به گزارش جام جم آنلاین ، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری امروز خود درباره حوادث رخداده شب گذشته مقابل سفارت و کنسولگری سعودی در تهران و مشهد، با تأکید بر اینکه اقدامات ما باید مطابق قانون باشد اظهار داشت: با اینکه تمام مسلمین دنیا از شهادت شیخ النمر ناراحت هستند و جهان تشیع و اهل سنت این اقدام جنایتکارانه را محکوم کردند و این اقدام باعث شده است تا غیرت اسلامی جوانان مسلمان به جوش آید، اما ما باید همواره مطابق قانون حرکت کنیم و بر اساس موازین شناخته شده گام برداریم.
وی با اشاره به اقدام دولت عربستان در به شهادت رساندن شیخ نمر اظهار داشت: حکام آل سعود در به شهادت رساندن یک عالم بزرگوار جنایت خود را به اوج رساندند و با این کار زوال حتمی خود را رقم زدند.سردمداران سعودی در همه جنایتهای رخ داده در عراق و سوریه شریک هستند. آل سعود با دفاع از ظالم در بحرین، در ظلم آنها هم شریک است.
سکوت نهادهای حقوقبشری
سخنگوی قوهقضاییه با اشاره به سکوت نهادهای حقوقبشری جهان درباره این اتفاق گفت: مدعیان حقوق بشر در هیچ یک از جنایتهای حکام سعودی نه سخنی گفتند و نه اقدامی انجام دادند. آنچه امروز توسط حکام جنایتکار آل سعود در منطقه روی میدهد باعث تاسف است و همه دنیا شاهدند که حکام سعودی چگونه ماهها آتش بر سر مردم مظلوم یمن میریزند و زیرساختها و مردم بیدفاع این کشور را هدف بمبهای خود قرار میدهند.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: حکام جنایتکار آل سعود حمایت و پشتیبانی همه جانبه از داعش دارند و از این رو در تمام جنایتهای داعش در عراق و سوریه شریکند.
وی با بیان اینکه اقدام آل سعود در به شهادت رساندن شیخ نمر جنایت این رژیم به اوج خود رساند، گفت: این جنایتها چیزی نیست که مسلمین و منصفین عالم از آن بگذرند و رژیم عربستان با اینگونه اقدامات زوال قطعی خود را رقم زده است.
معاون اول رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اعدام شیخ نمر توسط دولت سعودی باعث شد تا خشم مردم مسلمان و آزاده تمام دنیا برانگیخته شود و قطعا رژیم عربستان با این خشم روبرو خواهد بود. انشاءالله عذاب الهی در این دنیا و در عقبی گریبانگیر حکام سعودی خواهد شد.
وی با انتقاد از سکوت سازمانهای بینالمللی و کشورهای مدعی حقوق بشر در برابر اعدام شیخ نمر خاطر نشان کرد: گرچه انتظاری از حکام آل سعود نیست ولی نکته تاسفآور آن است که نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر، مدافع آزادی بیان و سازمانهای مخالف اعدام در دنیا نه اقدامی بر ضد پادشاهی سعودی انجام دادند و نه سخن قابل توجهی به زبان راندند.
اژهای ادامه داد: برخی از این نهادها تنها در برابر این جنایت اعلام نگرانی کردند و این در حالیست که در صورت اعدام مشابه در کشورهای دیگر، بوقهای تبلیغاتی آنها به صدا در میآید و گوش دنیا را کر میکند.
انتخابات مجلس و خبرگان
اژه ای با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات گفت: امیدواریم انتخابات مجلس و خبرگان در آرامش کامل برگزار شود و نتیجه آن در جهت منافع ملت باشد.
وی افزود: دستگاه های امنیتی، انتظامی و قضائی هماهنگ هستند و آمادگی دارند با هر نوع جرمی در فضای مجازی و غیرمجازی، آنجا که نیاز به تذکر دارد، در ستاد پیشگیری اقدام شود و آنجا که تذکر تاثیری نداشته باشد، برخورد جدی تر انجام شود.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: اهالی فتنه و فتنه گران در رده های مختلف فعال شدند که احضار و با قرار خفیف آزاد شدند. اما اگر بخواهند به حمایت فتنه و فتنه گری ادامه دهند، برخوردها شدیدتر خواهد بود.
برخورد جدی با مجرمان خطرناک
محسنی اژه ای با تشکر از نیروی انتظامی به دلیل برخورد جدی و برنامه ریزی شده در مقابل مجرمان خطرناک گفت: در هفته های گذشته اقدامات خوبی انجام شده و برخی مجرمان خطرناک دستگیر شده اند. برخی از این افراد از سال های ۹۲ و ۹۳ فراری بودند. آنجا که نیاز به دستور قضائی باشد، دادسرا هماهنگی می کند تا با کسانی که در فضای مجازی اقداماتی انجام می دهند، برخورد شود.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در خصوص تعاونی های اعتبار و برخی مشکلات به وجود آمده هم دولت، بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی و قوه قضائیه به طور جدی وارد شده اند تا تعاونی های اعتباری، پولی و بانکی در جهت منافع مردم قدم بردارند. مردم این اعتماد را به مسئولان داشته باشند و نگران نباشند زیرا همه تلاش مسئولان این است که مردم از تعاونی های مشکل دار متضرر نشوند و کسانی که صاحب حساب هستند کمترین خسارت را ببینند.
وی به مردم توصیه کرد: وقتی می خواهند پولی را به جایی بسپارند، دقت بیشتری کنند. دولت و بانک مرکزی باید تعاونی ها را ساماندهی کند. اگر نیاز به ادغام است انجام شود و اگر مجوز ندارند، تعطیل شوند.
تبدیل قرار بازداشت موقت بابک زنجانی با وثیقه
محسنی اژه ای در خصوص تبدیل قرار بازداشت موقت بابک زنجانی با وثیقه گفت: قانون تفاوتی بین افراد نگذاشته است. نسبت به نوع جرم، قانون تفاوت قائل شده است در خصوص مدت بازداشت موقت، اما دادگاه مطابق قانون عمل می کند. این به معنای آزادی نیست بلکه ممکن است قرار وثیقه متناسب با جرم صورت گرفته اتخاذ شود.
وی افزود: البته تعیین قرار وثیقه هم به معنی آزادی نیست چون ممکن است فرد مجرم نتواند وثیقه مورد نظر را تامین کند.
تعیین صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص ۱۲ هزار استعلام که از داوطلبان نمایندگی مجلس انجام شده است، گفت: تعیین صلاحیت داوطلبان بر عهده ۴ مرجعی که از آنها استعلام می شود، نیست. این مراجع تنها سوابق افراد را در اختیار هیئت های اجرایی قرار می دهند و هیئت ها هستند که تصمیم می گیرند. استعلام ها الزام نیست. در مواردی هم هیئت های اجرایی از جاهای دیگر اطلاعاتی را دریافت می کنند و در نهایت باید احراز صلاحیت انجام شود که با احراز مجرمیت فرق می کند.
وی افزود: اگر شخصی پرونده ای داشته باشد که هنوز به صدور حکم منجر نشده است، ممکن است صلاحیت وی احراز نشود. کما اینکه افرادی هستند که جامعه آنها را می شناسد و هنوز حکمی در مورد آنها صادر نشده است. این افراد اگر بروند و ثبت نام کنند، ممکن است صلاحیت آنها احراز نشود، اما در خصوص تعداد افراد یا استعلام ها، آماری ندارم.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در خصوص اینکه معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از مطلب منتشر شده در نشریات یالثارات شکایتی کرده باشد، اطلاعی ندارم اما هرگونه توهین به افراد جرم است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی در خصوص مفقود شدن فردی به نام سعید زینالی در حادثه کودی دانشگاه سال ۷۸ و بی اطلاعی نهادها از وی، گفت: رسانه ها در مورد آنچه منتشر می کنند، خودشان را مقید بدانند. تاکنون ثابت نشده که چنین شخصی بازداشت شده است و امکان ندارد کسی بازداشت شده باشد و بتوان این را مکتوم کرد. ممکن است چنین فردی مفقود شده باشد و ممکن است پیدا هم نشود، اما هیچ مدرکی تا زمان آخرین پیگیری من از بازداشت شدن وی وجود نداشت. اگر سیستم امنیتی خاصی چنین ادعایی را کرده است، ما بررسی می کنیم.
وی با اشاره به انتخابات سال ۸۸ ، افزود: یکی از سران فتنه که رای نیاورده بود، نامه ای نوشت و مدعی شد که عده ای را دستگیر کرده اند و فردی را با اسید سوزانده اند و در قطعه ای از بهشت زهرا دفن کرده اند، در مورد آن دختر مشخص شد که یک کلمه از ادعاها صحت نداشت و آن فرد نه فرزند شهید بود، نه تنها فرزند خانواده و نه از اطرافیان وی چند نفر شهید شده بودند. به این فرد تعدی هم نشده بود. بعد هم این دختر پیدا شد در حالی که عده ای در مسجد قلهک برای وی مجلس ختم گرفته بودند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد