در این روزها جشن پایان سال گالری شکوه با نمایش آثاری هزار رنگ همراه است که بیش از هر چیزی مخاطب را به یاد بهار و نوروز میاندازد. در این نمایشگاه 28 هنرمندی که سال 94 در گالری شکوه آثارشان در معرض تماشا بوده با یک اثر حضور دارند و هر کدام به سبک و سیاق خود در این جشن نقاشی حاضرند. در این رویداد آثاری از کورش اصلانی، حمیدرضا اندرز، هومن بیات، حمید پوربهرامی، مرحوم محمدعلی ترقیجاه، محمد ترقیجاه، حمیدرضا جهانی، بهرام دبیری، آناهیتا درگاهی، عطاءالله ذینوری، فرشید شیوا، محمد طباطبایی، نگین علوی، شیرین علیزاده، شمسالدین غازی، فخرالدین فخرالدینی، بهنوش فروتن، آیدین قشلاقی، زهرا قیاسی، بیتا محبتی، محمد مشرفی، سیاوش مظلومیپور، مسعود ملایی، عنایتالله نظری نوری، بهمن نیکو، نیلوفر وجدانی، احد وطنی و ابوالفضل همتی آهویی روی دیوار رفته است.
علیاکبر صادقی و حسین علیزاده روی بوم
هومن بیات ـ که از هنرمندان دائمی گالری شکوه است و در همین بهمن ماه امسال نمایشگاه انفرادیاش را در این گالری برپا کرده ـ با دو اثر کاملا متفاوت انتزاعی در نمایشگاه پایان سال گروهی گالری شکوه حاضر شده است. او که پیش از این فیگورها و طبیعت بیجان را روی بومهایش میآورد، در این دوره تصمیم گرفته است آثار کاملا انتزاعی خلق کند. سیاوش مظلومیپور و عطاءالله ذی نوری نیز از استادان پیشکسوت حوزه آبرنگ هستند که حتی افتتاحیه نخستین روز گالری شکوه نیز با نمایش آثار مظلومی پور بوده است. این دو استاد نیز همچون دیگر کارهایشان، آبرنگهایی را از طبیعت و حال و هوای اقوام ایرانی به تماشا گذاشتهاند . فرشید شیوا نیز از هنرمندان این گالری است که امسال نمایشگاهی از پرترههای هنرمندان و چهرههای فرهنگی و هنری را به نمایش گذاشت. او در این نمایشگاه با پرتره بزرگی از استاد علی اکبر صادقی حضور دارد؛ پرترهای که تمام فضای بوم شیوا را در بر گرفته و با نگاهی گیرا به مخاطب مینگرد. فخرالدین فخرالدینی از استادان عکس ایران نیز با تصویر سیاه و سفیدی از حسین علیزاده در این نمایشگاه شرکت کرده و در کنارش عکسی از آیدین قشلاقی هنرمند جوان روی دیوار رفته است.
تسلی روح با تماشای اثر هنری
بهنوش فروتن، نقاش و مدیر گالری شکوه -که زمینه برپایی این نمایشگاه را فراهم آورده است- گردهم آمدن هنرمندان و دیدار پایان سال را بهانه خلق این رویداد خواند و گفت: از این که در این مدت کوتاه توانستیم آثار تمامی هنرمندان گالری شکوه در سال ۹۴ را در قالب یک نمایشگاه گروهی کنار هم به نمایش بگذاریم، بسیار خوشحالم. در این نمایشگاه میتوان شاهد آثار متفاوت با سبکها و تمهای مختلف بود. امیدوارم در سال آینده نمایشگاه پایان سال را موضوعی برگزار کنیم تا بازدیدکنندگان و علاقهمندان به تماشای آثار یکدستتری بنشینند.
او با اشاره به این نکته که بعضی هنرمندان چند سال پیاپی است در گالری شکوه نمایشگاه برگزار میکنند و به هنرمندان دائمی گالری شکوه تبدیل شدهاند، گفت: ممکن است هر هنرمندی علاقهمند باشد در گالریهای مختلف نمایشگاه برپا کند و این از نظر ما هیچ اشکالی ندارد؛ اما بعضی از هنرمندان هستند که فقط در گالری شکوه آثارشان را به نمایش میگذارند و من خرسندم این رابطه کاری و عاطفی شکل گرفته است.
فروتن ـ که خود با یک اثر جدید از مجموعه تازهاش که آبسترهای شاعرانه و متفاوت با آثار قبلی اوست در این نمایشگاه جمعی حاضر است ـ درباره اثرش گفت: این اثر از مجموعه جدیدم با عنوان «سایلنت» است. نقاشیهایم در این مجموعه پالت رنگی محدودی دارند و اغلب از رنگهای خاکستری، آبی و طوسی بهره گرفتهام.
اشکان خطیبی بازیگر، خواننده، کارگردان و مدیر پردیس سینمایی چارسو از بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود. او ضمن اشاره به این مطلب که یکی از دلمشغولیهایش بازدید از نمایشگاههای هنری است، گفت: در طول هفته به دیدار نمایشگاههای مختلف هنری میروم و آثار بعضی از هنرمندان را از نزدیک دنبال میکنم. معتقدم دیدن اثر هنری میتواند باعث تسلی روح شود و از ما انسانهای بهتری بسازد.
آناهیتا درگاهی، نقاش و بازیگر سینما هم در این نمایشگاه با اثری از مجموعه «مرز پر گهر» حضور دارد. او درباره این اثر گفت: در این تابلو محمد مصدق را به تصویر کشیدهام. در مجموعه مرز پر گهر که شامل 15 اثر است، به قدمت چند هزار ساله فرهنگ و هنر ایران اشاره دارم.
او با اشاره به این که در این نمایشگاه آثار بسیار خوبی با تمهای متفاوت میبینیم، ادامه داد: از هر یک از هنرمندان که سال 94 در گالری شکوه نمایشگاه برپا کرده یک اثر روی دیوار رفته است.
آثار یکدست نیست و تنوع زیادی دارد، اما با دقت زیاد و کیفیت بالا برای این نمایشگاه انتخاب شدهاند.
محمد طباطبایی، نقاش جوان ـ که در چهارمین حراج تهران اثری از او حائز رکورد 26 میلیون تومانی شد ـ با اثری از مجموعه «عجیبتر از بهشت» در این نمایشگاه شرکت دارد. او در مورد اثرش گفت: در تمامی آثار مجموعه عجیبتر از بهشت، چند حیوان با هم ترکیب شدهاند که در این تابلو هم اسب را با قو ترکیب کردهام.
طباطبایی ضمن اشاره به حرکت مثبت گالری شکوه برای برپایی نمایشگاه پایان سال گفت: در این نمایشگاه شاهد آثار متفاوتی هستیم از هنرمندان مختلفی که در گالری شکوه نمایشگاه داشتند، اما چون آخر سال هنرمندان اغلب کار آماده ندارند ممکن است اثری در نمایشگاه ارائه کنند که کیفیت آن نسبت به آثارشان کمی پایینتر باشد. شاید اگر فرصت بیشتری برای برپایی نمایشگاه باشد هر هنرمند کار بهتری ارائه کند.
سجاد روشنی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت