به گزارش جام جم آنلاین، برپایه جدول افق شرعی اعلام شده، افطار اولین روز ماه مبارک رمضان (دوشنبه) برای مسلمانان در شهر مسکو ساعت 21 و 49 دقیقه بود.
همچنین سه شنبه به عنوان دومین روز ماه مبارک رمضان از 29 دقیقه بامداد یعنی زمان وقت شرعی اذان، روزه آغاز شد و این روند زمانی همچنان تا پایان ماه فقط با چند دقیقه جابجایی ادامه می یابد که در آخرین روز اذان صبح 34 دقیقه بامداد و افطار نیز ساعت 21 و 54 دقیقه اعلام شده است.
البته در بسیاری از مناطق جنوبی روسیه، نزدیک مرزهای ایران و دریای خزر، روزه ماه رمضان زمان کمتری خواهد داشت.
مسلمانان روسیه که بیش از 25 میلیون نفر از جمعیت حدود 147 میلیون نفری این کشور را تشکیل می دهند و مرکب از بخش اصلی اهل سنت و همچنین شمار قابل توجه شیعیان هستند، در برگزاری آداب و آیین ماه مبارک رمضان اهتمام ویژه ای دارند.
حدود 7 هزار مسجد و مراکز عبادی در این ماه شاهد شلوغ ترین روزهای اجتماع مسلمانان است که در شهرهای بزرگ مانند مسکو و سن پترزبورگ به صورت منسجم و انبوه برای ادای نماز جماعت و صرف افطار ساده گرد هم می آیند، ولی در مساجد شهرهای دیگر شامل ادای نماز در اوقات دیگر و قرائت قرآن نیز میشود.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم:
با سلام و احترام، آیا كسی می داند در مناطق بالای مدار قطبی شمال كه خورشید در این ماه ها ( خرداد و تیر ) بدلیل انحنای مدار كره زمین ( 5/23 درجه ) اصلاً غروب نمی كند ( بر عكس در مدار قطبی جنوب اصلاً طلوع نمی كند ) چگونه روزه می گیرند ؟ یا اینكه اصلاً آنجا فرد مسلمانی زندگی نمی كند ؟
لطفاً راهنمایی فرمایید.
متشكرم