمدزاده - متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت