به گزارش جام جم آنلاین از مهر، بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران منجر به ثبت یک رکورد جدید ذخیره سازی گاز طبیعی در مخازن زیرزمینی کشور برای دومین سال متوالی شده است.
بر این اساس حجم ذخیره سازی گاز طبیعی در مخازن شوریجه خراسان و در همسایگی با ترکمنستان در طول ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
سید مجید منبتی مدیرعامل پالایشگاه گاز هاشمی نژاد با بیان اینکه در طول ۶ ماهه نخست امسال حدود یک میلیارد و ۲۴۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در مخزن شوریجه خراسان ذخیره سازی شده است، گفت: حجم ذخیره سازی گاز طبیعی درمقایسه با پارسال حدود ۳۵۳ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در طول ۶ ماهه نخست امسال میزان گاز ترش دریافتی حدود ۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون متر مکعب بوده است که نسبت به برنامه تولید پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد ۱۰ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: در این مدت میزان گوگرد تولیدی ۲۷۴ هزار تن بوده که بیش از ۱۱ درصد رشد را نشان می دهد.
سال ۱۳۹۳ طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در منطقه شوریجه خراسان با ظرفیت تزریق و برداشت روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و به عنوان بزرگترین طرح ذخیره سازی گاز منطقه خاورمیانه به طور رسمی در مدار بهره برداری قرار گرفت.
با اجرای این پروژه، روزانه ١٠ میلیون متر مکعب گاز توسط ٣ ردیف کمپرسور هر کدام با ظرفیت ۳.۶ میلیون متر مکعب در روز به مخزن شوریجه خراسان تزریق و در فصل سرما حداکثر روزانه ٢٠ میلیون متر مکعب در روز از مخزن برداشت و پس از فرآورش به شبکه سراسری تزریق میشود.
ظرفیت ذخیره سازی گاز در این مخزن چهار میلیارد و ٦٠٠ میلیون مترمکعب است که در فاز نخست آن امکان ذخیره سازی دو میلیارد و ٤٠٠ میلیون مترمکعب گاز فراهم خواهد شد. این طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در ٢٥ کیلومتری جنوب شرقی سرخس در استان خراسان رضوی و در مجاورت پالایشگاه شهید هاشمینژاد قرار گرفته است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند