به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، حمله یک فرد مسلح در روز جمعه به بازار خریدی در شهر مونیخ، حداقل 9 کشته و 10 زخمی بر جای گذاشت.
پلیس همچنین از پیدا شدن جسد فردی خبر داد و گفت که احتمال دارد این جسد متعلق به یکی از مهاجمانی باشد که خودکشی کرده است.
اولین گزارشها از شمار تلفات این حادثه، تعداد نفرات کشته شده را یک نفر اعلام میکرد اما ساعاتی بعد از آن سخنگوی پلیس، آمار قربانیان را 6 نفر اعلام کرد.
مدتی بعد یواخیم گاوگ»، رئیسجمهور آلمان، گفت که هشت نفر در این حمله کشته شدند و بعد از ان سخنگوی پلیس، این عدد را به 10 نفر، با احتساب فرد ضارب افزایش داد.
درباره تعداد عامل یا عاملان حادثه هم گزارشهای مختلفی منتشر شد. گزارشهای اولیه، یک نفر را عامل تیراندازی میدانستند در صورتی که پلیس آلمان، بعداً گفت که سه نفر به مرکز خرید المپیا حمله کردهاند. سخنگوی پلیس مونیخ بامداد شنبه گفت که ضارب، تنها یک نفر بوده که خودکشی کرده است.
خبرگزاری فرانسه، بامداد شنبه از قول پلیس آلمان مدعی شد، عامل تیراندازی فردی 18 ساله با ملیت ایرانی - آلمانی بدون هیچ سابقه کیفری در گذشته بوده است. پلیس گفته انگیزه وی «کاملاً نامعلوم» است.
شاهدان عینی در گفتوگو با رسانههای محلی گفتند ضارب به صورت بیهدف به جمعیت حاضر در مرکز خرید «المپیا» شلیک کرد.
در یکی از ویدئوهایی که از فرد ضارب منتشر شده او چندین بار فریاد میزند: «من آلمانی هستم.»
برخی شاهدان عینی هم گفتهاند وی هنگام حمله به قربانیان فریاد میزده است: «خارجیهای لعنتی!»
همزمان روزنامه «بیلد آلمان»، با توجه به اظهارات شاهدان عینی، گرایشات راست افراطی را عامل این حمله خوانده است.
سخنگوی پلیس مونیخ، روز جمعه گفت که شواهدی درباره اینکه «عوامل اسلامگرای افراطی» عامل تیراندازی در این شهر بودهاند وجود ندارد. وی همچنین، خواست تا زمان معلوم شدن نتایج، از گمانهزنی درباره عاملان تیراندازی خودداری کنند.
برخی رسانههای آلمانی، ساعاتی بعد از وقوع تیراندازی مونیخ، از وقوع یک تیراندازی دیگر در بزرگترین ایستگاه متروی آلمان خبر دادند.
رسانههای آلمانی به نقل از پلیس آلمان نوشتند که احتمالا تیراندازی دوم در مجاورت «ایستگاه مارینپلاتز» شهر مونیخ رخ داده است. اما منابع رسمی، این خبر را تأیید نکردند.
پلیس مونیخ از رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی خواست از انتشار عکس و فیلم عملیات پلیس خودداری کنند، چراکه این تصاویر میتواند به فرار فرد مهاجم کمک کند.
یگان ممتاز نیروی ویژه پلیس آلمان، یگان رهایی گروگان این کشور، برای کمک به عملیات یافتن مهاجمان راهی مونیخ شد. همچنین گزارشها حاکی است نیروی ویژه پلیس اتریش برای کمک به عملیات مونیخ، راهی این شهر شد.
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا گفت: «هنوز دقیقا میدانیم که آنجا چه خبر است، اما بدون شک فکر ما مشغول کسانی است که زخمی شدهاند. هر حمایتی که لازم باشد، ارائه میکنیم.»
خبرگزاری رویترز گزارش داده طرفداران گروه تروریستی داعش در شبکههای اجتماعی در حال ابراز شادمانی هستند.
تیراندازی مونیخ دقیقا در پنجمین سالگرد حمله مرگبار «آندرس برویک» در نروژ رخ داده است. در آن حادثه 77 نفر کشته شدند.
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان گفته که هنوز انگیزههای مهاجمان معلوم نیست و سرنخهای متناقضی در دست است.
پس از انتشار گزارشهایی در ارتباط با انگیزههای راست افراطی مهاجمان یک شاهد عینی به رسانههای محلی گفته که یکی از آنها هنگام تیراندازی ناسزاهایی علیه مهاجران سر داده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
او در هنگام حمله در حالی كه كنترل خود را از دست داده بود در واكنش به توهین های مردی مسن كه او را خارجی كثیف خطاب می كرد، فریاد می زد: من آلمانی هستم....
او از خانواده ای فقیر بود و اقدامش را می توان واكنشی خشونت آمیز و فاجعه بار در برابر توهین های آلمانی های افراطی راستگرا و تمایلات راسیستی آنها تفسیر كرد.