بیماری حاد کوهستان: در اصل بیماری خاصی نیست و فقط به بدتر شدن حال فرد بر اثر بیماریهای نهفته و زمینهای که داشته اتلاق میشود و دلیل اصلی آن کمبود اکسیژن و افزایش فشار در ارتفاعات است. مثلا اگر دندان در حال عادی دردی ندارد در ارتفاعات به دلیل کمبود اکسیژن درد شدید عارض میشود یا سایر بیماریهای مخفی، آشکار میشود و فرد را عملا زمینگیر میکند.
برای پیشگیری، صعود باید مرحلهای باشد و آرامآرام بر ارتفاع افزوده شود و برای هر هزار متر صعود یک روز استراحت نیاز است تا بدن با اکسیژن هماهنگ شود.
ورم مغزی: سردرد ضربان دار، تهوع (اصلیترین علامت)، خستگی، گیجی، ضعف عضلانی، حواسپرتی، اختلال حرکتی و اختلالات روحی از علائم بروز تورم مغز است که مشکلات این بیماری بیشتر در شب تشدید میشود.
تورم ریوی: تنگی نفس، سرفه با خلط خونی، رخوت، فشار دردناک روی قفسه سینه، تنفس صدادار، سیاهی لب و نوک انگشتان و تب از جمله علائم این عارضه است. در این حالت مصدوم فقط نیمه نشسته یا نشسته باید باشد.
اصلیترین و سادهترین درمان برای التیام عوارض کاهش ارتفاع، استراحت و رساندن اکسیژن به مصدوم است. با صعود مجدد، عوارض ارتفاع با شدت بیشتری بروز مییابد و خطرناکترخواهد بود.
محسن ریاحیپور - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد