سینمای مستند دوای درد جامعه

کسی که امروز و فردایش یکی باشد در ضرر است؛ این سخن از امام اول شیعیان سرلوحه‌ای کامل برای بنده و همکارانم در 15 ماه گذشته بوده است. تصمیم و اراده ما از روز اول بر آن بود که در پایان عمر مدیریتی و اداری خود چیزی ارزشمند به کارنامه و سابقه شبکه مستند و البته عرصه مستندسازی اضافه کنیم.
کد خبر: ۸۹۰۰۰۴
سینمای مستند دوای درد جامعه

در این مسیر با مشورت از مستندسازان قدیمی و مدیران توانمند و دلسوز و البته حضور فعال و اثرگذار مستندسازان نسل جدید، حرکت خود را آغاز کردیم. بی‌شک سنجش میزان موفقیت ما در تصمیم‌سازی‌ها نیز رضایت همان هنرمندان از شبکه مستند سیماست.

در مدتی که گذشت اهدافی را برای خود به‌عنوان شاخص موفقیت قرار دادیم، ازجمله تولید مستندهای خلاق بر مبنای استانداردهای جهانی، تولید مستندهای اجتماعی با نگاه سینمای مستند به مثابه آیینه جامعه، جا انداختن نقش مستند در آگاهی‌رسانی عمومی و تذکر و رفع مشکلات، استفاده از ظرفیت‌های مستند برای به تصویرکشاندن توانمندی‌های جامعه و امیدبخشی به مردم. حال این‌که تا چه اندازه در تحقق این اهداف موفق بوده‌ایم، قضاوت را به عهده افکار عمومی و جامعه مستندسازان کشور می‌گذاریم.

شبکه مستند در این مدت سعی در توجه به تمام مستندسازان ایران اسلامی داشت. انعقاد قرارداد با انجمن سینمای جوان برای تولید یکصد فیلم مستند در سراسر کشور طرحی بود که در راستای تحقق همین موضوع مطرح شد که هم‌اکنون در حال اجراست. چرا که حوزه‌های فرهنگی همچون مستند نیازمند پویایی و تحرک هستند. همچنین اصلاح ساختارهای فرسوده و همراه شدن با ظرفیت‌های بالنده و مواج جامعه از جمله تغییرات لازم برای شبکه مستند بود که با تشکیل اتاق فکرهای متعدد با حضور مستندسازان قدیمی و جوان گام‌های موثری در این رابطه برداشته شد.

نقش حمایتی شبکه مستند در سال آتی فراگیرتر خواهد شد به نحوی که این بخش از رسانه ملی به خانه مستندسازان تبدیل شود. در همین راستا طرح راه‌اندازی اتاق شمس، جهت مشاوره به مستندسازان برای تولید مستند، آموزش و کمک در ساخت و پخش مستندهای آنان، با نظارت و همکاری شبکه مستند و نهادهای دولتی و صنفی در دستور کار خواهد بود. اجرای این طرح از دیگر گام‌های اساسی مدیریت شبکه مستند برای اعتلای مستندسازی در طول سال آینده می‌باشد.

از طرف دیگر تلاش شبکه مستند برای نزدیک شدن به موضوعات عمیق، اصیل و ارزشمند جامعه بوده است. چرا که سینمای مستند، سینمای تعهد و مسئولیت است. شبکه مستند در ادامه مسیر خود در تلاش است فرهنگ تماشای سینمای مستند را به جامعه تزریق کند. فیلم مستند ممکن است شیرین یا تلخ باشد. اگر اعتقاد به مسئولیت‌پذیری و آگاهی بخشی در این سینما داریم، باید سطح تحمل مخاطبان را با فرهنگ‌سازی بالا ببریم. از قضا اولین اقدام برای تحقق این مهم، تحمل و صبوری خود مسئولان است.

باید دانست که سینمای مستند دوای درد جامعه است. شبکه مستند از تمام مستندسازان مجرب و مستعد درخواست می‌کند برای رفع هرگونه نقصان و ضعف موجود در این مجموعه، نظرات خود را با ما در میان گذاشته و با حضور فعال در شبکه مستند سیما اینجا را خانه خود بدانند و در آباد کردن این خانه و تقویت بخش مستند در کشور به ما اعتماد کرده و همکاری موثر خود را از ما دریغ نکنند.

امیر تاجیک

مدیر شبکه مستند سیما

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها