در این حمله انصارالله وکمیتههای انقلابی یمن با شناسایی دقیق پایگاه نظامی مشترک امارات متحده، عربستان و بحرین در شهر مارب یمن و پرتاب موشک دوربرد 45 نظامی اماراتی، 16 نظامی سعودی و پنج بحرینی را به هلاکت رساندند.
این حمله، امارات متحده عربی و بحرین را وادار خواهد کرد تا از ائتلاف با عربستان خارج شوند؛ هرچند امارات اعلام کرده که به تلافی این حمله صنعا، پایتخت یمن را با خاک یکسان خواهد کرد.
همزمان با آن، نیروهای انصارالله یک بالگرد آپاچی امارات را سرنگون و یک محموله سلاح پیشرفته عربستان را در مسیر جوف ـ مارب در شرق یمن به غنیمت گرفتند. مجموعه این رخدادها نشان میدهد که استراتژی جنگ پنجماهه انصارالله و کمیتههای انقلابی برای مقابله با تجاوزات ارتش عربستان به یمن تغییر کرده است.
تغییر سیاستهای نظامی انصارالله و اتخاذ سازوکارهای جدید برای ضربه زدن به عربستان قطعا برای ایجاد فرسایش در بدنه نیروهای مسلح عربستان است که در درازمدت تلفات سنگینی برای ارتش عربستان به دنبال خواهد داشت.
عربستان نیز به همین دلیل از پنج ماه پیش تاکنون تلاش کرد تا از رهگذر حملات غیرقابل توجیه هوایی، ملت یمن را وادارا به تسلیم کند، اما این حملات نتیجه قابل قبول نظامی برای عربستان به همراه نداشت. از سوی دیگر طولانی شدن بحران یمن و ناکامی عربستان برای تحقق یک دستاورد نظامی، به نارضایتی آمریکا منجر شده، زیرا عربستان وعده داده بود در یک فرآیند زمانی یک ماهه بحران یمن را به یک سرانجامی برساند.
ائتلاف موسوم به عربی نیز بهدلیل طولانی شدن بحران یمن بتدریج دچار فرو پاشی شد و تنها معدودی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس مانند امارات و بحرین در این ائتلاف باقی ماندند. به همین دلیل سفر اخیر پادشاه عربستان سعودی به واشنگتن صرفا در چارچوب عذرخواهی غیر رسمی ریاض از آمریکا به خاطر ناتوانی در پایان دادن به بحران یمن قابل تجزیه و تحلیل است.
آمریکا به این دلیل که افکار عمومی غرب نسبت به سکوت این کشور در برابر جنایات ضدانسانی عربستان در یمن بشدت تحریک شده، ریاض را صریحا مورد انتقاد قرار داده است.
از اینرو عربستان بتازگی درصدد قبول یک راهکار سیاسی برای حل بحران یمن برآمده و طرح اخیر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن را با اندک ملاحظاتی، برآمده از این موضوع است.
لذا انصارالله با استفاده از ناتوانی عربستان برای حمله زمینی به یمن استراتژی تقابل نظامی خود را با ائتلاف کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس، تغییر داد.
از آنجا که امکانات انصارالله و کمیتههای مردمی برای رویارویی نظامی کلاسیک محدود است، لذا این گروه استراتژی جنگ نامتقارن و عنصر غافلگیری را در دستور کار خود قرار داد.
این جنگ هر چند پیروزی قطعی برای هیچیک از طرفهای درگیر نخواهد داشت، اما سقف آسیبپذیری عربستان را بشدت افزایش خواهد داد.
ملت یمن بویژه انصار الله با این استراتژی هزینههای سنگینی به لحاظ نظامی بر رژیم عربستان و کشورهای همسو با ریاض تحمیل خواهند کرد و این امر در درازمدت فرسایش ارتش عربستان را به دنبال خواهد داشت.
در چنین فرآیندی با توجه به اینکه اغلب پایگاههای نظامی ارتش عربستان در استانهای نجران، جازان و العسیر در مرز مشترک یمن قرار دارند، لذا پرتاب موشکهای دوربرد به این سه استان آسیبهای جدی به ارتش عربستان وارد خواهد ساخت.
حسن هانیزاده - کارشناس مسائل خاورمیانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد