مسلمانان جهان

بنین، مسلمانانی از چند قوم آفریقایی

جمهوری بنین، در غرب آفریقا و بین نیجریه و توگو واقع شده و پایتخت آن پورتو نووو نام دارد، اما مرکز سیاسی این کشور در کوتونو که بزرگ‌ترین شهر و مرکز اقتصادی آن است قرار گرفته است. نام پیشین بنین، داهومی بوده و زبان رسمی آن فرانسوی است. ده میلیون و 300 هزار نفر در این کشور زندگی می‌کنند که طبق سرشماری سال 2000، نزدیک 45 درصد از آنها مسلمان هستند. دین اسلام به دست بازرگانان اقوام هوسا و دندی به این منطقه آورده شد. مسلمانان که بیشتر در شمال غرب بنین زندگی می‌کنند از اقوام یوربو، ناگو، کوتوکلی، دندی و فولانی هستند.
کد خبر: ۹۵۸۲۲۶

رشد اسلام در بنین: شهر کوتونو که مرکز فرهنگی و اقتصادی کشور بنین است، شاهد رشد عقاید اسلامی و آموزه‌های آن بیش از گذشته است. در حال حاضر در این شهر بیش از صد مسجد وجود دارد و علاوه برآن 12 مسجد مخصوص برگزاری نمازهای جمعه است. بزرگ ترین این مکان‌های عبادت، مسجد مرکزی محله زونگو ست که ظرفیتی معادل 30 هزار نفر دارد.

زندگی در صلح و آرامش: یکی از ویژگی‌های خوب مردم بنین، این است که همه مردم، از هر دین و مذهبی که باشند کنار هم با صلح و آرامش زندگی می‌کنند و به عقاید یکدیگر احترام می‌گذارند. یکی از نمونه‌های بارز این همزیستی قرار گرفتن مسجد بزرگ و کلیسای جامع کوتونو کنار یکدیگر است. آنها نه تنها به باورهای یکدیگر را محترم می‌شمارند، بلکه وقت گذاشته و به مکاشفه در دین دیگری می‌پردازند و این یکی از دلایل رشد اسلام در این منطقه است؛ چرا که با شرح ویژگی‌های اسلام، افراد بسیاری تشویق به پذیرفتن اسلام می‌شوند.

سفری برای تحصیلات بیشتر: مسلمانان بنین از همان دوران کودکی در کنار آموزش‌های رسمی دولتی در مدرسه، مسائل دینی و اسلامی را در کلاس‌هایی که در مساجد برگزار می‌شود، می‌آموزند. این مساجد خود را موظف می‌دانند با به‌کارگیری استادان علوم اسلامی، فرزندان خود را به فراگیری این علوم تشویق کنند. همچنین افرادی که به تحصیل بیشتر علاقه‌مند باشند، به کشورهای مسلمان دیگر فرستاده می‌شوند و تحصیلات خودرا تکمیل می‌کنند.

زمانی برای پیشرفت: در گذشته روابط زن و شوهر، بر پایه وابستگی زن به مرد، از نظر اقتصادی و اجتماعی بود. زن‌ها نمی‌توانستند شغل و حرفه‌ای برای خود داشته باشند، اما اکنون زنان جامعه بنین بویژه مسلمانان، حق انتخاب حرفه دارند و می‌توانند در شغل مورد علاقه‌شان مشغول به کار شوند. زن‌ها اکنون در جوامع شهری، فعال شده‌اند و بخشی از امور اقتصادی زندگی خود و خانواده‌شان را اداره می‌کنند.

ادب و احترام: در فرهنگ مسلمانان اهل بنین، ادب و احترام یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هاست که آنها خود را موظف به رعایت آن می‌کنند. مسلمانان بویژه مسلمانان قوم فولانی، در تمام حرکات و رفتارهای خود بسیار محتاط عمل می‌کنند و مراقب هستند تحت هیچ شرایطی به کسی بویژه افراد مسن بی‌احترامی نکنند. آنها حتی اگر تقاضای بسیار ساده‌ای از کسی داشته باشند، با استفاده از جملاتی بسیار فروتنانه، خواسته خود را مطرح می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های این مسلمانان، دانستن ارزش وقت است و به همین دلیل آن را به بطالت نمی‌گذرانند و معتقدند از هر لحظه‌ای که خدا در اختیارشان گذاشته است، باید به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

زمانی برای عبادت: مسلمانان بنین از اعیاد مذهبی خود استفاده می‌کنند و علاوه بر برگزاری جشن و دید و بازدید، در مساجد جمع می‌شوند و به عبادت نیز می‌پردازند. در روز عید قربان که به زبان محلی تاباسکی گفته می‌شود، گوشت قربانی بین فقرا تقسیم می‌کنند و در روز عید فطر (به محلی کوریتی) هم به دیدن فقرا و همچنین بیماران می‌روند.

منبع: isesco.org.ma

مترجم: نادیا زکالوند

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها