به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست که عصر چهارشنبه برگزار شد، اظهارداشت: ما همه یک کشور، یک رهبری و یک دولت داریم و باید همگان خود را عضو یک خانواده بدانیم چرا که رقابت های حزبی وقتی به کینه ، کینه توزی و تنازع منجر شود ، انحطاط آغاز خواهد شد.
وی تاکید کرد:اختلاف سلیقه و فکر اشکال ندارد اما تنازع ، جدایی ، شکاف و قطب بندی مطلوب جامعه ایران اسلامی نیست. در دعواهای جناحی، روی موضوعات اصل انقلاب،نظام اسلامی، ایران عزیز و منافع ملی بحثی وجود ندارد و باید به این نکته توجه شود که رقابت ها زمانی شیرین می شود که به مرزها و خط قرمزها توجه کنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز همیشه تاکید دارند که جامعه ما نباید دو قطبی شود ، افزود: در هیچ شرایطی نباید فراموش کنیم که سال 95 ، سال اقتصاد مقاومتی و تلاش برای رونق اقتصادی است و همه باید برای رونق و شکوفایی کشور تلاش کنیم.
روحانی ، آینده کشور ، انقلاب و نظام اسلامی را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد:همه ما مدیون خون شهدا و رشادت های ایثارگران و جانبازان کشور هستیم و هر انسانی با دیدن صبر و مقاومت ایثارگران و جانبازان به عنوان سرمایه های معنوی کشور، واقعا شرمنده می شود .
وی در ادامه با تشریح معانی واژه های تقوا، اخلاص ، تواضع و فلاح ، اظهارداشت: به هر میزان که مقام یک فرد در جامعه بالا می رود باید تواضعش نیز بالا رود و دچار خودشیفتگی نشود. شهیدان رجایی و بابایی و همینطور ابوترابی از فرزندان استان قزوین یکپارچه ادب ، اخلاق و اخلاص و تواضع بودند که این خصوصیات ریشه در تربیت و تاریخ استان قزوین دارد.
رییس جمهوری در ادامه و در حالی که اظهاراتش از سوی حاضران مورد تشویق قرار می گرفت ، به نشست های اخیر جنبش غیرمتعهدها و مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: شک نکنید که عظمت ایران امروز از سالهای قبل به حول و قوه الهی بیشتر شده است .
روحانی با اشاره به اینکه برای حضور در اجلاس سازمان ملل ، دو هفته مانده به اجلاس ، تصمیم به حضور گرفتم، گفت: باوجود محدودیت زمانی و اینکه تدارک دیدار سران در حاشیه این مجمع دستکم دو ماه برنامه ریزی می خواهد ، در مدت 48 ساعتی که در نیویورک حضور داشتم 14 ملاقات انجام شد و هیچ کشوری در آسیا و اروپا نبود که مایل نباشد با نماینده مردم ایران ملاقات کند که این نشان دهنده عظمت ملت بزرگ ایران است.
وی افزود:به صراحت می خواهم بگویم همیشه در سالهای قبل و در چنین نشست هایی ، مسابقه بود که ایران را متهم و علیه آن، حرف های واهی بزنند اما مسابقه امسال، چگونگی همکاری و روابط اقتصادی با ایران بود و بسیاری از سران اروپایی خودشان اذعان می کردند باید در دوران پسابرجام، روابط را گسترده تر و در این مسیر ضروری است که مساله بانکی را با فشار بر آمریکا حل کنیم.
روحانی با بیان اینکه رهبران کشورها امسال بحثشان این بود که علیه آمریکا و بدعهدی آنها سخن گفته شود، اظهارداشت: این افتخار است که امروز ما بر صندلی مدعی نشسته ایم و در حالی که قبلا ما را روی صندلی اتهام نشانده بودند، امروز طلبکار هستیم و به دنیا می گوییم بخواهیم چیزی را امضا کنیم ، ماهها طول می کشد هر چند که اگر قرارداد و تعهدی را بعد از دقتهای فراوان امضا و پذیرفتیم ، عهد شکن نخواهیم بود و این خیلی مهم است.
رییس جمهوری اعتماد به ملت و دولت ایران در عرصه جهانی را بسیار حائز اهمیت برشمرد و تصریح کرد: دولت سخت امضا می کند و برای قبولی یک مساله وسواس دارد و البته باتوجه به سوابق تاریخی دیگران ، این وسواس حق ما است اما با همه وسواس و احتیاطات، اگر چیزی را پذیرفتیم دیگر قبول داریم. دنیا امروز این را احساس کرده و فهیده است که ملت بزرگ ایران ملتی است که به عهدش پایبند است و خلف وعده و تعهد نمی کند .
وی به نشست های خود با سران برخی کشورها در حاشیه نشست جنبش غیرمتعهدها در ونزوئلا اشاره کرد و گفت: در بحث مذاکرات هسته ای ، رهبران جنبش عدم تعهد تاکید داشتند که شما نه تنها از حقوق خود بلکه از حق ما نیز در بحث انرژی هسته ای دفاع کردید چرا که برخی قدرتها از علم ، دانش و فناوری به عنوان یک ابزار برای سلطه طلبی غلط خود می خواهند استفاده کنند و به همین دلیل می خواستند همه این ابزارها و اهرم ها فقط در دست خودشان باشد.
رییس جمهوری اظهارداشت: این خیلی مهم است که می گویند ایران از حقوق دیگران هم به خوبی دفاع کرده است. باید از این فضا و فرصت و همچنین از امنیتی که کشور در این منطقه آشفته برخوردار است، استفاده کنیم.
دکتر روحانی همچنین پاسخ به ندای مظلومان جهان را وظیفه انسانی دانست و تاکید کرد: در این منطقه آشفته هر کشوری که در مخمصه قرار می گیرد وقتی ندای مظلومیتش بلند می شود،چه در سوریه و فلسطین و چه در لبنان و بحرین و یمن باید به آن پاسخ دهیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد