مسلمانان جهان

آندورا؛ کشوری با حاکمانی از فرانسه و اسپانیا

آندورا کشور کوچکی است که در کوه‌های پیرنه بین دو کشور فرانسه و اسپانیا قرار دارد. پایتخت کشور آندورا لاولاست. جمعیت این کشور،‌ حدود 83 هزار و 900 نفر است. حکومت آندورا میان رئیس‌جمهور فرانسه و اسقف اعظم ناحیه اورخل کشور اسپانیا مشترک است. حدود 2000 مسلمان در آندورا زندگی می‌کنند که اکثر آنها مراکشی و تعدادی نیز از کشورهای مختلف مانند الجزایر، تونس، افغانستان، پاکستان و فرانسه هستند.
کد خبر: ۹۶۱۱۰۷
آندورا؛ کشوری با حاکمانی از فرانسه و اسپانیا

البته ورود اسلام و تسلط مسلمانان به این منطقه به سال 700 میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مسلمانان برای رساندن خود به فرانسه از آندورا به‌عنوان میانبر استفاده کردند و قصد ماندن نداشتند،‌ اما با حضورشان در این کشور، دین اسلام به مردم معرفی شد.

تبدیل شدن دو کلیسا به مسجد

در آندورا، مسجد به مفهوم مساجدی که در دیگر کشورها دیده می‌شود، وجود ندارد. مسلمانان معمولا خودشان محل‌هایی فراهم می‌کنند و گرد هم جمع می‌شوند و فرایض دینی‌شان را به‌جا می‌آورند. سال 2003، یکی از امامان محلی از دولت، اجازه ساخت مسجد برای مسلمانان خواست، اما به علت محدویت فضا در این کشور اجازه ساخت مسجد داده نشد. در عوض آنها دو کلیسا را تبدیل به مسجد کردند تا مسلمانان، نماز و عبادات خود و دیگر مراسم مذهبی شان را در آنجا به جا آورند.

تجهیز موسسات به کلاس‌های عربی

در سیستم آموزشی مدارس آندورا، دروس عربی و اسلامی جایی ندارد و دولت، قصد برگزاری چنین کلاس‌هایی هم ندارد و از این نظر، مسلمانان آندورا بسیار احساس کمبود می‌کنند. به همین دلیل آنها به منظور برطرف کردن این نیاز، موسسه‌هایی افتتاح کرده‌اند که به تدریس عربی و تعالیم اسلامی می‌پردازد و کودکان و دانش‌آموزان مسلمانان آندورا، پس از مدرسه، در این کلاس‌ها حاضر می‌شوند. در حال حاضر نیز فعالیت فرهنگی و مذهبی آنها رو به گسترش است و از این فضاها برای برگزاری این فعالیت‌ها استفاده می‌کنند.

وفاداری، اصل زندگی مردها و زن‌ها در آندورا

مسلمانان آندورا به خانواده و تحکیم آن بسیار اهمیت می‌دهند. زن و شوهر هیچ‌گاه به یکدیگر خیانت نمی‌کنند و به هم وفادارند و تحت هیچ شرایطی یکدیگر را آزار نمی‌دهند. آنها معتقدند وجود خانواده سالم، می‌تواند امنیت جامعه را تضمین کند.

جامعه‌ای رو به رشد

در گذشته در آندورا، قوانین مردسالاری حکمفرما بود و مردها و زن‌ها بسیار سنتی زندگی می‌کردند. در واقع مسئولیت امور بیرون از خانه با مرد و امور منزل با زن بود، اما با تغییر ساختار و نوع زندگی روستایی مردم آندورا و شهری شدن از یک طرف و گسترش صنعت جهانگردی در این کشور از سویی دیگر، سبک زندگی مردم و به دنبال آن مسلمانان آندورا تغییر یافت و زن‌ها هم مانند مردها وارد جامعه شده و در رشد اقتصادی کشور نقش بسزایی پیدا کرده‌اند.

تعطیلاتی برای مسلمانان

عید فطر و عید قربان در کشور آندورا تعطیل نیست، اما مسلمانان می‌توانند از محل کار خود مرخصی گرفته و در این روزها در منزل یا مساجد در کنار دوست و فامیل، مراسم مربوط به این اعیاد را به‌جا آورند. آنها گاهی اوقات دوستان خود را از دیگر مذاهب به جشن‌هایشان دعوت می‌کنند و به این ترتیب دین اسلام را به آنها معرفی می‌کنند. در این روزها، آندورایی‌ها به فقرا از هر مذهبی توجه نشان می‌دهند و مراسم عبادی شان را برگزار می‌کنند.

منبع: www.nsaglam.com

مترجم: نادیا زکالوند

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها