جایزه ای در سینمای ایران که تاریخ ساز شد

«فروشنده» هفتمین اثر اصغر فرهادی در آغاز فصل جوایز سالانه سینمایی ۲۰۱۶ شروع قدرتمندی داشت و توانست اولین جایزه خود به عنوان بهترین فیلم خارجی زبان را از هیات ملی نقد آمریکا دریافت کند، جایزه ای که این کارگردان پیش از این دو بار دیگر هم آن را دریافت کرده بود. اما نکته مهم اینجاست که با دریافت این جایزه فرهادی تبدیل به تنها کارگردان بخش خارجی زبان در تاریخ جوایز هیات ملی نقد آمریکا شد که توانسته برای سه فیلم متوالی خود این جایزه را به دست آورد.
کد خبر: ۹۷۳۸۶۸
جایزه ای در سینمای ایران که تاریخ ساز شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آی سینما، این جوایز بامداد چهارشنبه اهدا شد و فیلم «فروشنده» که پرفروش ترین فیلم سال سینمای ایران هم لقب گرفته و دو جایزه از جشنواره کن هم دریافت کرده توانست جایزه بهترین فیلم خارجی زبان را به دست آورد. اتفاقی که پیش از این در سال های ۲۰۱۱ با فیلم «جدایی نادر از سیمین» و سال ۲۰۱۳ با فیلم «گذشته» هم رخ داده بود تا به این ترتیب فرهادی تنها کارگردان تاریخ این جوایز باشد که برای سه فیلم متوالی ای که ساخته توانسته این جایزه را به دست آورد. البته در بحث بیشترین تعداد جایزه در بخش فیلم های خارجی زبان، اینگمار برگمان کارگردان شهیر سوئدی با پنج بار دریافت این جایزه و پدرو آلمودوار کارگردان اسپانیایی که اتفاقا تهیه کننده فیلم بعدی فرهادی هم هست با چهار جایزه بالاتر از او قرار گرفته اند. فرهادی هم با سه جایزه در کنار فدریکو فلینی کارگردان سرشناس ایتالیایی قرار گرفته است.

اما در بخش های اصلی «منچستر کنار دریا» بهترین فیلم شد، بری جنکینز کارگردان فیلم «مهتاب» هم جایزه بهترین کارگردانی را به دست آورد. کیسی افلک برای فیلم «منچستر کنار دریا» جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد و جف بریجز برای بازی درخشانش در فیلم «Hell or High Water» جایزه بهترین نقش مکمل مرد را دریافت کرد. ایمی آدامز برای بازی در «ورود» بهترین بازیگر نقش اول زن شد و نائومی هریس بازیگر فیلم مهتاب هم توانست جایزه بهترین بازیگر مکمل زن را به خانه ببرد.
جایزه بهترین فیلمنامه اوریجینال به کنت لونرگان برای نگارش «منچستر کنار دریا» رسید و مارتین اسکورسیزی به همراه جی کاکس جایزه بهترین فیلم نامه اقتباسی را برای فیلم هنوز اکران نشده «سکوت» به دست آوردند. در رقابت فشرده انیمیشن های ۲۰۱۶ هم جایزه بهترین انیمیشن هیات ملی نقد آمریکا به «کوبو و دو تار» رسید.

باقی جوایز مهم هیات ملی نقد آمریکا هم به این ترتیب اهدا شدند: بهترین بازیگر نوظهور مرد، لوکاس هجس برای فیلم «منچستر کنار دریا»، بهترین بازیگر نوظهور زن رویالتی هایتاور برای فیلم «مناسب‌ها»، بهترین کارگردانی فیلم اول تری ادوارد شولتز برای فیلم «کریشا»، بهترین مستند بلند به «اُ.جی: ساخت آمریکا» به کارگردانی ازرا ادلمن و جایزه آزادی بیان هیات ملی نقد آمریکا هم به مستند «فیلمبردار» ساخته کریستن جانسن رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
s
-
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
۰
۰
سینمای ایران برای نجات باید از افراد و رفتار های ضد انقلابی و افكار های مسموم غربی پاكسازی بشه والسلام.

نیازمندی ها