درآمد 500 میلیون دلاری با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

یک سال و نیم پیش بود که موضوع صادرات محصولات لبنی ایران به کشور روسیه به عنوان بازار هدفی بسیار مناسب برای محصولات ایران از طریق مسئولان مطرح شد، اما اجرای این پروژه بنا به دلایلی به تعویق افتاده و تولیدکنندگان محصولات لبنی ایران هنوز نتوانسته‌اند وارد بازار پرظرفیت روسیه شوند؛ اما بر اساس گفته‌های برخی مسئولان دولتی این مسیر هموار شده و برخی تولیدکنندگان لبنیات ایران اجازه حضور در بازار روسیه را دریافت کردند.
کد خبر: ۸۶۹۹۱۰
درآمد 500 میلیون دلاری با صادرات محصولات کشاورزی به روسیه

در این زمینه گفت‌وگوی کوتاهی با رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

موضوع صادرات محصولات لبنی ایران به روسیه در چه مرحله‌ای است؟

بحث مطرح شده درباره حضور تولیدکنندگان ایرانی در بازار روسیه به بازدیدهای کارشناسان وزارت کشاورزی و صنایع لبنی روسیه از واحدهای لبنی و همچنین دامداری‌هایی که شیر خام این کارخانه‌ها را تامین می‌کنند مربوط است که در نهایت پس از بررسی‌های صورت گرفته چهار کارخانه از ایران جواز حضور در بازار روسیه را دریافت کردند، اما این موضوع هنوز نهایی نشده و منوط به موارد دیگری است.

لطفا درباره نیازهای آینده اجرایی شدن صادرات محصولات لبنی ایران به روسیه توضیح دهید؟

این موضوع منوط شده به سازمان دامپزشکی ایران که با بررسی و همچنین کنترل کیفیت دامداری‌هایی که شیر خام به کارخانه‌های انتخاب شده، تحویل می‌دهند تا این سازمان شیر خام آنها را از نظر شش نوع آلودگی کنترل کرده و در نهایت گواهی سلامت برایش صادر کند. در این صورت کارخانه‌های تولیدکننده می‌توانند محصولاتشان را به روسیه صادر کنند که سازمان دامپزشکی در حال بررسی و کنترل محصولات است. این درحالی است که پس از این مرحله سازمان دامپزشکی باید پروتکلی با سازمان دامپزشکی روسیه امضا کند تا این روند اجرایی شود. بنابراین این روند هنوز جنبه عملی به خود نگرفته است.

آیا تحریم‌های روسیه علیه ترکیه فرصتی در اختیار تولیدکنندگان ایرانی قرار می‌دهد؟

قطعا، حجم واردات محصولات لبنی روسیه در حدود 3/2 میلیارد دلار در سال بود که از اروپا انجام می‌شد و پس از تحریم‌های اروپا علیه روسیه، این حجم از بازار محصولات لبنی آزاد شد. این درحالی است که تقریبا 800 میلیون دلار از بازار آزاد شده را ترکیه در اختیار گرفت و امروز ترکیه نیز با روسیه دچار مشکلاتی شده و اکنون محصولات ترکیه نیز توسط روسیه تحریم شده است. بنابراین بازار بسیار مناسبی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت که به اعتقاد این انجمن تقریبا با توجه به ظرفیت موجود و توانایی تولیدکنندگان، ایران می‌تواند نزدیک به 500 میلیون دلار سالانه از این بازار را به خود اختصاص دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها