مهمترین نکته در مقابله با ایدز اینکه باید در مورد این بیماری در رسانهها و سایر نهادهای فرهنگساز، خیلی شفاف و واضح صحبت کنیم، زیرا لاپوشانی و مخفیکاری در این حوزه جواب نمیدهد و حتی ممکن است که نتیجه عکس بدهد.
حتی باید آموزش مقابله با ایدز را از دوران مدرسه شروع کنیم. اینکه فکر کنیم اگر درباره این بیماری حرف نزنیم یا برای صحبتکردن دربارهاش، خط قرمز بکشیم، این برخورد درنهایت به سلامت جامعه آسیب میزند. رسانهها و نهادهای اطلاعرسانی باید با شهامت در این حوزه حرف بزنند، زیرا ایدز علاوه بر تبعات یک بیماری، آسیبهای اجتماعی متعددی را هم با خود به دنبال دارد.
هماکنون شاهدیم که بین اعتیاد و ایدز، رابطه معناداری وجود دارد، طوری که بسیاری از افراد مبتلا شده به ایدز به نوعی تحت تاثیر اعتیاد تزریقی قرار داشتهاند. ما باید یاد بگیریم که با واقعیت مواجه شویم.
واقعیت این است که متعاقب آمارهای جهانی، آمار ایدز در ایران هم بالا رفته است. بر این اساس باید هم به معتادان و هم به سایر افراد جامعه آموزش بدهیم که چگونه از خودشان در برابر این بیماری محافظت کنند.
آموزش به مردم برای انجام ندادن رفتارهای پرخطر و پرهیز از روابط جنسی ناایمن و ناسالم، میتواند آمار ابتلا به ایدز را در ایران کاهش دهد که این اتفاق هم جز با جدی گرفتن پیشگیری و اطلاعرسانی گسترده، میسر نخواهد بود.
دکتر همایون یوسفی - عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت