به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در مراسم اختتامیه سی و سومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور با شعار «آموزش و پرورش کانون خلق دنیای آینده»، اظهارداشت: خادمان فرهنگ، علم و دانش کشور امید امروز و آینده ملت ایران هستند.
رشد و پیشرفت از مدرسه آغاز می شود
آقای روحانی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش و همه تلاشگران در این عرصه مسئولیت تأثیرگذار و سرنوشتسازی برای امروز و فردای جامعه ما بر دوش دارند، گفت: توسعه و پیشرفت کشور بیتردید از مدرسه آغاز میشود و مدرسه پایهای است که دانش آموزان را به عنوان سرمایه عظیم انسانی، برای تلاش در مسیر توسعه کشور آماده میکند.
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش در به وجود آمدن سرمایههای انسانی، اجتماعی، فرهنگی و علمی، نقش بسیار تأثیرگذاری دارد، افزود: زمانی که سخن از آموزش و پرورش به میان میآید، آموزش عالی هم در کنار آن دیده میشود، البته در بسیاری از کشورها، آموزش و پرورش و آموزش عالی در یک مجموعه قرار دارند، اما از گذشته در ایران از یکدیگر تفکیک شدند و هنوز نیز دو وزارتخانه متکفل این بار مسئولیت هستند که البته در آینده میتوان درباره تجمیع یا تفکیک آنها بررسی و برنامهریزی کرد.
هزینه در آموزش و پرورش ، سرمایه گذاری برای آینده است
آقای روحانی با اشاره به اینکه نقش اساسی آموزش و پرورش در توسعه کشور و هزینههایی که در این راستا صورت میگیرد، برای ما در اولویت قرار دارد، گفت: معتقدیم هزینههایی که در راستای آموزش و پرورش در کشور انجام میدهیم، هزینهای جاری نیست، بلکه هزینهای سرمایهای است، چرا که امروز بزرگ ترین سرمایه کشور، به عنوان سرمایه انسانی در مدارس، رشد می یابد و آموزش می بیند که منتهی به ایجاد دیگر سرمایهها خواهد شد.
رئیس جمهوری تأکید کرد: رشد و توسعه بدون آموزش که توسعه علم و آگاهی است و بدون پرورش که تصحیح اخلاق و رفتار است، امکانپذیر نخواهد بود.
آموزش و پرورش باید منطبق بر قابلیت ها و نیازهای کشور باشد
آقای روحانی با اشاره به ضرورت متناسب شدن آموزش و پرورش با نیازهای جامعه، افزود: برخی آموزشها، دانشها و مهارتها باید متناسب با نیاز و شرایط جامعه باشد و اگر امروز علم یک دانش آموخته برای کاریابی و تأثیرگذاری او در جامعه کافی نباشد، باید درباره مواد درسی، نحوه آموزش و اینکه چگونه باید فرزندانمان را برای آینده جامعه مهیا کنیم، تجدیدنظر نماییم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه شرایط کشور و جهان دائم در حال تغییر و تحول است و زندگی مردم، صنعتی و دیجیتالی شده است و کاملاً با گذشته تفاوت دارد، خاطرنشان کرد: نیازهای امروز جامعه متفاوت با دیروز است. صنعت و فناوری برای ما رفاه آورده و همانگونه که برخی مشکلات را آسان کرده ، بسیاری از مشکلات جدید را نیز به وجود آورده است.
بهبود محیط زیست از اهداف اصلی دولت و نیازمند همکاری جمعی و منطقه ای است
آقای روحانی ادامه داد: به هر میزان صنعتی میشویم، از شرایط طبیعی فاصله میگیریم و امروز بخش بزرگی از مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا به خاطر گسترش زندگی صنعتی است و من بسیار خوشحال شدم که وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در سال جاری یکی از مواد درسی به مقوله محیط زیست اختصاص یافته است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امروز حفظ محیط زیست به معنای حفظ حیات، تلاش و زندگی است، گفت: بهبود محیط زیست از اهداف اصلی دولت و نیازمند همکاری جمعی و منطقه ای است.
* اجرای طرح تحول سلامت تعجب ناظران جهانی را برانگیخته و با قدرت ادامه خواهد یافت
آقای روحانی در ادامه توجه به موضوع سلامت و محیط زیست را یکی از دغدغهها و تلاشهای دولت یازدهم برشمرد و گفت: پیگیری مسئله سلامت و تحول مثبتی که در امر بهداشت، درمان و سلامت مردم به وجود آمده است؛ جای خرسندی دارد. یکی از آرزوهای من بود که بتوانیم به مردم به گونهای کمک کنیم تا در روز بیماری و گرفتاری بتوانند با شرایطی آسان به بیمارستان و پزشکان متخصص دسترسی داشته باشند و باری که در این مسئله بر دوش مردم است، کاهش یابد.
رئیس جمهوری ادامه داد: اقدامات خوب و کار بزرگی در زمینه تحول نظام سلامت در کشور انجام گرفته و اجرای طرح تحول سلامت تعجب ناظران جهانی را برانگیخته و با قدرت ادامه خواهد یافت.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مسئله محیط زیست و حفظ آن در کنار سلامت و بهداشت مردم موضوعی بسیار حایز اهمیت است، به وضعیت دریاچهها و تالابها، آلودگیهای صنعتی و ریزگردها در کشور اشاره کرد و افزود: برای کاهش آلودگی ها، تلاش گسترده ای شده است تا سوخت نیروگاه ها گازی شود.
آقای روحانی با اشاره به تحول ایجاد شده در زمینه تولید گاز در کشور گفت: امروز بیش از 140 میلیون متر مکعب به تولید روزانه گاز نسبت به آغاز دولت افزوده شده است و امیدواریم تا پایان فعالیت دولت یازدهم بتوانیم با افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی، 140 میلیون متر مکعب دیگر به ظرفیت تولید گاز، اضافه کنیم.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه اقدامات خوبی برای ارتقای کیفیت بنزین و گازوئیل صورت گرفته است و باید کارهای زیادی برای رفع مشکلات زیست محیطی انجام دهیم، گفت: البته برخی امور مانند موضوع ریزگردها از جمله مسائلی است که رفع آن تنها با اقدامات داخلی به نتیجه نمیرسد و در حال تلاش هستیم تا با رایزنیهای بینالمللی با دیگر کشورها و همسایگان این مشکل را برطرف کنیم.
آقای روحانی آشنا بودن دانشآموزان با معضلات محیط زیست از آغاز نوجوانی و آمادگی برای حفظ و نگهداری طبیعت در این دوران را حایز اهمیت دانست و گفت: آموزش و پرورش باید با شرایط و نیازهای داخلی تناسب داشته باشد.
* پرورش؛ ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی است
رئیس جمهوری افزود: معلمان ما در کلاس درس غیر از آموزش علم و دانش با سخن گفتن و رفتار خود سبک زندگی اسلامی - ایرانی و هویت و فرهنگ ملی و دینی را به دانشآموز و حتی خانوادههای آنان آموزش میدهند.
* اسلام دین انزوا نیست؛ دین ارتباط است
آقای روحانی با تأکید بر اینکه ما باید خود را با شرایط جهانی هم تطبیق دهیم و نمیتوانیم از دنیا جدا باشیم، گفت: اسلام به هیچ عنوان دین انزوا نیست و دین ارتباط است . اسلام در بسیاری از مناطق جهان به وسیله تجار و بازرگانان گسترش یافته است و این نشان میدهد که اسلام دین ارتباط در تجارت، فناوری و علم و دانش است به گونهای که پیامبر اسلام(ص) فرمودند «برای دانش مرز و جغرافیایی وجود ندارد».
* مبنای تعامل با دنیا اصول و منافع جمهوری اسلامی است
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تعامل با دنیا باید در چارچوب منافع و اصولمان ادامه یابد، گفت: امروز برخلاف سال گذشته، کشتیهای بزرگ ما میتوانند به راحتی در بنادر بزرگ جهان تردد و کالاهای ایرانی را جابهجا کنند. بانکهای دنیا برای تجارت السیها را گشوده و پول به راحتی جابجا میشود.
* ثابت کردیم که توطئه تحریم و فشار بر ملت ایران بی اثر است
آقای روحانی تأکید کرد: امروز هر جا که میتوانیم باید گامی برداریم تا بتوانیم به دشمنان بگوییم توطئه، تحریم و فشار برای ملت ایران بیاثر است و این را البته تاکنون ثابت کرده ایم.
* حق ملت است که به ذخایر ارزی خود دسترسی و عضو فعال بازار هسته ای باشد
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: موجب افتخار است که با ایستادگی ملت، رهنمودهای مقام معظم رهبری و تلاش و فعالیت هنرمندانه دیپلماتهای کشور، راه به روی مردم برای احقاق حقوقشان گشوده شده است. این حق ماست که بتوانیم از شبکه بانکی دنیا استفاده کنیم، به ذخایر ارزی خود دسترسی داشته باشیم، کشتیهای ما در آبهای آزاد حضور داشته باشند و عضو فعال بازار هسته ای باشیم.
* برخی کشورهای منطقه امروز هم در پی عدم استفاده ایران از فرصت پسابرجام هستند
آقای روحانی گفت: ملت ایران با ایستادگی، مقاومت، فداکاری و تلاش و هنرمندی خود توانست توطئه استکبار جهانی، صهیونیستها و برخی کشورهای منطقه را که به ایران روی خوشی ندارند و امروز هم تلاش میکنند که نتوانیم از فضای پسابرجام به درستی استفاده کنیم، شکست دهد.
* توطئه بدخواهان علیه منافع ملی را باید ناکام کنیم
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه باید از حقوق ملت ایران دفاع و در تمام صحنهها توطئه بدخواهان علیه منافع ملی را ناکام کنیم، گفت: امروز شرایط کشور نسبت به سال گذشته تفاوت کرده است و سال آینده میبینیم که بسیار بهتر خواهد بود.
آقای روحانی افزود: ما باید خود را با شرایط توسعه و تحول جهانی در چارچوب حفظ اصول و منافعمان تطبیق دهیم و بتوانیم نسل جوان خود را به گونهای تربیت کنیم تا برای کشور، منطقه و مسلمانان تأثیرگذار و افتخارآفرین باشند.
* نسل جوان نیازمند هدایت و آموزش در حوزه ارتباطات است؛ با ممنوعیت و فیلترینگ مشکلات حل نمی شود
رئیس جمهوری با بیان اینکه نسل جوان نیازمند هدایت و آموزش در حوزه ارتباطات است؛ با ممنوعیت و فیلترینگ مشکلات حل نمی شود، اظهارداشت: افزود: آیا در شرایط کنونی میشود فضای مجازی و دنیای دیجیتال را ممنوع کنیم و بگوییم باید تمام شبکههای اجتماعی را روزانه فیلتر کرد، آیا با فیلتر و ممنوعیت میشود در دنیای امروز زندگی کرد؟
آقای روحانی افزود: یک نگرانی وجود دارد و آن این است که باید نسل جوان را به درستی هدایت و از آنان مراقبت کنیم چرا که نمیشود در شرایط امروز جهانی نوجوانان و جوانان را بدون مراقبت و هدایت در ارتباط با فضای مجازی و اینترنت رها کرد.
رئیس جمهوری با بیان اینکه آموزش و پرورش و دولت در این زمینه مسئولیتی سنگین برعهده دارد، اظهار داشت: البته باید شبکه جامع اطلاعات ملی در کشور راهاندازی شود، اما در عین حال همواره این مسئله وجود دارد که با آموزش دقیق باید به جوانان بگوییم چه استفادههای خوبی میتوانند از این افراد داشته باشند.
* فرزندان، امانت مردم در دستگاه آموزش و پرورش هستند
آقای روحانی با اشاره به اینکه مردم فرزندان خود را به عنوان یک امانت بزرگ و با ارزش، 12 سال به آموزش و پرورش میسپارند، گفت: باید از این فرصت حداکثر استفاده را کنیم و آن را به عنوان موهبتی الهی بدانیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه ارزش هر کاری را نمیتوان با حقوق و مزایا سنجش کرد، گفت: امام راحل کار معلمان را کار انبیا، برشمردهاند و حقیقت این است که خداوند توفیق بزرگی به کارکنان آموزش و پرورش داده است چرا که اگر در دوران زندگی خود بتوانند یک نوجوان را به درستی تربیت کنند، اثر و سود آن به جامعه و کشور خواهد رسید.
آقای روحانی خاطر نشان کرد: باید جوانانمان را به گونهای تربیت کنیم تا از این علم، دانش و فضای جدید در جهان به درستی استفاده کنند.
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت همفکری و هماندیشی در بسیاری از مسائل و امور، گفت: باید به گونهای برنامهریزی و اندیشه کنیم که نسل جوان ما بتواند به دور از نکات سوء از ابزار جدید در جهان استفاده کند.
آقای روحانی ارتباطات را مقولهای دوسویه دانست و افزود: باید والدین را به مشارکت فعال دعوت کنیم و با مشورت و همفکری با آنان، نسل جوان و نوجوان را در مسیر علم، دانش و پرورش اخلاق قرار دهیم.
رئیس جمهوری ادامه داد: تلاش سایر مسئولان و همه مقامات در امر آموزش و پرورش نسل جوان به ویژه معلمان و والدین برای ما بسیار مهم است و ما باید بتوانیم کاری کنیم. همانطور که تاریخ ایران در جهان پرافتخار بوده است با تلاش و ایثار امروز و فردا افتخارات را برای خود و جامعه در جهان افزون کنیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه دولت همه توان و امکانات خود را برای کمک به آموزش و پرورش بکار خواهد گرفت، گفت: دولت با وجود شرایط سختی که در سالهای گذشته داشته اما هیچ گاه بودجه آموزش و پرورش را کاهش نداده است چرا که بر اهمیت آموزش و پرورش در کشور اشراف دارد. البته میدانیم که مشکلات و کاستیهایی هم وجود دارد که امیدواریم بتوانیم با تلاش بیشتر این کاستیها را جبران کنیم.
رئیس جمهوری در ابتدای سخنان خود نیز ضمن تبریک ایام دهه کرامت و میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع)، اظهار داشت: این ایام برای ملت ایران و مسلمانان بسیار پر برکت است.
آقای روحانی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر آنان را اسطورههایی پرافتخار برای ملت ایران در زمینه آموزش و پرورش عنوان کرد.
رئیس جمهوری افزود: شهید آقای بهشتی نیز به عنوان شخصیتی برای تحول در حوزه علمیه قم و دروس حوزوی، تلاش کرد و در ایجاد مدارس با شرایط جدید در قم نقش بسزایی داشت و در آن دوران خاص با تأسیس دبیرستان دین و دانش در قم به تربیت فرزندان این مرز و بوم شتافت.
پیش از سخنان رئیس جمهوری، آقای فانی وزیر آموزش و پرورش گزارشی از چگونگی برگزاری سی و سومین مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور و برنامهریزیهای وزارت آموزش و پرورش برای تحول در نظام آموزش کشور و ارائه خدمات بهتر به کارکنان آموزش و پرورش ارائه کرد.
وزیر اموزش و پرورش گفت: اعتبارات اموزش و پرورش ٨٢ درصد رشد داشته است.
فانی افزود: انسان و محیط زیست ، انسان و سلامت، تفکر و سواد رسانه ای و کار فرینی چهار درسی است که به دروس دانش اموزان اضافه شده است.
وی گفت: ٩٩ درصدبودجه پرداختی آموزش و پرورش مربوط به کارکنان است.
بیش از 800 نفر از مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور طی سه روز در سالن اجلاس سران در تهران مباحث مختلف آموزش و پرورش را بررسی کردند.
این اجلاس با شعار "آموزش و پرورش - کانون خلق دنیای آینده" آغاز شده بود.
در حاشیه این اجلاس، هشت کارگروه تخصصی در موضوعات مختلف آموزش و پرورش ، سیاست های این وزارتخانه و مباحث مربوط به نظام آموزشی را بررسی کردند.
سال تحصیلی جدید با 13 میلیون دانش آموز و یک میلیون فرهنگی در 150 هزار مدرسه از اول مهر امسال آغاز می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت