به گزارش جام جم آنلاین، یکی از مسئولان این برنامه می گوید: «ما ده کرکس مجهز به انتقال دهنده های ماهواره ای، یا جی پی اس آموزش داده ایم که برفراز شهر پرواز می کنند. یک گروه از کرکس های پیرتر فکر می کنم بالای بیست سال داریم که با ردیاب های معمولی غیر ماهواره ای پرواز می کنند. این پروژه دو سال ادامه دارد.»
اما چرا کرکس ها به عنوان جوخه پرواز انتخاب شده اند؟ کارشناسان می گویند آنها بطورغریزی برای تامین غذایشان به سمت زایدات می روند. لیما داری چهار محل دفن زباله و تعداد زیادی مکان های غیرقانونی از جمله کنار رودخانه است.
یکی از مسئولان سازمان مدیریت زباله لیما در این زمنیه می گوید: «لیما ۱۰ میلیون جمعیت دارد و هر فرد روزانه ۶۱۰ گرم زباله تولید می کند. در نتیجه روزانه شش هزار تن زباله در پاتیخت تولید می شود. حدود ۹۶ درصد آن جمع آوری شده و به مکان های دفن زباله منتقل می شود و همیشه چهار درصدی وجود دارد که باقی می ماند.
در آگهی های رادیو تلویزیونی برای تبلیغ این پروژه، پرنده های سیاهرنگ بصورت قهرمانانی که به تمیزی شهر کمک می کنند تصویر شده اند. در حالیکه بیشتر اهالی لیما از این لاشخورهای بزرگ می ترسند مربیان کرکس ها نظر دیگری دارند. یک مربی می گوید: «مردم کلا دید منفی نسبت به کرکس ها دارند و آنها را نماد مرگ و چیزهای منفی می دانند. ولی به نقش مهم آنها در چرخه طبیعت توجه نمی کنند. این جانوران بخصوص در لیما در کنترل حجم زیادی از زباله های ما مشارکت دارند.»
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد