![تصمیمات اشتباه ترامپ تحت تاثیر لابی صهیونیست](/files/fa/news/1403/11/23/1404861_992.jpg)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این ظرفیت عظیم علم تاریخ است که در هیچ علم دیگری نمیتوان یافت. شاید بتوان با علم جامعهشناسی زندگی یک جامعه را بررسی کرد، ولی نور تاریخ تمام عرصههای زندگی را روشن میکند.
ملت ایران سابقه 7000 سال تمدن دارد و برای قرنهای متمادی در گستره مشخصی از جهان زیست کرده و فراز و فرودهای بسیار تجربه کرده است، اما بستر زیست او از لحاظ جغرافیایی، آب و هوایی، روحیات و خلقیات همیشه تقریبا یکسان بوده و اگر تغییراتی رخ داده، اصل و ریشه تحت تاثیر قرار نگرفته و خمیرمایه اولیه و اصلی حفظ شده است.
از اینروست که به کمک تاریخ میتوان با سبک زندگی این ملت در گذشته آشنا شد و ابعاد آن از جمله حکومتداری، کشورداری و جهانداری یا معیشت و زندگی اقتصادی مردم ایران را شناخت. به عبارتی تاریخ بهترین ظرفیت برای شناخت امکانات و استعدادهایمان است.
کار مورخ بسیار سخت است، چراکه باید همه این تجربیات را صادقانه به نسلهای بعدی منتقل کند و نیز فیلمسازی که کار تاریخی انجام میدهد، میتواند به واقعیت تاریخ نزدیکتر و جذابتر باشد و مخاطبان بیشتری داشته باشد.
فیلمساز از دانش مورخان گریزی ندارد، اما اقشار بیشتر و متعددتری را تحت پوشش قرار میدهد؛ شاید برخی به مطالعه تاریخ علاقه نداشته باشند، اما در قالب فیلم و سریال توجهشان به تاریخ جلب میشود و هرقدر این روایت تاریخی ملموستر و نزدیکتر باشد، به همان نسبت ارتباط قویتری برقرار میشود.
فلسفه آموزش تاریخ و لزوم پرداختن به آن خودش را اینجا نشان میدهد که بتوانیم با توجه به تجربیات گذشته و ظرفیتی که داریم و امکاناتی که در تاریخ اندوختهایم، برای آینده برنامهریزی کنیم. در دنیای امروز اطلاعات حرف اول را میزند و چه گنجینهای گرانبهاتر از تاریخ که اطلاعات یک ملت را نشان میدهد و او را نسبت به زوایای زندگیاش در گذشتههای نزدیک، میانه و دور آشنا میکند.
دکتر موسی حقانی - پژوهشگر تاریخ
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی جامجم با دکتر موسی حقانی بررسی شد:
گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم