بریتانیا برای ادامه عضویتش در اتحادیه اروپا خواهان برقراری روابط ویژه با اتحادیه اروپا و درصدد به همه پرسی گذاشتن موضوع عضویتش در این اتحادیه است.
دونالد توسک رئیس شورای اتحادیه اروپا در خصوص درخواست بریتانیا برای انجام اصلاحات در اتحادیه اروپا و روابط آن با اتحادیه گفت:«بر سر برخی خطوط قرمز و ارزش های بنیادین اغماض نخواهیم کرد و به شما قول می دهم که بر سر دو موضوع جابجایی آزاد و تبعیض کوتاه نخواهیم آمد اما من امروز می دانم که دیوید کامرون به دنبال مصالحه منصفانه و قابل توجهی است و بدین جهت من امروز بسیار خوشبین هستم.»
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در یکی از طولانی ترین سخنرانی های خود از رهبران اتحادیه خواست تا اگر خواهان باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا هستند باید به نگرانی های بریتانیایی ها خصوصا در مورد اشتغال و جابجایی آزاد شهروندان کشورهای اتحادیه در این کشور توجه کنند.
تشکیل نیروی ویژه با هدف افزایش کنترل بر مرزهای اتحادیه اروپا از دیگر مباحثی است که در فهرست اولویت های اتحادیه اروپا قرار دارد.
اگرچه کشورهای اروپایی با افزایش کنترل بر مرزها موافقند اما برخی کشورها همچون یونان استقرار نیروی وِیژه برای کنترل مرزهای کشورهای عضو اتحادیه را در تضاد با حاکمیت ملی کشورها می دانند.
نیکوس خیدیاکیس، معاون وزیر یونان در امور خارجه اتحادیه اروپا گفت:« ممکن است که این امر شبهاتی را در بحث حاکمیت ملی ایجاد کند که موضوعی واقعا جدی است و بنیان حاکمیت ملی و معاهدات اروپایی را نشانه می گیرد. نمی توان بنیان حاکمیت ملی کشوری و یا اتحادیه اروپا را با کلماتی زمخت و تحت فشار و اضطراب تغییر داد.»
انتقال مهاجران سوری از ارودگاههای ترکیه و اسکان مستقیم آنان در اروپا از جمله طرح های پیشنهاد شده در این نشست بود، پیشنهادی که برخی از کشورهای اروپایی با آن مخالف هستند.
افی کوتسوکتوستا، خبرنگار یورونیوز از بروکسل می گوید:«زمان نشست جدید اتحادیه اروپا و ترکیه در ماه فوریه تعیین شد که به اجرای طرح بین اتحادیه اروپا و ترکیه و البته ارزیابی کاستن از سیل مهاجران خواهد پرداخت. کمیسیون اتحادیه اروپا نیز برنامه انتقال پناهجویان از ترکیه و اسکان آنها در کشورهای عضو اتحادیه را بر روی میز نهاده است. به همین دلیل هم تعداد کشورهای شرکت کننده در این نشست معلوم نیست چرا که برخی از آنها به صراحت اعلام کرده اند مایل به پرداختن به طرح اسکان مجدد پناهجویان نیستند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت