به گزارش جام جم آنلاین از فارس، منابعی در کاخ سفید میگویند مجلس نمایندگان آمریکا خود را برای رای دادن به «تمدید بدون شروط جدید» تحریمهای درحال انقضای ایالات متحده علیه ایران آماده میکند و کاخ سفید نیز قصد دارد با کنار کشیدن خود، اجازه دهد این لایحه به یک قانون تبدیل شود.
به نوشته پایگاه خبری «رولکال» در این میان، قانون تحریمهای سال 1996 با هدف بخش انرژی ایران که پایان سال 2016 منقضی میشود، وجود دارد.
منابع کاخ سفید تاکید میکنند «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا این تمدید قانون تحریمها را وتو نمیکند زیرا دولت به این جمعبندی رسیده که این امر مفاد توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی را نقض نمیکند.
یک مقام آگاه در این باره به رولکال میگوید: «استدلال من این است که این لایحه، بعنوان یک تمدید بدون دخل و تصرف مورد بحث قرار گیرد.»
از سوی دیگر منابع آگاه آمریکایی میگویند که «نمایش کاخ سفید» در خصوص تمدید قانون تحریمهای ایران، به منظور حفظ محدودیتهای جدید یا مجازاتها بر روی تهران است.
«مارک دوبوویتز» رئیس مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسی با بیان اینکه تمدید قانون تحریمهای ایران از سوی دو حزب جمهوریخواه و دموکرات حمایت میشود، گفت علیرغم مخالفت کاخ سفید با این قضیه اما در انظار عمومی بهگونهای وانمود خواهد کرد که اگر چنین چیزی اتفاق بیافتد، شامل تحریمهای جدید نخواهد شد و فقط تحریمهایی است که از سال 1996 بر ایران وضع شده است.
«رایان کاستلو» عضو شورای ایرانیان آمریکا با اشاره به احتمال پذیرفته شدن تمدید قانون مذکور از سوی دولت آمریکا تصریح کرد: «اما کاخ سفید نگران است کنگره با اضافه کردن بندهای مسموم، توافق هستهای را به خطر بیاندازد.»
این در حالی است که «جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفته بود هیچ اطلاعی درباره احتمال وتوی چنین مسئلهای ندارد و درباره اینکه رئیس جمهور آمریکا آن را وتو خواهد کرد یا نه، از پیش قضاوت نخواهد کرد.
یک مقام ارشد کاخ سفید پیشتر به رولکال گفته بود: «منقضی شدن قانون تحریمهای ایران بر توانایی ما برای اعمال تحریمهایی ]علیه این کشور[ در زمانی که نیاز باشند، تاثیر نمیگذارد. مقامات زیادی داریم که مسائل مرتبط با فعالیتهای موشکی، نقض حقوق بشر، فعالیتهای شرورانه سایبری و دیگر اقدامات نگران کننده را زیرنظر دارند.»
دفتر تحقیقات کنگره درباره قانون تحریمهای 1996 ضد ایران تصریح میکند: «این قانون عضو محوری تحریمهای آمریکا علیه بخش انرژی ایران از زمان صدور آن در سال 1996 بوده است. اثرات این قانون در ادامه به بخشهای دیگر از صنایع ایران نیز سرایت کرده است.»
سناتورهای دموکرات اوایل ماه جاری میلادی (اکتبر) در نامهای به «میچ مککانل» رهبر اکثریت سنا ادعا کرده بودند: «تمدید این قانون حیاتی است زیرا ابراز اساسی برای پیشگیری و به عقب راندن انداختن افراد و شرکتهایی است که از توسعه سلاحهای عمومی و کشتارجمعی ایران حمایت میکنند.»
رولکال تاکید میکند که نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حامیان تمدید قانون تحریمهای سال 1996 ایران است اما به نظر میرسد دونالد ترامپ موضعی در این خصوص گرفته باشد هر چند او متعهد شده که توافق هستهای دولت اوباما با تهران را که هیلاری کلینتون حامی آن است، از بین ببرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد