پایش مقاومت پل‌های پایتخت با نرم‌افزار

هر قدر پروژه‌های کوچک و بزرگ عمرانی پایتخت روزها پر از هیاهو و شلوغی کار و سازندگی هستند، در تاریکی شب، خسته از فعالیت روزانه کارگران، مهندسان و... چند ساعتی چرت می‌زنند تا صبح دوباره از راه برسد و آنها با سروصدایی که حکایت از فعالیتی دوباره دارد، جان تازه بگیرند.
کد خبر: ۹۰۲۰۴۵
پایش مقاومت پل‌های پایتخت با نرم‌افزار

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، اهالی رسانه را یک شب مهمان تعدادی از همین پروژه‌ها کرد؛ پروژه‌های در حال احداثی که روزشمار ساختشان که به پایان برسد، هیاهو و شلوغی سرسام‌آوری را تجربه خواهند کرد.

به گزارش جام‌جم، علیرضا جاوید در این شبگردی و همزمان با بازدید از تقاطع غیرهمسطح بزرگراه ارتش و امام علی(ع)، وقتی خبرنگارها بالای پل نیمه‌ساز، دوره‌اش کرده بودند از تحقق 90 درصدی زیرساخت‌های توسعه شهری در تهران خبر داد و گفت: در دو سال باقیمانده از این دوره مدیریت شهری، 5 درصد پروژه‌های شهری باقیمانده هم احداث شده و به بهره‌برداری خواهد رسید و 5 درصد بقیه به بعد از سال 96 موکول می‌شود.

معاون فنی و عمرانی شهردار تهران، در پاسخ به پرسش خبرنگار جام‌جم درباره مقاوم‌سازی پل‌های پایتخت از طراحی و اجرای نرم‌افزار مکانیزه پایش پل‌ها خبر داد؛ نرم‌افزاری که به گفته جاوید در کمیته عمران شورای شهر تهران نیز ارائه و تائید شده است.

معاون فنی و عمرانی شهردار تهران با تاکید بر این‌که بحث مقاوم‌سازی سازه‌های مختلف شهری از جمله پل‌ها و تقاطع‌های غیرهمسطح جزو مهم‌ترین اولویت‌های این معاونت در سال جدید است، گفت: شرکت یادمان سازه معاونت فنی و عمرانی بعد از اجرای موفقیت‌آمیز پروژه عظیم برج میلاد و همین‌طور نمایشگاه شهرآفتاب، اخیرا متولی نگهداری، بهسازی و مرمت پل‌ها و تقاطع‌های غیرهمسطح شده و به منظور نظارت بهینه بر این پل‌ها نرم‌افزاری مکانیزه طراحی و اجرا شده که پاسخگوی بررسی وضع موجود پل‌هاست.

به گفته جاوید، از ابتدای امسال، پایش و بهسازی تعدادی از پل‌های پایتخت براساس این نرم‌افزار جدید در حال انجام است.

بر این اساس با این‌که می‌توان با نصب حسگرهای مختلف روی پل‌ها، وضعیت عملکردی آنها را ثبت و بررسی کرد، اما به‌دست آوردن این اطلاعات به تنهایی کافی نیست. چراکه برای پردازش و پایش این اطلاعات باید از نرم‌افزاری دقیق استفاده کرد که خروجی‌های متعددی داشته باشد؛ از دوره عمر باقیمانده پل تا ارائه راهکار در صورت وجود نقص در عملکرد آن و حتی پیشنهاد‌هایی برای افزایش عمر آن.

وی در ادامه این برنامه و همزمان با بازدید از دریاچه شهدای خلیج‌فارس، با اشاره به ضرورت احداث تصفیه‌خانه در این دریاچه گفت: آب این دریاچه به حفاظت زیست‌محیطی نیاز دارد و به همین دلیل تصفیه‌خانه‌ای برای تحقق این هدف در حال ساخت است که در نیمه اول امسال افتتاح خواهد شد.

جاوید افزود: به این ترتیب می‌توان در زمان‌هایی که امکان آبگیری دریاچه از رودخانه کن وجود ندارد، آب موجود در مخزن دریاچه را تصفیه و برای استفاده مجدد به دریاچه منتقل کرد.

جاوید با اشاره به ارتقای توان مهندسی در ساخت تونل‌های شهر گفت: در سال‌های اخیر با تجربه‌های حاصل شده از احداث تونل‌های توحید، رسالت، امیرکبیر و نیایش، دانش فنی تونل‌سازی در کشورمان رشد بسیار خوبی داشته و می‌توان گفت ایران، امروز جزو ده کشور برتر دنیا در ساخت تونل‌های شهری محسوب می‌شود.

مینا مولایی - جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها