گزارش جام‌جم از سیاست‌های دوگانه آمریکا

لبخندها در وین، دست چدنی در واشنگتن

پس از هفته‌ها کش مکش، روز چهارشنبه سی و چهارمین عضو سنای آمریکا هم از توافق هسته‌ای اعلام حمایت کرد تا عملا اوباما آرای کافی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را داشته باشد.
کد خبر: ۸۳۱۹۵۷
قطعی شدن اجرای توافق هسته‌ای با حفظ حق وتوی اوباما

به گزارش فارس، روز چهارشنبه تعداد سناتورهای حامی توافق هسته‌ای، از حد نصاب لازم برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک عبور کرد.

بر اساس قوانین آمریکا، در صورتی که طرحی در سنا به تصویب برسد، رئیس‌جمهور برای رد آن، نیاز به حمایت یک سوم از نمایندگان، نیاز دارد. سنای آمریکا 100 عضو دارد و همراهی 34 سناتور با رئیس‌جمهور، این امکان را به باراک اوباما می‌دهد که مخالفت احتمالی کنگره با توافق هسته‌ای را، وتو کند.

«باربارا میکولسکی» سناتور اهل ایالات «بالتیمور» امروز با اعلام حمایت خود از توافق، عملا عبور برجام از سد کنگره آمریکا را تضمین کرد.

کنگره آمریکا که بر اساس قانون بازنگری بر توافق هسته‌ای، امکان بررسی توافق را یافته، باید تا روز 26 شهریور، نظر نهایی خود را اعلام کند. در هفته‌های گذشته، حامیان و مخالفان توافق، به صورت علنی رأی خود را اعلام کرده‌اند.

تمامی 34 سناتوری که از توافق حمایت کرده‌اند، هم‌حزبی رئیس‌جمهور آمریکا، دموکرات، بوده‌اند. تاکنون دو سناتور دموکرات هم با این سند مخالفت کرده‌اند.

ممانعت از رأی‌گیری، هدف بعدی دموکرات‌ها

هفته گذشته بود که «هری رید» رهبر اقلیت دموکرات سنا، پس از اعلام حمایت از توافق، برای اولین بار گفت که دموکرات‌ها امیدوارند که تعداد حامیان برجام به حدی برسد که بتوانند از رأی‌گیری در مورد آن و رد آن در کنگره، جلوگیری کنند.

بر اساس قانونی در سنای آمریکا، در صورتی که بیش از دو پنجم نمایندگان (41 نفر) مخالف طرحی باشند، می‌توانند تا هر زمان که بخواهند بررسی آن را طولانی کنند. همچنین بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق، در صورتی که تا تاریخ 26 شهریور، طرح «عدم حمایت از توافق» در کنگره تصویب نشود، عملا به معنی رضایت نمایندگان از توافق است و رئیس‌جمهور می‌تواند آن را اجرا کنند.

با استناد به همین امر، دموکرات‌ها قصد دارند با جمع کردن حمایت 7 سناتور دیگر، از ترفند موسوم به «اطاله بررسی» (فیلیباستر) استفاده کنند و بحث را آنقدر طولانی کنند که ضرب‌الاجل تعیین‌شده، بگذرد.

سنای آمریکا مجموعا 44 نماینده دموکرات و 2 نماینده مستقل دارد و باقی کرسی‌های آن متعلق به جمهوری‌خواهان است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
یدالله
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
۰
۰
بعضی از ما ایرانیا چرا ... و بی فكر هستیم امریكا چی از دست داده كه مخالف باشه مگه تیم مذاكره كننده ایرانی تونسته هزاران بمپ اتمی امریكا نابود كنه مگه تیم مذاكره كننده ایرانی تونسته بر امریكا تعیین تكلیف كنه موشكا تون محدود كنید مگه تیم مذاكره كننده ایرانی تونسته برا امریكا تعیین تكلیف كنه كه150 بازرس بفرسته تو خاكشون و وجب به وجب سرزمینشون بازرسی كنه وخیلی از چیزهایی دیگه ..............

نیازمندی ها