حامد بهداد، بازیگر سینما در اقدامی عجیب به حکیم بوعلی سینا در روز پزشک توهین کرد و بدین شکل، انتقاد خود را از پزشکان اعلام نمود؛ رویکردی که با هیچ منطقی سازگار نیست و یکی از نشانههای افراط در نقد پزشکان است و نقدهای صحیح درباره چالشهای مختلف در حوزه سلامت را نیز لوث میکند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تابناک، حامد بهداد امروز که مصادف با روز بزرگداشت حکیم بوعلی سینا طبیب معتبر ایرانی و روز پزشک است، پستی در صفحه شخصیاش در اینستاگرام منتشر کرده که حاوی تصویر معکوس بوعلی سیناست. این اقدام مشخصاً به معنای توهین به صاحب عکس است و بنابراین حامد بهداد، که بعید است بدون آگاهی این کار را کرده باشد، مشخصاً به بوعلی سینا توهین کرده است.
بهداد در ماههای اخیر، پستهای متعددی در حساب کاربریاش در اینستاگرام در انتقاد از پزشکان و خطاهای پزشکی منتشر کرده و بعد از ماجرای فوت عباس کیارستمی و توهین یک پزشک به داریوش مهرجویی، با شدت عمل بیشتری در این زمینه اقدام کرده و بر استمرار در انتقاد از پزشکان اصرار دارد؛ اصراری که حالا رنگ لجبازی به خود گرفته است.
بدون تردید، نقد پزشکان متخلف و پیگیری حقوقی و رسانهای خطاهای پزشکی در راستای افزایش حساسیت و کاهش این خطاها، کار مثبتی است و «تابناک» نیز مستمر به نقد در این چارچوب پرداخته اما اینکه کل جامعه پزشکی را هدف نقد قرار داد، حکم خروج از دایره انصاف را دارد و اینکه هر روز پزشکان را هدف گرفت، نیز نوعی بیانصافی است که در عمل به بیاعتمادی مطلق بیماران به پزشکان منجر میشود.
بنابراین، انصاف حکم میکند، اعتدال را در این زمینه مد نظر گرفت و با رفتار افراطی، به گونهای عمل نکرد که اگر نقد صحیحی نسبت به شماری از خطاهای پزشکی نیز مطرح شد، شنیده نشود و نقدهای منصفانه نیز در سایه لوث شدن این اعتراضات عصبی و دور از منطق قرار گیرد.
بی گمان انتشار معکوس تصویر بوعلی سینا که نقشی در خطاهای پزشکی یا سوءرفتار گروهی از پزشکان امروزی ندارد، به جز توهین به تاریخ علم و فرهنگ در ایران معنای دیگری ندارد و اگر واقعاً این پست بهداد در شرایط غیرطبیعی منتشر شده، انتظار میرود، توهینی که به این چهره تاریخی ایران انجام داده را جبران کند.
نکته قابل تامل اینکه هرچند گروهی از کاربران در انتقاد از بهداد، انتشار معکوس تصویر بوعلی سینا را نهی کردهاند، این پست تاکنون بیش از هشت هزار لایک خورده و نشان میدهد بسیاری از طرفداران بهداد نیز متوجه ابعاد حرکت زشتِ رخ داده نشدهاند و بدین شکل، یک بازیگر با تکیه بر شبکههای اجتماعی، میتواند یک جریان حتی علیه ابوعلی سینا راه بیندازد!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم:
بعد قدر و زحمت های این پزشك ها رو میفهمی
همه پزشكها كه مثل هم نیستن
تو این سالها خیلی توهین و جسارت زیاد شده
یكی به دولت یكی به پزشكها یكی به بازیگرا
باید بگم * واقعا متاسفم *
دربلخ گنه كرد آهنگری
به شوشتر زدند گردن مسگری
ایشان بروند اول تاریخ سینما و را مطالعه بعد......
افراد تافته جدا بافته ای كه فكر میكنند آسمان سوراخ شده آنها به زمین افتاده اند باید بدانند هنر زمانی ارزش دارد كه تابع هنجارهای اجتماع باشد در غیر این صورت مردم شریف ایران جایگاه آنها را در زباله دانی تاریخ میدانند
البته مخاطب این نوشته همه هنرمندان جامعه نیستند فقط عده خاصی هستند كه در این چند وقت ادب وشعور خود را نمایان كرده اند
سعدی علیه الرحمه خوب جامعه ای رو كه اینجور قشرها در اون برگزیده میشن توصیف كرده!
بقول سعدی برگزیده شدن این افراد و شغل ها در جامعه یكی از نشانه های افول اون جامعه هستش. باید بدون تقلید كوركورانه از دیگران خودمون معیارهای یك جامعه متمدن رو بدست بیاریم. باید از تاریخ و ادبا و حكمایی كه داریم استفاده كنیم. ادبای ما واقعا روانشناس و جامعه شناس بودن.
فسادی كه بازیگران دارند واقعا زیاد است
خدا بهش یه عقل درست و حسابی بده كه فرق سره از ناسره رو تشخیص بده.
محكمتر از ایمان من ایمان نبود
در دهر چو من یكی و آن هم كافر
پس در همه دهر یك مسلمان نبود.
روایات در و پیتی تان را برای خودتان نگه دارید تا مبادا لال از دنیا بروید!!
هر چه خواهند، بخوانند و بنامند تو را
تو همان نادره دانای جهان، بو علی سینایی
گوهری "در صدف كون و مكان " یكتایی
تو همانی كه در آغاز جوانی، یك روز
بس كه آموخته بودی، گفتی :" –علم كو؟ اینك مَرد !"
شوق دانستن در جان تو غوغا می كرد !
علم در پیش تو، زانو می زد! سر فرو می آورد
تا رسیدی به سراپرده ی موسیقی، زان لطف و شكوه
سخت حیرت كردی، سر فرود آوردی !
این هنر، این گوهر
این دلاویزترین حاصل احساس بشر
این گشاینده ی درها به جهان های دگر
این فروزنه ی شوق، این فزاینده ی شور
این گرانمایه ترین قوت ِ روان، قوت جان
این رهاننده زتاریكی خاك
این برآرنده به اوج افلاك
با تو ای مَرد چه كرد ؟
كه به یاران گفتی : " اینك علم ! مَرد می خواهد، مَرد !"
در اتاقی دلگیر، پای شمعی لرزان
جان مشتاق تو در بوته ی دانش چه كشید
تا در آن این همه خورشید دمید !
همه ی دردشناسان كهن، در پی چاره بیماری تن، سرگردان !
تو رسیدی از راه، راه بردی به گرفتاری جان
رفتی اندر پی درمان روان
تو نشان هیجان ها، تو زبان ضربان ها را می دانستی !
چاره ی هر نتوانستن را، می توانستی !
تو بدان پایه رسیدی كه نماند
بر تو از قعر زمین، تا فراسوی زحل، نكته ای لاینحل
تو در اندیشه كه با تیشه ی دانش
-شاید-بكنی ریشه ی مرگ، بشكنی دست اجل
خیلِ كوته نظرانِ تیشه ی تكفیر به دست، تا تو را بلكه توانند شكست
چه كشیدی، چه كشیدی تو از آن مردم ِ نابخرَد ِ بد !
می توانستی كاش، تیشه بر ریشه ی نادانی زد !
ای خوش آنان كه به تاریكی دوران حیات
جان همواره فروزان تو را یافته اند
هم " اشارات " تو را راهگشا یافته اند !
هم ز " قانون " تو همواره " شفا " یافته اند !
تو طبیب همه علت هایی، تو همان نادره دانای جهان
بو علی سینایی !
سروده شده توسط : فریدون مشیری
1- اشتباه یك نفر از یك صنف را به پای همه همكاران ان شخص ننویس این كار شما اشتباه بوده ولی خودت قضاوت كن آیا نظراتی منفی كه به صنف هنرمندان داده می شود ومنتج از عمل شما است منطقی ومنصفانه است .ایا پیش كسوتان هنرمند ما مانند استاد مشایخی -كشاورز -نصیریان -پرستوئی وزنده یاد رشیدی وشكیبایی-وخانم ها علو-قاسمی و.... لایق این نوع ادبیات هستند پس شما با این نوع كنش ورفتار خود خواسته ونا خواسته ایشان را مورد حمله قرار می دهی
2- فرض كنیم مشكل بر عكس بود و بنا به شرایط خاص یك بازیگر از طرف جامعه پزشكان مورد انتقاد شدید قرار می گرفت به نظر شما اگر پزشكی عكس های اساتید بالا را در اینستا گرام خود به روش شما منتشر می كرد خدا وكیلی شما چه جوابی می دادید .
3- حامد جان فكر كنم احترام به مفاخر هر كشوری وظیفه تك تك افراد آن كشور است این جمله را به صورت عام گفتم كه بدانید ایرانی وغیر ایرانی ندارد .
4- اگر فردا روزی با توجه به چهره شما پیشنهاد ایفای نقش بو علی سینا شود خدا وكیلی رد می كنی یا با افتخار قبول میكنی.
5- یا به شما بگویند در سریالی نقش پروفسور سمیعی یا دكتر غریب یا یكی از مفاخر پزشكی ایران را بازی كنید آن وقت چه رد می كنید یا قبول می كنید.
6-بعد از این هم برادر من اگر از مسئله ای ناراحت ودلگیر شدی هر چند هم سخت باشد از جاده ای انصاف خارج نشو وتا حدی پیش برو كه اگر روزی آرامتر شدی با نگاه به واكنش نشان داده خود خدای نا كرده پشیمان نشوی .
خدای متعال دوست و دوستدار و والی آن اشخاصی است ، كه آئین مقدس اسلام را پذیرفته و ایمان آورده اند و چون ما به حال و دل آنرا قبول نموده و گردن نهاده ایم, پس خدای متعال ما را بس و بر غیر او هم نظر نخواهیم داشت, چه بسیار خوبست آنكسی كه ما امور خود را بدو سپرده ایم.