به گزارش جام جم آنلاین، به سراغ استاد عبدالعلی دستغب رفتیم، مردی که در سال 1382 به عنوان چهره ماندگار ادبیات ایران انتخاب شد و این روزها در حالی 85 سالگی را پشت سر می گذارد که به دلیل کهولت سن و مشکلات جسمانی ترجیح داده است که به تنهایی و دور از خانواده در شیراز زندگی کند، چراکه به گفته او تهران جای زندگی سالمندان نیست.
دستغیب در پاسخ به خبرنگار جام جم آنلاین درباره وضعیت جسمانی اش گفت: این روزها حال مساعدی ندارم، تهران که بودم چندین بار به بیمارستان ایرانمهر رفتم و چندین پزشک دوست و آشنا هم پیگیر وضعیت سلامتی ام بودند مشکل اصلی من بیماری عصبی و دیگری ضعف شدید جسمانی است که به هر حال برای این سن و سال طبیعی هم هست.
وقتی از این منتقد و نویسنده برجسته کشورمان می پرسم از کار تازه و تالیف جدید چه خبر؟ پاسخ تلخی داد: دیگر قادر به نوشتن نیستم و حتی مطالعه هم برایم دشوار شده است، برای کسی که عمرش را با نوشتن و خواندن گذرانده است این بدترین اتفاق است و زندگی واقعا برایم هر لحظه اش سخت می گذرد.
به دستغیب گفتم چرا با توجه به بیماری اش از تهران به شیراز رفته است که افزود: تهران واقعا جای زندگی برای سالمندان نیست، من در تهران نمی توانم زندگی کنم، شهر بسیار بزرگ شده و فواصل طولانی است برای یک پزشک یا بیمارستان رفتن مدت ها باید در ترافیک و خیابان ماند، هوا هم که واقعا آلوده است و من تنها نمی توانم بیرون بروم، نه گردشی نه تفریحی، ولی شیراز برایم آسان تر است.
او ادامه داد: متاسفانه در ایران خانه سالمندان مناسب نداریم وگرنه من ترجیح می دادم در چنین محلی زندگی کنم، خانه سالمندان در ایران از نظر رسیدگی،بهداشت عمومی و ...شرایط خوبی ندارد و آدم مریض تر می شود، دولت هم فکر نیست.
دستغیب تاکید کرد: افرادی مانند من که عمری برای فرهنگ وقت گذاشته اند با توجه به روحیات شان در روزگار سالمندی بیشتر از جوانی نیازمند توجه هستند، استادان دانشگاه، نویسندگان و هنرمندان سالمند اگر در روزگار سالمندی بتوانند در کنار هم در محیطی مناسب باشند و حمایت شوند قطعا زندگی برایشان بهتر خواهد بود.
از او درباره خانواده اش پرسیدم که توضیح داد: خانواده تهران هستند، آنها هم برای شیراز آمدن هر کدام موانعی دارند که من درک می کنم و امیدوارم همیشه موفق باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت