توفان شدید خاک، عراقی ها را غافلگیر کرد

در حالی که توفان های خاک در عراق معمولا بین ماه های مارس تا مه هرسال اتفاق می افتد، وقوع توفان شدید خاک از بامداد امروز (پنجشنبه) مردم مناطق جنوب ومرکز عراق را غافلگیر کرد و دربغداد به علت شدت توفان، میدان دید در ساعات اولیه روزبه یک متر رسید.
کد خبر: ۹۱۴۱۳۹
توفان شدید خاک، عراقی ها را غافلگیر کرد

به گزارش جام جم آنلاین ، هیات هواشناسی عراق پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که دامنه زمانی توفان های خاک در عراق سه ماهه مارس تا مه هرسال است، اما وقوع این پدیده در اواسط ماه ژوئن، به اعتقاد کارشناسان ناشی از تغییرات جویی و نشانه نامنظم شدن پدیده توفان های خاک است.

رسانه های عراق روز پنجشنبه از افزایش مراجعه به بیمارستان ها و بستری شدن تعدادی از بیماران در مراکز درمانی در بغداد براثر تنگی نفس خبر دادند.

شدت توفان خاک باعث شد که بسیاری از مردم ناچار به استفاده از ماسک شوند و بسیاری نیز به دلیل بیمارهای تنفسی ترجیح دادند در منازل باقی مانده و از رفتن به کارهای روزانه خوددداری کنند.

گزارش ها از محور عملیات فلوجه حاکیست گرچه شدت توفان خاک در ساعات اولیه امروز، خلل جزیی در پیشروی نیروهای عراق بوجود آورد اما این عملیات همچنان به قوت خود ادامه دارد.

گروه تروریستی داعش در طول دوسال اخیر، معمولا از تغییرات جویی مانند توفان خاک یا بارندگی شدید و مه گرفتی با توجه به محدود شدن میدان دید، برای تشدید حملات تروریستی خود به مواضع نیروهای عراقی بهره می برد.

براساس بیانیه هیات هواشناسی عراق ، توفان شدید خاک بر اثر سامانه حرارتی کم فشار موسومی است که به تدریج از شدت آن کاسته می شود.

براساس این بیانیه، میزان دمای مناطق جنوب و مرکز عراق براثر این پدیده کاهش یافته و به 40 درجه سانتی گراد رسیده است و میزان دید به 3 تا 4 متر و در برخی مناطق به کمتر از یک متر کاهش یافت.

توفان های خاک در عراق از 2003 به طور محسوسی، شدت گرفت و کارشناسان زیست محیطی خشکاندن تالاب های آبی مناطق جنوب توسط رژیم سابق بعث، کاهش فعالیت های کشاورزی و باغداری در این کشور و خشکسالی و کاهش بارندگی های سالانه را از علل اصلی این پدیده می دانند.

این در حالیست که برخی کارشناسان، جنگ های سال های اخیر علیه عراق از 1990 (اشغال کویت) تا 2003 که باعث برداشته شدن لایه بالایی خاک بیابان های جنوب عراق و کویت توسط حرکت ماشین آلات نظامی نیروهای آمریکایی و همپیمانان آمریکا شد را نیز در تشدید این پدیده اثر گذار دانسته اند.

دبیر کل سازمان ملل در گزارشی در 12 مارس 2013 به شورای امنیت سازمان ملل پیش بینی کرد که عراق در 10 سال آینده شاهد سالانه 300 مورد توفان خاک باشد.

اما هیات هواشناسی عراق با انتشار آماری از توفان های شن در طول برهه زمانی 30 ساله اخیر (1980 تا 2012) در عراق اعلام کرد که در طول این مدت عراق در سال کمتر از 10 مورد توفان خاک داشته و گزارش «بان کی مون» را درباره خطر توفان های خاک در عراق رد کرد.

توفان های خاک، کشورهای همجوار عراق به ویژه جمهوری اسلامی ایران را تحت تاثیر نهاده و بر همین اساس همکاری های مشترکی بین دو کشور برای مهار این پدیده و توسعه فضاهای سبز و جلوگیری از گسترش بیابان ها شروع شده است.

منبع: ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها