عروسکهای ساخته شده به دست زنان خراسان جنوبی در فهرست ملی میراث ناملموس ثبت شده است. این عروسک ها که محصول صنایع دستی این منطقه است به نوعی نماد زندگی و آرزوهای زنان روستاهای استان خراسان جنوبی هستند.از ویژگیهای عمده این عروسکها این است که هر یک نمادی از بخشی از زندگی مردمان این دیار هستند. در واقع هر کدام از این عروسک ها با خود داستان زندگی زنان، مردان وکودکان روستاهای این منطقه را همراه دارند.
زنان روستایی خراسان جنوبی برای هماهنگی بیشتر در تولید بهتر این صنایع دستی بومی و محلی در یک پروژه کسب و کار محلی سازماندهی شده اند. پروژه ای که از سوی سازمان جنگلها و مراتع و سازمان ملل متحد حمایت میشود. این عروسکها در واقع بهانهای شده است که هم برای زنان روستایی منبع درآمدی شود و نوعی کارآفرینی در این مناطق صورت بگیرد و هم این که با تکیه بر مهارتهای زنان محلی و فرهنگ غنی این منطقه حفظ شود.
در واقع باید بر این نکته تاکید کرد که عروسکهای خراسان جنوبی فقط یک کالای ساده نیستند، بلکه پشت هر کدام از آن ها حکایت ها و داستانهای مختلفی از تاریخ روستاهای این منطقه و سبک زندگی بومی آنان وجود دارد. که نشان از هویت و ارزش تاریخی آنها دارد، برای همین عروسکهای خراسان جنوبی تنها یک محصول گردشگری نیست بلکه هویت بخش فرهنگ آن مردمان نیز محسوب می شود.
چمدان (ضمیمه پنجشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم