به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد جواد ظریف در نشست با خبرنگاران تونسی گفت: سیاست های امریکا در منطقه ما یکی از دلایل بی اعتمادی مردم ماست بویژه حمایت امریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم فلسطین.
وی با بیان اینکه ما همواره طرفدار حل و فصل موضوعات از طریق گفتگو هستیم تصریح کرد : گفتگوهای ما با امریکا برای حل پرونده ای بود که از دید ما غیرضروری بود که توانستیم با روش مسالمت آمیز به چارچوبی برای حل آن مسئله دست یابیم.
ظریف گفت: بنابراین فقط این گفتگوها درباره حل یک موضوع بود و ما در مورد سایر موضوعات وارد گفتگو نشدیم که توقع حل و فصل آن موضوعات را داشته باشیم.
یکی از خبرنگاران تونسی پرسید: برخی تحلیل گران می گویند چهار پایتخت کشورهای عربی زیر سلطه ایران است که ظریف جواب داد ما برای جهان عرب بسیار احترام قائلیم و معتقدیم هیچ کس بر هیچ پایتخت جهان عرب سلطه ندارد .
وی گفت: مردم عرب مردم رشیدی هستند و خودشان بر پایتخت های خودشان سلطه دارند .
خبرنگاری درباره سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی پرسید که ظریف پاسخ داد: سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی شکست خورده است و امروز این رژیم باید پاسخگوی جنایاتش علیه مردم فلسطین و لبنان باشد و دیگر نمی تواند به آتش کشیدن یک کودک خردسال ، شهرک سازی اشغالگرایانه و حمله به غزه و کرانه باختری و لبنان را تحت هیچ پوششی توجیه یا مخفی کند.
وزیرخارجه افزود: نگرانی نتانیاهو دقیقا از این است.
وی گفت: از برادران و خواهران جهان عرب می خواهیم این نگرانی را درک کنند و برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دشمن در منطقه تلاش کنند.
ایران پیشگام مبارزه با داعش
وزیر امورخارجه گفت : جمهوری اسلامی ایران همواره پیشگام مبارزه با داعش بوده است و دیگرانی که مایلند در مبارزه با داعش مشارکت کنند ما مانع آنها نمی شویم اما این امر نیاز به اراده سیاسی دارد که واقعا بخواهند با داعش مبارزه کنند.
وی افزود: کنار گذاشتن استانداردهای دوگانه که مانع مبارزه با داعش و تروریزم در منطقه شده است می تواند به مبارزه با داعش کمک کند.
ظریف افزود: نمی توان در یک کشور با داعش مبارزه کرد و در کشور دیگری اقدامی کرد که به داعش کمک کند.
وزیر امورخارجه با بیان اینکه مشکلات جهان اسلام و عرب از طریق گفتگو، اعتدال و روند سیاسی قابل رفع است ، گفت: کشورهای خارجی باید مداخله را متوقف و به این گفتگوها کمک کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای کمک به این گفتگوها آماده همکاری با سایرین و بویژه با کشور تونس است.
ظریف گفت: حل موضوع هسته ای یک فرصت جدید برای منطقه فراهم کرد که از طریق گفتگوها به حل مشکلات افراط گرایی و طایفه گری بپردازیم و با همکاری همه کشورهای منطقه و همسایگان این مشکلات را حل کنیم.
وی تصریح کرد: حل مشکل هسته ای یک پیروزی برای کل منطقه و جهان اسلام است و تهدیدی برای هیچ یک از کشورهای همسایه و جهان اسلام نیست.
ظریف گفت: جمهوری اسلامی ایران از اینکه درباره وضعیت منطقه و آینده با کشورهای بیرون از منطقه گفتگو کند ، اجتناب کرد زیرا معتقدیم موضوعات منطقه باید با تلاش کشورهای منطقه حل و فصل شود.
ظریف گفت: ما از سیاست مستقل و معتدل تونس درباره موضوعات منطقه استقبال می کنیم و این فرصت خوبی است که در این زمینه همکاری کنیم و همچنین دیگران را به سیاست های عقلانی و مبتنی بر گفتگو و همکاری برای حل مشکلات کشورهای منطقه فرا می خوانیم.
وی درباره موضوع سوریه نیز گفت: معتقدیم که موضوع سوریه باید براساس اصول قابل قبول برای مردم آن اقدام شود که شامل عدم مداخله خارجی ، مبارزه با افراط ، احترام به قانون و احترام به نظر مردم سوریه است.
وی گفت: حل مشکل سوریه باید سوری و سیاسی باشد نه نظامی و خارجی .
ظریف گفت: ما همچنین از مذاکره بین گروههای یمنی همواره حمایت کرده ایم و از نقش دولت عمان که همواره نقشی مثبت بوده حمایت و استقبال می کنیم و از گفتگوهای بین کشورهای همسایه یمن و گروههای یمنی حمایت می کنیم.
وی افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدا این بوده است که باید حملات علیه یمن متوقف و گفتگوهای فراگیر و حکومتی فراگیر در یمن ایجاد شود.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با رئیس سازمان دامپزشکی کشور آسیبشناسی شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» عنوان شد
سردار تنگسیری در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» به تروریستهای آمریکایی هشدار داد
ایرانیان اتفاقا به امریكا اعتماد دارند اگر نداشتند كه این همه نخبه درا مریكا به این همه مكنت نمی رسید
شما اعتماد سازی كن كه تا هرجای دنیا می گیم ایرانی، با 2500 سال تاریخ تمدن بهمون میگن: همون بربرها؟؟؟؟؟