زیر پوست شهر تهران چه می گذرد؟

این روزها دیگری زیر پوست شهر خبر متفاوت از سطح شهر ندارد. آمارها نشان می‌دهند وضعیت اجتماعی شهر تهران نگران کننده است.
کد خبر: ۹۳۸۸۸۷
زیر پوست شهر تهران چه می گذرد؟

به گزارش جام جم آنلاین از فرارو، دیگر برای بسیاری از تهرانی‌ها آسیب اجتماعی زیر پوست شهر نیست و آنها هر روز با چشمان خود آسیب‌های اجتماعی را می‌بینند.

فرقی نمی‌کند شمال شهر نشین باشی یا جنوب تهران زندگی کنی. در هر جا که باشی در هر پارک و بزرگراهی با چشمان خود آسیب‌های اجتماعی را مشاهده می‌کنی.

سال گذشته کمی بیش از ۷ میلیارد تومان اعتبار برای جمع آوری معتادان کارتن خواب و متجاهر در تهران در نظر گرفته شده است و به احتمال قوی در سال جاری نیز بهزیستی می‌خواهد با کمی، بیش و کم نسبت به همین بودجه وضعیت اعتیاد در تهران را سازماندهی کند. اعتیادی که دیگر فراگیر شده است و دارد مرزهای سن و جنسیت را در می‌نوردد.

همین چند روز پیش بود که روزنامه ایران از طرح سم‌زدایی نوزادان با مادر معتاد در بیمارستان‌ها سخن گفته بود. نوزادانی که به دلیل اعتیاد مادرانشان بدن‌شان از همان ساعات اولیه زندگی‌شان به مواد مخدر آلوده شده و زندگی‌شان با مواد گره خورده است. این مسئله زنگ خطری جدی است که نشان می‌دهد اعتیاد نیز فراجنسیتی شده است گویا روز به روز بر زنانی که به طور دائمی موارد مخدر مصرف می‌کنند اضافه می‌شود.

به عقیده کارشناسان سن اعتیاد روز به روز کاهش پیدا می‌کند. حتی برخی از ورود مواد مخدر به مدارس سخن گفته‌اند. البته این سخن به مذاق وزیر آموزش و پرورش خوش نیامده و این ادعا را نپذیرفته و در همین باره گفته است: در آخرین جلسه‌ای که با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشتیم؛ اعلام کردیم که این آمارهایی که شما اعلام می‌کنید، باعث سلب اعتماد مردم به دستگاه تعلیم و تربیت می‌شود و آنها هم گفتند که از سوی ما نبوده و اگر هم بوده ما برخورد می‌کنیم. ما آمار اعلام شده توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر را قبول نداریم. اما هرچه باشد اختلاف بر سر بالا و پایین رفتن آمار است، ولی هیچ کس منکر خزیدن، بلای اعتیاد به سمت مدارس نیست.

در وضعیت ولنگاری فرهنگی قرار داریم

جعفری دولت آبادی نگران ولنگاری فرهنگی است. دادستانی تهران در دومین نشست دادستانی تهران در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی می‌گوید: وضعیت فعلی ولنگاری فرهنگی محسوب می شود.

جعفری دولت آبادی اما در ادامه لیست بلند بالایی از متهمان ماجرا تهیه می‌کند و می‌گوید: مبادی تبلیغ دشمن در این حوزه عبارت از ماهواره، شبکه‌های مجازی، نشریات، مزون ها، مانکن‌های خیابانی و برخی فروشگاه‌ها است.

اردیبهشت سال جاری بود که دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: کار «فرهنگی» و «سرهنگی» هر یک به تنهایی جواب نمی­‌دهد، بلکه این دو باید با هم به کار گرفته شود و اقدامات پیشگیرانه هم در اولویت باشد. حالا آمارها نشان می‌دهد که برخوردهای «سرهنگی» پلیس و دادستانی موثر نبوده است.

وضعیت حجاب بدتر شده است

در همین رابطه سرهنگ لطفی مسئول اماکن پلیس تهران بزرگ خبر می‌دهد: طی پنج ماه اول سال جاری به ۲۴۵۰۰ نفر بدحجاب تذکر داده شده است.

آمارهایی که پانزده سال از زبان مسئولین مختلف نیروی انتظامی و پلیس امنیت اخلاقی بیان می‌شود اما راه به جای نبرده است.

هر سال هم با بالا و پایین کردن معیار تذکرها، اعداد کمی تغییر می‌کند اما آنچه که به چشم می‌آید وضعیت حجاب به هیچ وجه به میعارهای حکومت نزدیک نشده و به بیانی دیگر کسی ادب نشده است.

به بیان فرماندهی انتظامی تهران، سردار ساجدی نیا، با رصد وضعیت حجاب طی پانزده سال اخیر به این نتیجه می‌رسیم که به تدریج وضع بدتر شده است.

همه اقشار خریدار لباس‌های با مد غربی شده‌اند

امیرآبادی فراهانی سرپرست دادسرای ارشاد اما از آسیب‌های دیگری نیز پرده برداشت.

سرپرست دادسرای ارشاد می‌گوید در پنج ماهه اخیر در تهران ۱۴۴۰ فقره پرونده پیرامون فروش و توزیع لباس‌های خلاف عفت عمومی باز شده است که به عقیده دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، با اعلام این که ۹۹ درصد لباس های نامتعارف تولید داخل کشور است.

اگر تا دیروز لباس‌های مارک دار و مد غربی از آن سوی مرزها و با چمدان مسافران و قاچاق وارد کشور می‌شد؛ و به دلیل گران قیمت بودنشان تنها طبقات مرفه قادر به خرید آن بودند.

آمارها نشان می‌دهد ذائقه فرهنگی طبقات متوسط و حتی فرودست جامعه نیز تغییر کرده است و تولید کنندگان داخلی نیز وارد میدان شده تا با قیمت ارزان‌تری مارک و مدهای خارجی را به صورت تقلبی و کپی به دست مصرف کننده‌شان برسانند. برای مثال این روزها همه آن مانتوهای با نوشته‌های خاص در بازار به راحتی و با طیف متوعی از قیمت‌ها پیدا می‌شود.

دادستان تهران مدافع برخورد سخت است. در همین رابطه وی با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با روسای اتحادیه‌های صنفی، اتحادیه‌ها را در موضوع تولید و عرضه پوشاک نامناسب، مسئول دانست و از پلیس خواست با نصب بنر و با تذکر به اتحادیه‌ها، در صورت لزوم نسبت به واحدهای صنفی متخلف اقدامات لازم را انجام دهند.

مصرف مسکرات

امیر آبادی فراهانی، سرپرست دادسرای ارشاد همچنین خبر می‌دهد: 1066 فقره در موضوع مصرف مسکر کارشان به دادسرا کشیده شده است.در طی پنج ماه در پایتخت کشوری اسلامی، ۱۰۶۶ نفر در مصرف مسکرات شناسایی و کارشناسان به دادسرا کشیده است. بر کسی پوشیده نیز رقم واقعی کسانی که با این نوشیدنی‌ها در ارتباط هستند بسیار فراتر از این اعداد است اما بعد نگران کننده برخورد سرهنگی با مسائلی فوق در آن است که بدانیم حریرچی درباره مصرف الکل در کشور می‌گوید: 80 درصد الکل مصرفی در کشور تولید داخل است.

وی افزود: اما در بین الکلی ها میزان مصرف هر فرد بالاتر از حد میانگین جهانی است.

سرپرست دادسرای ارشاد همچنین از باز شدن ۷۶۷ فقره پرونده مربوط به رابطه نامشروع خبر داده و گوید:60 درصد روابط نامشروع از طریق فضای مجازی برقرار شده است.

در پایان …

آمارها با مسئولین و مردم سخن می‌گویند. هرچند بسیاری از مردم این آمارها را تقلیل یافته و دستکاری شده می‌پندارند ولی همین ارقام نیز برای آنکه صدای زنگ خطر را به گوش مسئولین برسانند کافیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۶
رضا شكوهی
-
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
ایا با خشونت می شود با این مشكل مبارزه كرد.
ناشناس
-
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
با خشونت رو من نمیدونم اما این رو میدونم كه اونی كه این قدر داره فساد ایجاد میكنه اصلا فكر داره؟ 1 نفر خانوم به راحتی میتونه 1000 تفر رو چه دختر ( چشم و هم چشمی ) و چه پسر رو به فساد میكشونه و این نشون میده احدی دارای فكر و اطلاعات لازم نیست .كه این كارارو میكنن .
نگران
-
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
چرا ........؟ فقط تهران اینچنین ااست؟!!
یك ایرانی
-
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
من نمیدونم چرا نمی خواهیم قبول كنیم مقصود و مسیر رسیدن به مقصودمون ایراد داره ما كه دم از فرهنگ والا و بی نطیر میزنیم چرا هر روز داریم در خلاف جهت مورد نظر حركت میكنیم و همیشه ترس از تهاجم فرهنگی داریم اگر ما فرهنگمون از بقیه بهتره و داعیه فرهنگ والا رو داریم چرا نمیتونیم به فرهنگ مبتذل غرب تهاجم كنیم و چرا اونها فرهنگ مارو پذیرا نمیشن ایا وقته ان نیست كه تو اهداف و مقاصدمون تغییر ایجاد كنیم. تجربه بعد از انقلاب به ما نشون داده به شدت از نظر فرهنگی ضعیف هستیم
روح الله
-
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
باید قوانین سخگیرانه تر شود // مثلا اول از همه شبكه ملی اطلاعات وارد بعد عملیاتی بشه تا نظارت بشه بر ورود و خروج افراد در اینترنت. اگه اقایان مسئول صلاح دیدن یه كم بجنبند و بعد برای ماهواره هم برنامه ریزی بشه اگه نمیتونن جمع كنند فكری نو در اندیشند مثلا مالیات سنگین بابت استفاده از ماهواره بگیرند و بعد شبكه اجتماعی ایرانی بزنند و درب شبكه های اجتماعی خارجی رو گل بگیرند و البته با كمی سیمان برای سفت كاری و بعد اقتصاد رو از دولت محور مردم محور كنند اونم شیش پیستون
رض
-
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
ابتدا باید تو رو توخونتم كنترل كنن هرروز باید مواظب تو باشن كه انقدر بیكاری فكركنم اختلاس میكنی كه همش همه جا نظر میدی ازبیكاری
امیدوار
-
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
درد ما شمایین با این افكارتون
رضا
-
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
مسئله فرهنگ و مسائل اجتماعی رو نمیتوان با چماق و زور حل كرد متاسفانه بعد از انقلاب همین كار رو كردن و نتیجه عكس داد پس باید روشها رو عوض كرد آیا وقتش نیست آدمای با سواد و تحصیل كرده تو زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی سر كار بیان و وضع رو بهبود بخشند.
وحید
-
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
جام جم "وضعیت اجتماعی شهر تهران نگران كننده است"؟؟؟
یعنی فقط در حد نگرانی ؟!!
واعظ زاده
-
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
كجایند تهرانیهای اصیل ،
كدام یكی از اینان بچه تهرونند؟
نود درصد مهاجر هستند و شهرستانی هستند و این همه بی فرهنگی و ناهنجاری را مسبب شده اند
ِیك آملی یك شهرستانی
-
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
فرهنگ شهرستانی ها خیلی غنی تر از فرهنگ شماست، همین شهرستانی ها تو تعطیلات آخر هفته، گند شما تهرانی را تو شمال تحمل می كنن، جام جم این پیام برای كارمند شما هم می نویسم، همون كارمندی كه این توهین بزرگ به شهرستانی رو تایید كرده تا تو سایت قابل رویت بشه
شالیزار
-
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
فعلاً كه گند حضور تهرانی ها آخر هفته ها براتون هم آب شده هم نون!!!!!!!!
سعید نعمتی
-
۲۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
سلام
برای از بین بردن این معضل بزرگ باید سرچشمه ان را خشكاند وگر نه گرفتن چند معتاد كارتن خواب و متجاهر هیچ دردی را دوا نمیكند .
من چون قبلا اعتیاد داشته ام . علت اصلی این موضوع را در ۳ عامل میدانم ضعف فرهنگی خانواده ها و دیگری بیكاری و عامل سوم مسایل جنسی مییاشد .
عدم مدیریت خانواده در برخورد با جوانی كه از بیكاری و سردرگمی در رنج و عذاب است باعث میشود شخص خاسته و ناخاسته به سمت اعتیاد سوق داده شود . كه متاسفانه شخص بعد از یك بار مصرف به قدری دگرگون و از خود بی خود میشود كه محال است برایه بار دوم نیز انرا نیازماید . والبته نقش خانواده ها نیز در به وجود آمدن این كار بسیار مشهود است . البته پول دار و فقیر بودن خانواده ها تاثیر گذار است البته نه به اندازه عدم آگاهی انها در برخورد با این پدیده شوم است .
باتشكر سعید نعمتی از كوهدشت لرستان
رضا شكوهی
-
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
۰
۰
اقای واعظ زاده ** كجایند تهرانیهای اصیل** من دنیا امده تهران منطقه كلانتری مركز هستم ولی به ایران و ایرانی افتخار میكنم و دست بوس تمام مردم شریف و با غیرت شهرستانی وروستائی هستم , تفكر نژاد پرستانه شما در شان یك ایرانی نیست برای شما متاسفم.
نوذر
-
۰۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
۰
۰
همه ی این مسایل به دلیل سخت شدن ازدواجه عزیزان.....كه اون هم دلیلش اوضاع بد اقتصادیه...وقتی كه همه بدبخت باشند دیگه كسی به فرهنگ و دین اهمیتی نمیده....بیخودی زحمت نكشید....آدم بدبخت دستگیر هم بشه و شلاق هم بخوره دیگه اهمیتی نمیده....كارشو باز با كینه ی بیشتر باز هم ادامه میده.....
ستاره
-
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
۰
۰
جامعه ما جامعه ای بسته است به چه علت ، به علت آنكه اجبارها زیاد است ، خانمها حجاب اجباری دارند درحالیكه خیلی هاشان اصلا ایمان قلبی ندارند ، مصرف مواد الكلی حرام است و مجازات دارد و افراد می آیند در محافل شخصی خود به شدت مصرف می كنند و خیلی چیزهای دیگر ، . مادر بنده همان دوران قبل از انقلاب نیز چادر را به صورت كامل و پوشیده استفاده میكرد ، اطرافیانش نیز همچنین و پدرم اصلا الكل مصرف نمی كرد ، این بیانگر این ماجرا است كه اگر ازادی باشد خوب و بد ، با ایمان و بی ایمان از هم تفكیك می شوند ، مردم ما در این چند سال اخیر سفرهای خارجی متنوعی حسب بودجه و درآمد خود داشته اند و دیده اند در جامعه بدون اجبار دینی نیز میتوان مسلمان و معتقد بود و نیازی به اجبار نیست .

نیازمندی ها