ظرفیت‌های اقتصادی لرستان در بوته فراموشی

لرستان استانی است که حدود 2 درصد جمعیت کشور و 7/1 مساحت ایران را به خود اختصاص داده است. با این حال از پیش از انقلاب تاکنون، سهم مردم استان از نظر شاخص‌های اقتصادی همچون تولید ناخالص داخلی، سرانه‌های بودجه‌ای مثل بودجه‌های عمرانی، درآمد سرانه افراد و... نصف نرم کشوری است.
کد خبر: ۸۷۴۴۸۴
ظرفیت‌های اقتصادی لرستان در بوته فراموشی

به عبارتی ما همواره با میانگین کشور از نظر سرانه‌ها تفاوت 50 درصدی داشته‌ایم. به طور مثال شاخص‌هایی مثل بیکاری در این استان اغلب دو برابر نرم کشوری بوده، در حالی که این استان ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف دارد. ظرفیت‌هایی در بخش کشاورزی، شیلات، معادن و گردشگری که با استفاده بهینه از آنها می‌توان موجب ارتقای شاخص‌های اقتصادی و شاهد رشد و توسعه اقتصادی و رفع معضلاتی همچون بیکاری در استان شد. به طور نمونه در بخش تولید محصولات کشاورزی، اولین تولیدکننده حبوبات کشور به حساب می‌آییم و درمجموع هر ساله شاهد 700 تا 800 هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی مازاد مصرف استان هستیم که می‌توان برای صادرات آنها به دیگر استان‌ها و خارج از کشور برنامه‌ریزی کرد. از نظر شیلاتی و تولید ماهی نیز لرستان تقریبا تنها استان غیرساحلی است که بالاترین رتبه تولیدات شیلاتی را به خود اختصاص داده است. این استان در بخش ذخایر معدنی، بویژه سنگ‌های معدنی نیز بسیار غنی است، به طوری که حدود 20 درصد ذخایر سنگ‌های ساختمانی کشور در لرستان واقع شده است. همچنین 13 میلیارد مترمکعب روان آب در قالب رودخانه‌های متعدد در سطح این استان جاری است که متاسفانه خود استان کمتر از وجود این روان آب‌ها بهره برده است. البته ظرفیت‌های این استان محدود و منحصر به ظرفیت‌های اقتصادی و کشاورزی نیست و در حوزه گردشگری نیز داشته‌های بیشماری داریم که تاکنون به طور جدی به عنوان فرصت‌های درآمدزایی به آن نگریسته نشده است. به طور مثال وجود جاذبه‌های طبیعی همچون رودخانه‌ها و آبشارهای متعدد و وجود جاذبه‌های تاریخی مثل انواع پل‌های باستانی با بیش از هزار سال قدمت، در کنار دیگر جاذبه‌های استان، فرصت‌های گردشگری بی‌نظیری را در لرستان رقم زده، در حالی که با تمام این داشته‌ها، لرستان به عنوان یک مقصد گردشگری مطرح نیست و فقط به عنوان یک معبر گردشگری مورد استفاده قرار گرفته است.

به عقیده ما اگر از این ظرفیت‌ها و فرصت‌ها توسط بخش‌های دولتی و خصوصی استفاده بهتری شود، می‌تواند به تولید ثروت و رشد و توسعه استان کمک کند و رفع بیکاری و بهبود معیشتی شهروندان لرستانی را به همراه داشته باشد. معرفی درست و کامل ظرفیت‌های لرستان حتی می‌تواند باعث جذب سرمایه‌گذاران خارجی در این منطقه شود که این سرمایه‌گذاری بویژه می‌تواند در بخش‌های استخراج معادن، ایجاد صنایع فرآوری برای محصولات کشاورزی، تولید و استخراج از میادین تازه کشف شده نفتی استان و ایجاد صنایع فرآوری مواد نفتی و همچنین تامین و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری باشد.

حسین سلاح ورزی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌آباد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها