در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، رم و کارتاژ دو شهر بزرگ دو سوی مدیترانه باستان بیش از یک قرن با یکدیگر می جنگیدند. جنگ های رم و کارتاژ از سال 264 قبل از میلاد آغاز و سرانجام در سال 146 قبل از میلاد با اضمحلال کارتاژ پایان یافت.
سلسله جنگ های رم و کارتاژ به جنگ های پونیک موسوم شده است. شهر کارتاژ توسط فنیقی ها در نزدیکی شهرتونس امروزی بنیان نهاده شده بود. شهر رم نیز با گسترش قلمرو خود به یک قدرت جهانی تبدیل گردیده بود و در آن دوره با سیستم جمهوری (کنسولی) و یک مجلس سنا اداره می شد.
کارتاژ یک قدرت دریایی آن زمان بود و رم بیشتر در جنگ های زمینی قدرتمند بود. جنگ های پونیک به سه جنگ به نام های جنگ اول پونیک از241 تا 264 قبل از میلاد ، جنگ دوم پونیک از 202 تا 219 قبل از میلاد و جنگ سوم پونیک از 146 تا 149 قبل از میلاد تقسیم میشوند.
هانیبال چهره شاخص جنگ دوم پونیک بود. در سال 219 قبل از میلاد ، هانیبال که 27 سال داشت و پسر هامیلکار سردار بزرگ کارتاژ بود ، به سمت فرمانده کل ارتش کارتاژ منصوب می شود.
وی به شهر ساگونت در اسپانیا که متحد رم بود حمله کرد و این بهانه ای برای آغاز جنگ دوم پونیک بود. هانیبال پس از این حمله به قصد تنبیه رم راهی طولانی را که از سرزمین گل (فرانسه امروزی) می گذشت ، آغاز می کند.
او از بی طرفی قبایل گل استفاده کرده و تا رود رن پیشروی می کند اما برای غافلگیر کردن رمی ها ناگزیر می شود از شهربندری مارسی که متحد رم بود، دوری گزیند.
هانیبال این طراح بزرگ نظامی از نواحی کم ارتفاع ساحلی دور شده و راه کوه های مرتفع و گردنه های خطرناک و برفگیر آلپ را در پیش می گیرد.
ارتش هانیبال شامل 50000 سرباز پیاده ، 9000 سوار و 218 راس فیل بود. گذر این ارتش به ویژه با وجود فیل ها از گردنه ها و کوره راه های کوهستان آلپ یک اقدام ماجراجویانه و حماسی محسوب می شود.
هانیبال پس از گذر از کوه های آلپ وارد خاک رم می شود و در دو نوبت لژیون های رمی که انتظار حمله وی را از این مسیر نداشتند در تسین و تره بی شکست می دهد.
آنگاه در روز 21 ژوئن سال 217 قبل از میلاد ، فلامینیوس کنسول رم در دامی که هانیبال در کناره های دریاچه تراسیمن برای وی گسترده بود، می افتد. در این نبرد 15000 لژیونر ارتش رم کشته شده و حدود 15000 لژیونر دیگر اسیر نیروهای هانیبال می شوند.
عبور ارتش هانیبال از کوهستان های آلپ و استراتژی نظامی او بعد از گذشت 2233 سال از این جنگ هنوز یک شاهکارجنگی محسوب می شود.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم