تیمهایی که به هیچ حریفی نه نمیگویند و این حدیث، مکرر در تمام مسابقات و در ردههای سنی مختلف تکرار میشود. شکستهای پی در پی برای تیمهای فوتبال بانوان ایران عادی شده. یک کلیشه دردآور که از فرط تکرار دیگر دردی ندارد! هر اندازه که فوتسال بانوان در آسیا میدرخشد و موفقیت درو میکند، تیمهای فوتبال بانوان در همه ردهها از موفقیت و کسب پیروزی عاجز هستند و ناکامی پشت ناکامی تجربه میکنند.
رقابتهای فوتبال نوجوانان آسیا در ووهان چین صحنهای دیگر از ناکامیهای سلسلهوار فوتبال بانوان ایران بود. پس از آنکه تیم فوتبال جوانان در مسابقات زیر 19 سال بانوان آسیا در سه بازی 29 گل از حریفان خورد، تیم زیر 16 سال ایران نیز با سه شکست پرگل خیلی زود با رقابتهای نوجوانان آسیا وداع کرد. تیمی که بدل به کیسه گل حریفان شد و در نبرد با رقبای درجه اول ضمن دریافت 13 گل، حتی یک گل هم وارد دروازه حریفان نکرد.
این ناکامی بزرگ اگرچه رنگ و روی حقارت دارد، اما نباید از دختران زیر 16 سال ایران خرده گرفت؛ تیمی که اغلب بازیکنانش فوتسالیست هستند و تجربه بازی در زمین چمن فوتبال ندارند، نباید هم بهتر از این نتیجه بگیرد. فدراسیون فوتبال برای تشکیل تیمهای فوتبال بانوان در همه ردهها بهویژه در ردههای پایه به بازیکنان فوتسال اکتفا میکند و بازیکنانی که غالبا در سالن به میدان رفته و فوتسال بازی میکنند را چند هفته قبل از هر تورنمنت رسمی گردهم آورده و بدون اردوی تدارکاتی مستمر یا بازی تدارکاتی ویژه آنها را رهسپار مسابقات میکند و نتیجه همین میشود که میبینیم. گفته میشود که برخی از بازیکنان تیم زیر 16 سال در چین برای نخستینبار در بازی نخست برابر تایلند در یک بازی رسمی فوتبال به میدان رفتند و با توجه به شرایط موجود باید پذیرفت که برای یک تیم فوتسال شکستهای اینچنینی در فوتبال نتیجه قابل قبولی به حساب میآید و یک نوع برد است، چراکه این تیم با این شرایط مستعد پذیرش گلهای بیشتر و دو رقمی شدن برابر حریفان هم بود!
تا شرایط اینگونه باشد و فدراسیون فوتبال به تیمهای رده پایه اهمیتی ندهد، وضعیت فوتبال بانوان همینگونه خواهد بود و شکستهای چند گله و پرگل در انتظارمان است و باید دست به دعا برداریم که بیشتر از این گل نخوریم و دو رقمی نشویم!
یک گام مثبت
سوای تمام کاستی ها و کم توجهی هایی که در این سالها وجود داشته، فدراسیون فوتبال همین دو هفته پیش یک گام مثبت هم در راستای توجه به رده های سنی برداشت که جا دارد به آن اشاره کرد؛ برگزاری اولین فستیوال ملی فوتبال پایه دختران کشور.
در این فستیوال کشوری ۲۶ تیم رده سنی ۱۲ سال دختران کشور به مدت دو روز در قالب برنامه ای آموزشی و فرهنگی فارغ از ثبت نتیجه برد و باخت با هم به رقابت پرداختند تا نفرات نخبه و برتر این رده سنی انتخاب وبه تیم های ملی پایه کشور معرفی شوند. این اقدام خوب حتی در سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا هم بازتاب داشت؛ تا جایی در گزارشی به حضور 322 دختر رده سنی زیر 12 سال اشاره و نوشته شد فدراسیون فوتبال قصد دارد با برنامه ریزی مناسب و شناسایی استعدادها، به بهبود فوتبال دختران و پرورش فوتبال پایه در سطح ایران کمک کند.
بدون شک برگزاری فستیوال هایی از این دست اقدامی بسیار ارزشمند و اثرگذار برای فوتبال کشور است و اگر تداوم دار باشد می تواند جهشی محسوس در بعد کمی و کیفی برای فوتبال دختران کشور ایجاد کند.
آیسان سعیدی/ویژه نامه جام بانوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد