پژوهشگران دریافتند گزارش اقدام به خودکشی در افرادی که از داروهای تجویزی به دلایل غیرپزشکی استفاده میکردند، تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی بوده است که سابقه سوءمصرف نداشتند. همچنین مشاهده شد خطر اقدام به خودکشی بویژه در افرادی که از مخدرهای تجویزی استفاده میکردند، حتی از سه برابر نیز بیشتر بوده است.
بر مبنای یافتههای فوق، پژوهشگران نتیجه گرفتند سوءمصرف مخدرهای پایه، آرامبخشها و به طور کلی، استفاده غیرپزشکی از داروهای تجویزی موجب شکلگیری افکار خودکشی در نوجوانان میشود و این احتمال را که فرد از فکر خودکشی فراتر برود و در عمل دست به خودکشی بزند، افزایش میدهد. البته، پژوهشگران هنوز نمیدانند دقیقا چرا سوءمصرف داروهای تجویزی به افزایش خطر اقدام به خودکشی در نوجوانان منجر میشود، اما احتمال میرود شکلگیری افکار خودکشی در این گروه به دلیل تغییراتی باشد که سوءمصرف داروهای تجویزی روی خلقوخوی نوجوانان میگذارد.
این یافتهها در واقع زنگ خطری برای والدینی است که فرزند نوجوان دارند. والدین باید فرآوردههای دارویی خطرزایی را که احتمال میدهند از سوی فرزندشان مورد استفاده نابهنجار قرار بگیرند، از دسترس دور و نسبت به تغییرات رفتاری فرزند نوجوان خود حساستر عمل کنند. تغییرات رفتاری نوجوانان نظیر پریشانی دائم، گوشهگیری و افت تحصیلی زمانی که از حالت موقتی خارج شوند، نشانگر مشکلاتی جدی هستند که نباید نادیده گرفته شوند.
منبع: Fox News
مترجم: صدف دژآلود
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد