به گزارش جامجم، این روزها نخستین نمایشگاه لباس با موضوع «هشت سال دفاع مقدس» در گالری شماره 2 فرهنگسرای نیاوران برپا شده است، این نمایشگاه مشتمل بر 40 طرح لباس برگرفته از دفاع مقدس است و مینا افروز طراح لباس با همراهی ساناز مسلمی، شیما شعبانی فرد و روژان هوشیار لباسهای به نمایش گذاشته شده را طراحی کردهاند.
شاید با خواندن همین چند سطر فکر کنید این نمایشگاه، پر است از لباسهای نظامی و نتواند مخاطبان را به خود جلب کند. اگر این طور است حتما یک روز راهی این نمایشگاه شوید و این فرصت را به خودتان بدهید که تصور نادرستی که از طراحی لباس با موضوع دفاع مقدس دارید، اصلاح کنید. لباسهای به نمایش گذاشته شده، در نگاه نخست آنقدر طراحی متفاوتی دارند که دلتان نمیآید به این سادگی از کنارشان عبور کنید، لباسها روایتگر بخشی از تاریخ حماسی ایران شدهاند.
مینا افروز طراح و ایدهپرداز این نمایشگاه با روی باز از مخاطبان استقبال کرده و به سوالات آنها پاسخ میدهد. مخاطبانی که احتمالا در ابتدا فکر میکرده اند نمایشگاه نتواند آنها را جذب کند اما حالا به دنبال این هستند که بتوانند لباسهای به نمایش گذاشته شده را خریداری کنند.
لباس، یک رسانه هنری
افروز درباره این نمایشگاه به جامجم توضیحاتی ارائه وعنوان میکند: شغل من طراحی لباس است و تاکنون نمایشگاههای موضوعی و نمادین متعددی در عرصه مد و لباس برگزار کردهام. ایده نمایشگاه لباس با موضوع دفاع مقدس هم از مدتها پیش در ذهنم بود و دوست داشتم در این عرصه کار کنم.
او ادامه میدهد: دفاع مقدس در سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات و... تجلی پیدا کرده بود اما در حوزه مد و لباس هیچ کاری درباره این موضوع انجام نشده یا انگشت شمار و موردی بوده است. دو سال روی این موضوع تحقیق و به شهرهای مختلفی که درگیر جنگ تحمیلی بودند، سفر کردم تا بتوانم نمایشگاه حاضر را برگزار کنم.
این طراح لباس معتقد است: این روزها لباس هم در جهان معاصر یک رسانه است که میتواند با بیانی هنرمندانه موضوعات مهمی را به جهان یادآوری کند. ما هشت سال در برابر تجاوز به خاک کشورمان دفاع کردهایم. اما هنوز برای مردم دنیا جنگ ایران و عراق جنگی کوچک مثل دیگر جنگها محسوب میشود، این در حالی است که اگر ما در این عرصه خوب عمل کنیم، جهان میتواند با چهره واقعی دفاع مقدس ما آشنا شود.
جملاتی از وصیتنامه شهید چمران، شهید دوران و... هم از جمله عباراتی هستند که روی لباسها نقش بستهاند. تی شرتهایی که عبارت به یاد ماندنی «خرمشهر آزاد شد» بسیار هنرمندانه بر آن نقش بسته است. نام ایران با شکلی زیبا روی جیب مانتوها، روسریها و شالهایی با شعار «زنده باد ایران» و... بخشی از زیباییهای تاثیرگذار لباسهای به نمایش گذاشته شده، هستند.
نمایشگاه سیاسی نیست
اما مضامین به کار گرفته شده در طراحی لباسهای حاضر در نمایشگاه چیست؟ افروز میگوید: حماسه، وطنپرستی، شهادت و شجاعت مضامین اصلی هستند که در طراحی این لباسها به کار گرفته شدهاند. این طرحها همه روایت عشق هستند. من سعی کردهام ارزشهای کشورمان را از دید هنری نگاه کرده و برای نسلی که از جنگ فاصله گرفته است در قالب این لباسها ارائه کنم.
او همچنین با گلایه از این که برخی این نمایشگاه را سیاسی میدانند، بیان کرد: این نمایشگاه به هیچ وجه سیاسی نیست بلکه پاسداشت و حفظ یاد و خاطره کسانی است که فارغ از هر سیاست و نگاه سیاسی مقابل دشمن ایستادند و به خاطر مملکتشان جنگیدند.
طراحی 80 درصد لباسهای به نمایش گذاشته شده را افروز انجام داده و 20 درصد باقیمانده را سه هنرمند دیگر عهدهدار بودهاند.
افروز با بیان این که بسیار خوشحال است جوانان در صدد خرید این لباسها هستند، اظهار امیدواری کرد فضا برای ارائه و فروش این لباسها در بازار فراهم شود. او گفت: در دیگر کشورها شاهد این هستیم که خوانندهها با لباس رزمی کشورشان روی صحنه میآیند و مردم هم برای این لباسها ارزش قائل هستند. تجربه این نمایشگاه به من ثابت کرد مردم ما هم همین ارزش را برای لباسهای برگفته از فرهنگ و ارزشهای جامعه شان قائل هستند.
این نمایشگاه با همکاری حسین نوشآبادی معاون پارلمانی وزیر ارشاد، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، بنیاد ملی مد و لباس و دکتر قبادی برگزار شده است.
زینب مرتضایی فرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد