به گزارش جام جم ورزشی ، نیویورک تایمز در این باره نوشت: گرک والکر برای اولین بار بلندقامت ترین مرد ایران را در هتلی در منطقه روستایی در چین ملاقات کرد که با عصا حرکت می کرد. مرتضی مهرزادبلندقامت در آن زمان توجه همه را به خود برانگیخت. در آن زمان والکر هدایت تیم ملی والیبال نشسته آمریکا را بر عهده داشت و برای برگزاری یک تورنمت در کشور چین به سر می برد و فهمید ایران برای حضور این فرد در پارالمپیک ریو برنامه ریزی کرده است.
افرادی که در این ورزش فعالیت میکنند، دچار معلولیت هستند که روی زمین می نشینند و تلاش می کنند توپ را از تور که تقریبا 1.2 متر اندازه دارد به زمین مقابل بفرستند. در این ورزش قد از اهمیت بالایی برخوردار است. طوری که برزیل توانست با داشتن چند بازیکن بلندقامت به یکی از قدرت های برتر جهان تبدیل شود. حالا با ورود مهرزاد به این رقابت ها، والکر و دیگر مربیان جهان یا باید استراتژی خود را تغییر دهند و یا بازیکنان بلندقامت دیگری پیدا کنند.
وقتی مهرزاد می نشیند، دستانش می تواند 6 فوت و 4 اینچ (193 سانتی متر) از زمین بلندتر باشد و این همان چیزی است که هواداران این رشته ورزشی دوست دارند آن را از نزدیک تماشا کنند. به نظر می رسد والیبال نشسته نیز مانند بیسبال است. زمانی نیز در بیسبال یک تیم با یک استراتژی موفق می شد و دیگر تیم ها به سراغ همان حربه می رفتند و حالا در والیبال نشسته نیز همین اتفاق رخ داده است.
ایران از این حربه به بهترین شکل ممکن استفاده کرد و 5 سال بر روی مهرزاد کار کرد تا بتواند مدافع و اسپک زن قدبلند برزیلی ها یعنی اندرسون ریباس را مهار کند. بازیکنی که قبلا برای تیم ملی والیبال برزیل بازی می کرد ولی مصدومیت زانو باعث شد رو به والیبال نشسته بیاورد.
در این بین نیز آمریکایی ها به تکاپو افتادند تا با بررسی کلینیک ها و یک بررسی کشوری، فهرست تمام افراد بلندقامت این کشور را استخراج کرده و با یک استعدادیابی بتوانند بازیکن قدبلندی را برای این تیم به خدمت بگیرند.
هادی رضایی سرمربی ایران درباره کشف مهررزاد گفت: من دنبال بازیکنی نبودم که بتواند در کنار تور قرار گیرد و بازیکنان حریف را مهار کند تا اینکه 5 سال قبل یک روز تلویزیون را روشن کردم و مهرزاد را در تلویزیون دیدم. برنامه ای که افراد معلول یا افرادی که استعدادهای قابلی دارند در آن حاضر می شدند و همان موقع دریافتم که می توانم از او در تیم ملی والیبال نشسته ایران استفاده کنم.
رضایی با صدا و سیما ارتباط برقرار کرد تا بتواند شماره این جوان که در شمال ایران در یک منطقه روستایی به صورت خلوت زندگی میکرد را به تیم ملی بیاورد. مهرزاد 29 ساله اغلب از ویلچر استفاده می کند.
رضایی ادامه داد: او زمانی که 16 ساله بود هنگام دوچرخه سواری از ناحیه لگن بعد از یک تصادف مصدوم شد و همین باعث شد تا پای راست او دیگر رشد نکند و اکنون پای راست او 15 سانتیمتر از پای چپ او کوچکتر است. مشکلات هورمونی و تغییر در ساختار صورت این ورزشکار باعث شد تا او از حضور در محله های عمومی خودداری کند.
مهرزاد پیش از این هیچوقت برای تیم ملی والیبال نشسته ایران بازی نکرده بود ولی چیزهای درباره این رشته شنیده بود مخصوصا اینکه ایران در 7 دوره اخیر پارالمپیک به 5 قهرمانی و دو نایب قهرمانی رسیده بود.
رضایی ادامه داد: ما به او دلیلی برای شاد شدن اهدا کردیم. من جمله ای که خود او برای من استفاده کرده است را بازگو میکنم و آن این است که مهرزاد به من گفت قبل از اینکه معروف شود همه با تعجب به او نگاه میکردند ولی الان همه در جمع دوست دارند با او عکس بگیرند چرا که او یک قهرمان است.
این همان چیزی بود که رضایی به او وعده داده بود با ورود به ورزش به دست بیاورد. آن هم زمانی که مهرزاد در اجرای ساده ترین مهارت های والیبال نیز مشکل داشت.
رضایی با بیان اینکه مهرزاد در دو سال آینده تبدیل به بهترین بازیکن جهان می شود عنوان کرد این ورزشکار در حال حاضر 50 درصد از توانایی را دارد که باید داشته باشد.
با توجه به قانون والیبال نشسته که مدافعان روی تور می توانند سرویس را نیز دفاع کنند، کار برای تیم حریف که برابر این بازیکن قرار می گیرند خیلی سخت است.
منبع : ایسنا
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»