معاون وزیر راه و شهرسازی :

ظرفیت شهر تهران در بلندمرتبه سازی اشباع شده است/ نبودتقاضا برای واحدهای تجاری

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: ظرفیت شهر تهران از نظر بلندمرتبه سازی و ساخت فروشگاه های بزرگ زنجیره ای (Mall) اشباع شده است.
کد خبر: ۹۷۲۸۳۸
ظرفیت شهر تهران در بلندمرتبه سازی اشباع شده است/ نبودتقاضا برای واحدهای تجاری

به گزارش جام جم آنلاین ، پیروز حناچی درباره بلندمرتبه سازی در تهران اظهار داشت: آنقدر از ظرفیت بلندمرتبه سازی در پایتخت بی جا استفاده شده که می توان گفت این ظرفیت «پیش خور» شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در فاصله سال های 1389 تا 1392 در مجموع مجوز ساخت 150 برج در تهران داده شده است که نشانی هیچ یک از آنها پایین تر از میدان انقلاب نیست.
وی افزود: مشکل دیگر بلندمرتبه سازی در تهران، متمرکز بودن آن در مناطق خاص از جمله مناطق 1، 2 ،3 و 6 است ضمن آنکه در منطقه یک شدت این ساخت و سازها بیشتر است.
حناچی تاکید کرد: متاسفانه این ساختمان ها در جاهایی ساخته شده که نباید ساخته می شد و از این رو شورای عالی شهرسازی و معماری اصراری ندارد که موضوع بلندمرتبه سازی در تهران را تسریع کند.
وی افزود: برای پیگیری موضوع ابتدا از شهرداری اطلاعات خواسته ایم که هنوز به اندازه کافی اطلاعات در این زمینه به دست ما نرسیده است که بر اساس آن تصمیم بگیریم.

تقاضا برای واحدهای تجاری وجود ندارد


دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی در گفت و گو با ایرنا در ادامه درباره ساخت بی رویه مجتمع های تجاری و فروشگاه های بزرگ زنجیره ای (Mall) در شهر تهران نیز اظهار داشت: به نظر می رسد ساخت اینگونه واحدها در تهران به حد اشباع رسیده است.
حناچی تاکید کرد: از ظرفیتی که باید در ظرف 20 سال آینده استفاده می کردیم، در مدت دو تا سه سال بهره برداری شده است به نحوی که خود مسوولان شهرداری نیز واقفند تقاضا برای واحدهای تجاری وجود ندارد.
معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ساخت بی رویه اینگونه واحدهای تجاری اقتصاد خرد محلی را از بین می برد زیرا اگر قرار باشد همه مردم نیازهای خود را از مال ها تهیه کنند، اقتصاد محلی دستخوش تغییر می شود.

پیگیری فرونشست زمین در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درباره پدیده فرونشست زمین در شهر تهران نیز گفت: فرضیه های مختلفی در این زمینه مطرح شده است که یکی از آنها گودبرداری های عمیق یا دست کاری در لایه های زیرین خاک توسط انسان است که می تواند برخی حرکت های لایه های زمین را تشدید کند.
حناچی اظهار داشت: در کنار آن وجود قنات های متعدد در تهران و انحراف این قنات ها به دلیل گودبرداری ها یکی دیگر از فرضیه های مطرح به شمار می رود زیرا ساخت و سازهای عمیق می تواند شبکه های انتقال آب را کور کند و از آنجا که آب مسیر خود را پیدا می کند، سبب شستن ریزدانه های خاک می شود.
وی افزود: برخی کارشناسان معتقدند تغییر مسیر عبور جریان آب به دلیل حفاری تونل های مترو و نیز لرزه های ناشی از عبور آن می تواند در شستن ریزدانه ها و تغییرات آتی موثر باشد.
حناچی تاکید کرد: اطلاعات ما در این خصوص کامل و دقیق نیست و از این روز از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن خواسته شده است بررسی های دقیقی در این زمینه انجام دهد.

فشار شهرداری ها بر شورای عالی شهرسازی
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: یکی از دستاوردهای دولت یازدهم در حفظ حقوق شهروندان و تحقق شعار «تدبیر و امید» را می توان در اقدام های این شورا یافت.
حناچی تاکید کرد: در دوره ای شهرداری ها به حال خود رها شدند و هرکاری که خواسته اند، انجام دادند اما اکنون شورای عالی شهرسازی و معماری به وظایف نظارتی خود عمل می کند و در حال بازگرداندن امور به مسیر اصلی خود است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این شورا تحت فشار زیادی از سوی شهرداری ها بخصوص در کلانشهرها قرار دارد زیرا منافع عظیمی در ساخت و سازها وجود دارد.
وی افزود: تصمیمات در شهرها باید عاقلانه، قابل دفاع و شفاف باشد و همه از آن مطلع شوند که این کار با حمایت رسانه ها امکان پذیر است.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری اردیبهشت ماه گذشته در گرامیداشت روز معمار گفته بود، این شورا در حال تدوین ضوابط بلندمرتبه سازی است تا با اجرای آن، دیگر شاهد بلندمرتبه سازی در هر منطقه ای نباشیم.
وی موضوع بلندمرتبه ‌سازی را یکی از پرچالش‌ترین موضوع های شهرسازی معاصر عنوان کرد.
حناچی گفته بود، هیچ عقل سلیمی با بلندمرتبه‌ سازی مخالف نیست، اما چارچوب‌های آن باید رعایت شود و گرنه به ضد خودش بدل می‌شود.
وی گفته بود، اصلی ترین اختلاف بر سر این است که نباید فقط به درخواست مالکان زمین برای بلندمرتبه ‌سازی، مجوز ساخت ساختمان‌های بلند داده شود و در این زمینه باید به حقوق شهروندان توجه شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها