به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، دانشمندان چینی با دستکاری ژنهای حیوانات توانستند برای اولین بار سگهایی را به دنیا آورند که از نظر عضلانی قویتر هستند. به گزارش ژورنال ام آی تی تکنولوژی ریویو، این دانشمندان توانستند با حذف یک ژن خاص سگهایی از نژاد بیگل را به دنیا آورند که از حیث عضلانی، دو برابر قویتر از سگهای معمولی هستند.
لیانگژو لای، یکی از پژوهشگران پروژه، به این ژورنال گفت: «سگهای جهش یافته ماهیچههای قویتری داشته و انتظار میرود که سریعتر بدوند. این دسته از سگها میتوانند برای شکار، مصارف نظامی و پلیس به کار گرفته شوند.»
حال این گروه میتواند کار خود را گسترش دهد و با کمک علم ژنتیک، سگهای دیگری را به دنیا آورد. از جمله، میتوان به سگهایی اشاره کرد که حامل بیماریهای انسانی نظیر پارکینسون و تحلیل عضلانی هستند. از آنجایی که آناتومی بدن سگها شبیه آناتومی بدن انسان است، سگهای تغییر یافتهی ژنتیکی میتوانند به دانشمندان در درمان بیماریهای انسانی کمک شایانی کنند.
به منظور به دنیا آوردن این سگها، پژوهشگران ژن میوستاتین را دستکاری کردند. اگر این ژن حذف شود، حیوان میتواند به حج عضلانیِ بیشتری دست پیدا کند و از حد معمول قویتر شود.
پیشرفتهای اخیر در ویرایش ژنوم به دانشمندان اجازه داده تا ژنها را نسبتا سادهتر تغییر دهند. این گروه از دانشمندان چینی در همین رابطه اظهار کردند که تولد سگهای دستکاری شده گواهی بر صحت ویرایش ژنومی است و آنها در آینده قادر خواهند بود تا سگهای بیشتری را به دنیا آورند.
این ژن در سال 1997 کشف شد. در آن سال، گروهی دیگر از دانشمندان توانستند چند موشِ فاقد این ژن را به دنیا آورند. آن دسته از موشها از حیث عضلانی از موشهای عادی بسیار قویتر بودند و به همین دلیل به «موشهای مشت زن» یا «موشهای قدرتمند» مشهور شدند.
سگهای بیگل دانشمندان چینی در موسسه تحقیقاتیِ گوانگژو نگهداری خواهند شد. این سگها در حقیقت نخستین سگهایی هستند که از طریق تغییرات ژنتیکی متولد شدهاند. ژن میوستاتین به طور طبیعی در سگهای نژاد ویپت حذف میشود که همین امر قدرت عضلانیِ فوقالعاده بالایی را به آنها میدهد.
این تغییرات به ندرت برای انسان رخ میدهد. پزشکان حدود 10 سال پیش گزارش دادند که کودکی با ماهیچههای اضافی و با قدرتی غیرعادی متولد شده است. در گزارش پزشکان آمده بود که آن کودک بدون ژن مذکور به دنیا آمده بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت