به گزارشچام چم آنلاین و به نقل از تسنیم،فصل تابستان که از راه میرسد حکایت دغدغه خانوادهها به ویژه آنهایی که چند فرزند دانشآموز دارند، برای ثبتنام در مدارس آغاز میشود و گاه ثبتنام چندین فرزند دانشآموز تمام انرژی و وقت پدر و مادر را به خود اختصاص میدهد.
اغلب خانوادهها که از میان اقشار متوسط جامعه هستند، مدارس دولتی گزینه نخستشان برای ثبتنام است و در این فصل با جستوجوی فراوان به دنبال یک مدرسه دولتی با کیفیت هستند شاید به همین دلیل است که در هر منطقه تعداد محدودی از مدارس طرفداران فراوانی داشته و خانوادهها اصرار دارند فرزندانشان را آنجا ثبتنام کنند.
عدهای از خانوادهها هم آنهایی هستند که فرزندشان چند سال در مدارس دولتی عادی درس خواندهاند اما کیفیت مدارس دولتی آنان را متقاعد کرده که فرزندشان را به مدرسهای دیگر که همان مدارس غیر دولتی است، هدایت کنند.
آموزشوپرورش در ابتدای فصل ثبتنام، اعلام کرد که شهریههای مصوب مدارس غیردولتی مشخص شده و مدارس باید براساس شهریههای اعلام شده از خانوادهها هزیه دریافت کنند اما آیا دریافتی این مدارس مطابق آن چه مسئولان گفتهاند هست یا خیر؟
مجتبی زینیوند مدیرکل مدارس غیردولتی خرداد امسال با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مبالغ مختلفی تحت عناوین فوق برنامه و فعالیتهای تابستانی از خانوادهها در مدارس غیردولتی اخذ میشد، عنوان کرد: امسال برنامه مصوب مدرسه و فعالیتهای فوق برنامه را در قالب شهریه مصوب اعلام کردهایم. یعنی از ساعت 7:30 تا 14:30که دانشآموز در مدرسه حضور دارد باید یک شهریه را پرداخت کند و مدارس اجازه دریافت هزینه بیشتری را ندارند.
طبق اعلام وی بیشترین میزان شهریه مدارس ابتدایی تهران 5 میلیون تومان،بیشترین میزان شهریه در دوره متوسطه اول 6 میلیون تومان،یشترین میزان شهریه در دوره متوسطه دوم 8 میلیون تومان و بیشترین میزان شهریه در دوره پیش دانشگاهی 10 میلیون و 524 هزار تومان است.
در حالیکه آموزشوپرورش بیشترین شهریه دوره پیش دانشگاهی را 10 میلیون تومان اعلام کرده است این شهریه از سوی اغلب مدارس رعایت نمیشود با کمی گشتوگذار در سطح مدارس غیردولتی پایتخت به وفور میتوان مشاهده کرد که این رقم رعایت نشده و مبالغ مختلفی از 12 میلیون تا 20 میلیون تومان از خانوادهها اخذ میشود.
مسئولان آموزشوپرورش نیز اذعان دارند که بیشترین چالش دریافت شهریه مربوط به دوره پیش دانشگاهی است. مرضیه گرد رئیس سازمان مدارس غیردولتی آموزشوپرورش در این رابطه میگوید: هم اکنون بیشترین چالش را در پیش دانشگاهی و متوسطه دوم داریم و اگر مجبور شویم ناظر مقیم را در مدارس مستقر خواهیم کرد.
به نظر میرسد با وجود تمام تلاشهای آموزشوپرورش برای نظارت بر شهریه مدارس غیردولتی و برخورد با متخلفان، این مدارس روشهای مختلفی را برای دور زدن شهریههای مصوب آموزشوپرورش زیر سر دارند.
در ذیل متن قرارداد یکی از مدارس غیردولتی با خانوادهها منتشر میشود که در این قرارداد عنوان شده است، که شهریه سال گذشته برای پیشدانشگاهی و سال سوم دبیرستان به ترتیب 16.5 و 15.5 میلیون تومان بوده است و امسال این شهریه افزایش خواهد یافت.
همچنین در متن این قرارداد آمده است: طبق توافق انجام شده هزینه تمام جزوات مورد نیاز تا آخر سال، کتابهای کمک آموزشی مورد نیاز، ثبتنام آزمونهای مورد نیاز، اردوی مطالعاتی عیدانه، تهیه مانتوی مدرسه،بیمه، کتابهای درسی،سه روز شبیه ساز کنکور و خدمات مشاوره به غیر از شهریه مصوب مدرسه از سوی اولیا پرداخت خواهد شد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد