بهیه کهنسال در گفتوگو با جامجم با اشاره به این که دیابت نوع 2 که در افراد با وزن بالا، تحرک پایین و با سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و معمولا پس از 40 سالگی شایعتر است، افزود: کاهش شنوایی بویژه در افراد کمتر از 60 سال مطرح شده که قند خون آنها کنترل نشده است. در واقع، دیابت کنترل نشده به عروق خونی کوچک بدن و حتی برخی اعصاب صدمه وارد کرده و از این طریق میتواند موجب آسیب گوش و کاهش شنوایی شود؛ زیرا این عروق خونی در تغذیه ساختارهای مرتبط با شنوایی نقش دارند.
وی تاکید کرد: در نتیجه این کاهش شنوایی و کاهش درک گفتار، تغییرات نامطلوب در شیوه زندگی افراد رخ میدهد. فرد ممکن است بتدریج از حضور در اجتماع و فعالیتهای روزمره اجتناب کند؛ بهطور نمونه قرار ملاقات در یک رستوران یا حضور در سخنرانی یا جلسات.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهارکرد: از نشانههای ابتلا به کاهش شنوایی میتوان به درخواست تکرار جملات و واژهها، مشکل در دنبال کردن صحبتهای بیش از دو نفر، مشکل شنیدن در محیطهای پرسروصدا، گوش کردن به تلویزیون یا رادیو با درجه بالای صدا و صدای سوت یا وزوز در گوش اشاره کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان از کاهش شنوایی در افراد دیابتی پیشگیری کرد، گفت: کنترل قند خون، سیگار نکشیدن، حاضر نشدن در محیطهای پرسروصدا، کنترل شنوایی سالانه و مراجعه بموقع به پزشک میتواند از ایجاد پیامدهای روحی، اجتماعی و اقتصادی در دیابتیها پیشگیری کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد