به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایرنا، دکتر سیدمهدی طباطبایی روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان این که سیستان و بلوچستان بعد از بوشهر مقام دوم کشور را در زمینه مصرف قلیان در این گروه سنی دارد اظهار داشت: متاسفانه اثرات زیانبار دود سیگار و قلیان در زنان بیشتر از مردان است و بروز مشکلاتی نظیر حاملگی خارج از رحم، سقط غیر ارادی و کمبود وزن نوزاد در هنگام تولد در زنان سیگاری بیشتر از زنان غیر سیگاری است.
وی افزود: دخانیات عامل بروز حدود 13 نوع سرطان شناخته شده است و کشیدن قلیان همانند سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، سکته، افزایش فشارخون، مشکلات بارداری، بیماری های لثه و غیره را افزایش دهد.
طباطبایی با تبریک چهارم مهر مصادف با 25 سپتامبر روز جهانی بهداشت محیط گفت: شعار امسال این روز با توجه به شیوع دخانیات 'کنترل دخانیات پاسخی در برابر همه گیری جهانیان' معرفی شده تا این مساله بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: متاسفانه براثر مصرف دخانیات سالانه 6 میلیون نفر در جهان جان خود را از دست می دهند که 600 هزار نفر این افراد مصرف کننده نبوده بلکه تنها در معرض دود این مواد خطرناک قرار گرفته اند.
طباطبایی افزود: در ایران و سیستان و بلوچستان بیش از 10 درصد جمعیت مصرف کننده دخانیات هستند که در این میان الگوی مصرف قلیان زنگ خطر جدی بحساب می آید.
معاون بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان تصریح کرد: برای کاهش ابتلا به مواد دخانی باید هم میزان عرضه و هم تقاضا کاهش یابد و برای ریشه کنی جدی این پدیده با عزم ملی ضمن فرهنگ سازی در جامعه برخی خلاء های قانونی نیز با همکاری نهادها برطرف شود.
وی گفت: با توجه به اهمیت مبارزه با مواد دخانی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط ویژه برنامه های مختلفی در محدوه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نظیر انجام برنامه ویژه در محل زندان، برنامه های آموزشی برای مدارس، ساماندهی زباله گردها، هماهنگی در مورد پلمپ قلیان سرا، برگزاری رقابت مختلف در زمینه بهداشت محیط و قرارداد با تربیت بدنی و غیره انجام خواهد شد.
وی افزود: معرفی سامانه 190، نظارت بر عمده فروش ها و تشدید بازدیدها و تاکید بر روش ها و فضای نگهداری مواد غذایی و بازدید از مراکز بهداشتی درمانی، پایگاهها، خوابگاهها و سلف سرویس ها از دیگر برنامه های این روز است.
گفتنی است؛ استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت