سلطه استعمار و استقلال فرهنگی ملت‌های مسلمان

یکپارچگی جهانی از منظر پدیده‌های جدید مرتبط با فناوری مانند ارتباطات و اطلاعات گسترده همه‌مکانی و همه‌زمانی، نحوه اداره جوامع را دگرگون کرده و سطح دانش و آگاهی را در جوامع افزایش داده است.
کد خبر: ۸۶۳۷۸۴
سلطه استعمار و استقلال فرهنگی ملت‌های مسلمان

کتاب «راهبردهای فرهنگی: مکتب فکری، الگوی تحلیلی فرهنگ و مدل طراحی راهبرد» به قلم عبدالله مبینی و علی مبینی به نقش تغییر، دگرگونی، عدم ثبات، سیالیت و نوگرایی به عنوان یکی از ویژگی‌های زندگی انسان‌ها در جوامع امروزی پرداخته است. کتاب حاضر نتیجه یک فعالیت و پژوهشی راهبردی از منظر ملی، منطقه‌ای و جهانی در زمینه فرهنگ و در جهت تحقق اهداف فرهنگی میهن اسلامی و ایرانی در افق 1404 است. فصل اول کتاب به تعاریف نظریه‌ها، دیدگاه‌ها و سطوح و رویکرد می‌پردازد. در گام دوم جامعه اسوه محمدی(ص) در حوزه تمدنی اسلامی ـ ایرانی در منطقه و جهان معرفی شود تا جامعه‌ای بزرگ‌تر و با اتحاد بالاتر، توجه به اشتراکات دینی، دوری از مولفه‌های تفرقه‌انگیز و تشکیل نهادهای مذهبی، رسانه‌های مشترک و دانشگاه‌های کارآمد و نوگرا در این حوزه از جغرافیای جهان شکل گیرد.

مولف در فصل سوم به جایگاه فرهنگ و اهداف فرهنگی در چشم‌انداز آینده ایران اشاره می‌کند. در ادامه این پژوهش، انقلاب اسلامی ایران را تجلی تحقق قدرت نرم به معنای توانایی نفوذ در رفتار دیگران بدون تهدید یا پرداخت هزینه محسوس در قرن حاضر به شمار آورده است که پیام جذاب آن راهگشای فکری ملت‌های مسلمان و نیز الگویی برای سایر ملل جهان‌سومی و مستضعف شده است.

در فصل پایانی عنوان می‌شود انقلاب اسلامی با تکیه بر ماهیت عمیق فرهنگی و تأثیرگذار خود توانست قواعد و هنجارهای بین‌المللی را به چالش بکشد و نگرش جدیدی در ساختار نظام بین‌الملل به ارمغان آورد که بر نفی سلطه و استقلال فرهنگی، فکری ملت‌های مسلمان در روابط بین‌الملل استوار است. این کتاب در 482 صفحه توسط انتشارات مقاومت راهی بازار نشر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها