به گزارش جام جم ورزشی ، یکی از آینده سازانی که میتواند همه تابوهای تنیس بانوان را بشکند و نخستینهای زیادی را در تنیس به نام خود به ثبت برساند. این ورزشکار کسی نیست جز غزل پاک باطن؛ یکی از دختران موفق و آیندهدار تنیس که راه صحیح قرار گرفتن در مسیر حرفهای ورزش را از خانواده ورزشکارش آموخته و بخوبی آن را ادامه میدهد.
غزل، تنها فرزند خانواده پاک باطن، در محیطی کاملا ورزشی یا شاید بهتر است بگوییم کاملا تنیسی به دنیا آمد. پدر غزل یکی از مربیان بینالمللی و مادرش اولین بانوی مربی در مشهد بود. اگر از اقوام تنیسور دیگر بگذریم، به پدربزرگ غزل پاک باطن، کاظم شهریاری میرسیم که هشت سال رئیس هیات تنیس مشهد بود. غزل از شش سالگی به انتخاب پدر و مادر رشته تنیس را آغاز کرده و از سن 11 سالگی به صورت رسمی به تیم ملی دعوت شد و یکی از نفراتی بود که هیچگاه کنار گذاشته نشد. آنچه در ادامه میآید ماحصل گفتوگوی جام بانوان با این تنیسور جوان و آیندهدار است:
کسب مدال از 8 سالگی
در سن هشت سالگی در اولین تورنمنت قهرمانی کشور که در رده سنی زیر 16 سال برگزار میشد، شرکت کردم و موفق به کسب مقام سوم شدم. بعد از آن نیز دو مدال نقره و یک برنز از مسابقات غرب آسیا زیر 14 سال کسب کردم. در مسابقات فدکاپ زیر 16 سال مالزی نیز مقام سوم گروهی را به دست آوردم. همچنین در رقابتهای بینالمللی جوانان به میزبانی اصفهان مدال برنز را کسب و اولین بانویی بودم که توانستم برای اولین بار در مسابقات فدکاپ بزرگسالان قزاقستان، صاحب پیروزی شوم.
ماریا الگوی من است
در تمامی این سالها تنها الگوی من و زندگی ورزشیام، ماریا شاراپوا، قهرمان روسی تنیس دنیا بوده است. ماریا برای من یک هدف است. با توجه به امکاناتی که در ایران برای بانوان وجود دارد رسیدن به این هدف سخت است، اما تا آخرین لحظه برای دستیابی به آن خواهم جنگید. همین حالا هم جزو کسانی هستم که برای تنیس ایران تمام انرژی و زندگی خود را گذاشته و امیدوارم حمایتها آنقدر باشد تا در کشور خودم تلاشهایم به ثمر نشسته و به هدفم برسم.
زیباترین خاطره در تورنمنت امارات
زمانی که قرار شد با حریف مصری و بریتانیایی خود رقابت کنم، هیچ اطلاعی از رنکینگ جهانی این دو بازیکن نداشتم، بعد از این که متوجه شدم این دو بازیکن صاحب رنکینگ جهانی هستند، دیگر نه به بُرد فکر میکردم و نه باخت. تنها برای انجام دادن یک بازی خوب وارد زمین شدم و هیچ توجهی به حریفم نداشتم. انگار میخواهم با یک حریف تمرینی در مشهد همبازی شوم. همین نگرش باعث شد در حالی که حریف از من جلو بود با باور کردن خودم بازیها را با برد تمام کنم. پیروز شدن بر این حریفان لذتبخشترین لحظه ورزشیام بود.
مقام اول در کیش را میخواهم
به منظور آمادگی برای مسابقات بینالمللی فدکاپ در تایلند و همچنین جام فجر در کیش، مدتی است که در اردو به سر میبریم، بعد از حضور در مسابقات ITF جونیور در دبی، برای مسابقات جام فجر وارد کیش خواهیم شد که تمام تمرکز من به شخصه بر روی مسابقات کیش است، زیرا خیلی دوست دارم مقام اول این تورنمنت را از آن خود کنم. تا به امروز اردوهایمان منظم تشکیل شده و به تازگی یک مربی بدنساز هم اضافه شده که این خود یک امتیاز مثبت است؛ البته از نظر من تیم به یک مشاور پزشکی و یک روانشناس نیز نیاز دارد.
کمتر از تنیسورهای آسیایی نیستیم
باور کنید از تنیسورهای آسیایی چیزی کمتر نداریم. حتی با کمی توجه این قابلیت را داریم که خیلی بهتر و بالاتر نیز باشیم. مطمئنا با انجام مسابقات و کسب تجربه بیشتر، حرف زیادی برای گفتن در سطح آسیا خواهیم داشت زیرا ورزشکاران ما از نظر تکنیک ضعیفتر نیستند، بلکه گاها کمتجربگی باعث وجود باختها میشود. البته بهرهگیری از دانش مربیان خارجی هم میتواند موثر باشد. مربیان داخلی واقعا از علم تنیس خوبی برخوردار هستند و نقش بسزایی در کسب قهرمانیها دارند، اما با این حال آوردن یک مربی خارجی و استفاده مربیان داخلی از تجربیات آن و پیاده کردن این تجربیات روی ما بازیکنان، میتواند کمک شایانی در پیشرفت و کسب مقامهای بالاتر در رنکینگ جهانی داشته باشد.
جهانیان ما را تشویق میکنند
یکی از شرایط متفاوت ما دختران ایرانی با ورزشکاران دیگر داشتن حجاب در هنگام بازی است و این موضوع که ورزشکاران ایرانی در هوای گرمی مانند دبی براحتی با حجاب بازی کرده و عملکرد خوبی را نیز به نمایش میگذارند، همواره تعجب و تشویق جهانیان را دربر داشته است. آنها خوب میدانند که بازیکنان تنیس در ایران با کمی بهتر شدن امکانات میتوانند در سطح جهانی رقابت کنند.
می توانیم بهتر باشیم
ایمان دارم اگر دختران ما با این امکانات توانستند حرفی برای گفتن داشته باشند، مطمئنا با کمی توجه بیشتر حتی از آقایان نیز میتوانند بهتر عمل کرده و مقامهای ارزشمندی را برای کشورمان کسب کنند. البته فدراسیون در این چند سال اخیر ورزشکاران را به تورنمنتهای بسیاری فرستاده و حمایتها خوبی داشته، اما امیدوارم مسئولان از نظر کمکهای معنوی و مادی نیز در کنار ما بانوان باشند.
سونیا ضیایی / هفته نامه جام بانوان روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد