محمدعلی بهمنی در مراسم رونمایی از کتابی که دربرگیرنده خوشنویسی روی غزل‌هایش است، گفت: من بدخط‌ترین شاعر جهان هستم، ولی می‌بینم خوشنویسان اشعار من را به زیبایی نوشته‌اند. چقدر شرمنده هستم که نتوانستم خوشنویس شوم.
کد خبر: ۸۹۶۲۴۴

به گزارش فارس، آیین رونمایی از کتاب «چشمه صبح»، آثار خوشنویسی 43هنرمند برجسته و صاحب نام ازغزل‌های محمدعلی بهمنی، همزمان با سالروز تولد این شاعر و غزلسرای معاصر با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان و استادان حوزه شعر، ادبیات و خوشنویسی عصر جمعه 27 فروردین در سالن خلیج‌فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم فرامرز پالیزان، بیانیه خوشنویسان این اثر را قرائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: درسال 1392 پیشنهاد امیر جلیلوند ما را به فکر برد که سهم شاعران معاصر در خوشنویسی چیست؟ استاد بهمنی یکی ازشاعرانی است که در شعر، زبانی ساده و بی‌تکلف دارد و همچنین نوآوری در غزلسرایی. گرچه در سبک نیمایی و سپید آثاری دارند ولی در غزلسرایی مشهور هستند و این مجموعه نفیس به همت امیر جلیلوند به‌وجود آمده است.

سیدعباس سجادی، مدیرعامل بنیاد آفرینش‌های نیاوران، دیگر سخنران این برنامه نیز ضمن قدردانی از همه حاضران و مدعوین در این مراسم عنوان کرد: در دیداری که با امیر جلیلوند داشتیم ایشان عنوان کردند گنجینه‌ای از آثار 43 هنرمند خوشنویس که اشعار استاد علی بهمنی را به رشته تحریر درآورده‌اند، زیر چاپ دارند و تصمیم گرفته شد همزمان با سالروز تولد استاد بهمنی در فروردین ماه، آیین رونمایی از این کتاب برگزار شود.

این شاعر در ادامه افزود: شعرهای استاد بهمنی سهل و ممتنع است. وی یکی از پنج غزلسرای مطرح پس ازانقلاب است و یکی از تأثیر گذاران در این سبک به شمار می‌رود و بسیاری از جوانان نوقلم از این آثار تأثیر می‌گیرند. اما این سادگی را می‌توان در آثار سعدی نیز دید. ساده سخن گفتن مشکل است، ولی هنر افرادی مثل استاد بهمنی این است که چیزهای پیچیده را ساده می‌نویسند. ساده نویسی با بازی‌های زبانی رایج در شعر امروز بسیار سخت است.

سجادی در ادامه افزود: استاد بهمنی یکی از کسانی است که اوج خود راحفظ کرده، گاهی فراز و فرودهایی که در پرواز شعرخودش داشته هرگز نگذاشته آثارش به کجراهه برود و به همین دلیل برای همه قابل احترام است.

مدیرعامل بنیاد آفرینش‌های نیاوران در ادامه اظهار کرد: وقتی 43 نفر از هنرمندان خوشنویس صاحب نام کشور تصمیم می‌گیرند شعر یک شاعر را بنگارند، این مهر تائیدی است بر آثار خوشنویسانی که اشعار مولانا، سعدی، حافظ و بزرگان دیگر را می‌نگارند و نگارش آثار یک شاعر معاصر نشان می‌دهد استاد بهمنی، شخصیت بزرگ و تاثیرگذاری دارند.

جواد بختیاری، رئیس انجمن خوشنویسان ایران، دیگر سخنران این برنامه نیز درخصوص اشعار استاد بهمنی گفت: قالب‌های جدیدی در شعر معاصر یافت می‌شود؛ اما باید در این سبک قالب شکنی کرده، قراردادهای جدید را جایگزین کرد که استاد بهمنی چنین کرده است. ایشان ویژگی مشخصی دارند و از معدود شاعران و ادیبان معاصری هستند که شخصیتشان عین شعرشان است و باید گفت آثارشان واگویه شخصیت ایشان است.

حسین آهی، شاعر و پژوهشگر حوزه ادبیات نیز پس از قرائت ابیاتی درخصوص شخصیت استاد بهمنی گفت: استاد بهمنی سکان هدایت شورای شعر را پذیرفتند و به عنوان یک شاهد باید بگویم ایشان طوری اشعار را در شورا می‌خوانند که شنونده از آن لذت می‌برد. نحوه خواندن شعر در شورا اهمیت زیادی دارد و بر قضاوت افراد تاثیرگذار است. اما ایشان به‌گونه‌ای شعر را قرائت می‌کنند که حق کسی ضایع نشود. استاد بهمنی بجز اشعاری که همراه با توهین به اقوام باشد، تلاش می‌کنند سایر اشعار تائید شود و این موهبت بزرگی است.

استاد یدالله کابلی‌خوانساری، از خوشنویسان مطرح کشور نیز در بخشی از این مراسم درباره کتاب چشمه صبح گفت: خانواده خوشنویسان از گذشته نقش عظیمی در هنر و شعر داشته و اصولا هنرمندان خوشنویس آثار ماندگاری به رشته تحریر درآورده‌اند.

هنر خوشنویسی از دو هنر سرچشمه می‌گیرد؛ هنر آوازی و هنر شعر و معنی عشق را به تصویر می‌کشد. هرچقدر شعر پربار‌تر باشد این هنر نیز پربار‌تر خواهد بود. خوشنویسان اغلب اهل شعر و هنر هستند و هیچ جدایی بین شعر و خوشنویسی نیست. یک اثر خوشنویسی همراه با مفاهیم تاثیرگذار است و همیشه خوشنویسان با بزرگان شعر همراه هستند. خوشنویسان خود را موظف می‌دانند از شاعران عصر خودشان حمایت و آثاری ارائه کنند.

علیرضا بدیع، شاعر و ترانه‌سرا که در آلبوم «ماه و ماهی» اشعارو غزلیاتش مورد توجه قرار گرفته نیز با حضور در جایگاه با ذکر این مطلب که بهمنی یکی از تاثیرگذار‌ترین شخصیت‌های زندگی او بوده، خاطر نشان کرد: غزل «ماه و ماهی» را تحت‌تاثیر یکی از غزل‌های استاد بهمنی نوشتم.

محمدعلی بهمنی نیز در این مراسم گفت: من بدخط‌ترین شاعر جهان هستم. وقتی می‌بینم خوشنویسان، اشعار مرا به زیبایی نوشته‌اند چقدر شرمنده هستم که نتوانستم خوشنویس شوم. با وجود این، از همه عوامل و همراهانی که در آماده‌سازی و انتشار این کتاب تلاش کردند بخصوص از امیر جلیلوند تشکر می‌کنم.

در این برنامه شاعرانی چون محمد سلمانی، غلامرضا طریقی و افشین یداللهی نیز به قرائت شعر پرداختند و در پایان لوح یادبود و تابلو فرش نفیس منقش به تصویر استاد بهمنی از سوی بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران به وی اهدا و با حضور علی مرادخانی از کتاب چشمه صبح رونمایی شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها