به گزارش جام جم آنلاین، برپایه جدول افق شرعی اعلام شده، افطار اولین روز ماه مبارک رمضان (دوشنبه) برای مسلمانان در شهر مسکو ساعت 21 و 49 دقیقه بود.
همچنین سه شنبه به عنوان دومین روز ماه مبارک رمضان از 29 دقیقه بامداد یعنی زمان وقت شرعی اذان، روزه آغاز شد و این روند زمانی همچنان تا پایان ماه فقط با چند دقیقه جابجایی ادامه می یابد که در آخرین روز اذان صبح 34 دقیقه بامداد و افطار نیز ساعت 21 و 54 دقیقه اعلام شده است.
البته در بسیاری از مناطق جنوبی روسیه، نزدیک مرزهای ایران و دریای خزر، روزه ماه رمضان زمان کمتری خواهد داشت.
مسلمانان روسیه که بیش از 25 میلیون نفر از جمعیت حدود 147 میلیون نفری این کشور را تشکیل می دهند و مرکب از بخش اصلی اهل سنت و همچنین شمار قابل توجه شیعیان هستند، در برگزاری آداب و آیین ماه مبارک رمضان اهتمام ویژه ای دارند.
حدود 7 هزار مسجد و مراکز عبادی در این ماه شاهد شلوغ ترین روزهای اجتماع مسلمانان است که در شهرهای بزرگ مانند مسکو و سن پترزبورگ به صورت منسجم و انبوه برای ادای نماز جماعت و صرف افطار ساده گرد هم می آیند، ولی در مساجد شهرهای دیگر شامل ادای نماز در اوقات دیگر و قرائت قرآن نیز میشود.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی«جامجم» با احمد ابوالقاسمی یکی از موفقترین قاریان قرآن و میزبان برنامه «محفل»
در گفتوگو با دکتر علیرضا کیخا معاون امور استانهای رسانه ملی مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
با سلام و احترام، آیا كسی می داند در مناطق بالای مدار قطبی شمال كه خورشید در این ماه ها ( خرداد و تیر ) بدلیل انحنای مدار كره زمین ( 5/23 درجه ) اصلاً غروب نمی كند ( بر عكس در مدار قطبی جنوب اصلاً طلوع نمی كند ) چگونه روزه می گیرند ؟ یا اینكه اصلاً آنجا فرد مسلمانی زندگی نمی كند ؟
لطفاً راهنمایی فرمایید.
متشكرم