اما همه کسانی که درباره این آزمون سوال و ابهام دارند یا میخواهند صدای اعتراضشان به گوش کسی برسد، لزوما سراغ این دو شماره تلفن نمیروند مثل مربیان پیشدبستانی که به گزارش ایرنا دیروز ترجیح دادند برای چندمین بار به میدان بهارستان تهران بروند و مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی بست بنشینند.
علت اعتراض اینها کاملا مشخص بود و حتی بعد از اعلام جزئیات آزمون استخدامی که مسجل شد مربیان پیشدبستانی در آن کمرنگ و محو دیده شدهاند، میشد تجمع و تحصن و اعتراض آنها را احتمال داد. مربیان پیشدبستانی در واقع با تجمع دیروزشان، یک بار دیگر دست به دامان نمایندگان مجلس شدند تا مگر اینها از امتیاز چانهزنیشان استفاده کنند و در استخدامها، سهمی برای مربیان پیشدبستانی به دست بیاورند .
آنچه این مربیان را ناراحت کرده است قانون 19 مهر 1391 است که این جماعت معتقدند در دور جدید استخدامهای آموزش و پرورش به آن بیتوجهی شده است.
این قانون بر تعیین تکلیف مربیان پیشدبستانی تا دو سال پس از این تاریخ تاکید داشت که البته زمان مورد نظر به خاطر تعللها از دست رفت و تعیین تکلیفی اتفاق نیفتاد.
دیروز مربیان معترض مقابل مجلس میگفتند آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید آنها را تعیینتکلیف میکرد نه این که سهمی برای دیگران در نظر بگیرد. صدای این اعتراض خوشبختانه به گوش نمایندگان مجلس رسید تا آنجا که بحث عصر دیروز کمیسیون آموزش مجلس پیرامون این گلایه شکل گرفت و عبدالوحید فیاضی، سخنگوی این کمیسیون نیز در گفتوگو با فارس از تلاش برای بالا بردن سهمیه مربیان پیشدبستانی در استخدام قریبالوقوع آموزش و پرورش خبر داد، البته با تاکید بر این که اگر مقدور باشد و اگر بشود سنوات خدمتی این مربیان را بهعنوان یک امتیاز (در آزمون پیشرو) برایشان لحاظ کرد .
مربیان در اولویت استخدام
خبر تحصن مربیان پیشدبستانی مشخص نیست مستقیما به اطلاع معاون وزیر آموزش و پرورش رسید یا وقتی خبرنگار فارس با محمد دیمهور گفتوگو میکرد، این خبر را به او داد. اما هرچه بود معاون وزیر روز گذشته جملهای گفت که خیلی نزدیک به خواست مربیان پیشدبستانی است.
او گفت این مربیان در اولویت استخدام قرار دارند ولی با این بند و تبصره که چون پذیرش در این آزمون به صورت منطقهای انجام میشود و هر منطقه، رشته و جنسیت مورد نیاز خود را اعلام کرده، در نتیجه اگر مربیان در جنس و رشته مورد نظر باشند در اولویت استخدام قرار خواهد گرفت .
اما این جمله بار مثبتی در دلش دارد ولی باطنش کمتر دردی را دوا میکند؛ چون امتیازی که دیمهور از آن نام میبرد به معنی واقعی، امتیاز نیست آن هم در رقابت فشرده و تنگاتنگ دهها هزار متقاضی آزمون و در جمع 30 هزار مربی پیشدبستانی مشتاق استخدام .این را بیفزایید به این که سهم زنان از استخدام آموزش و پرورش بسیار اندک است و فقط 630 سهم برای آنان در نظر گرفته شده، در حالی که اکثر قریب به اتفاق مربیان پیشدبستانی زن هستند و نمیتوانند در رقابت با خیل عظیم متقاضیان مرد، شانسی داشته باشند. مجلس نیز بر این موضوع دست گذاشته و به گفته قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش، مجلس اگر بتواند علاجی برای این چالش خواهد یافت.
تلاش برای دریافت ردیف استخدامی
اعتراض دومی که روز گذشته به گوش رسید، از مجرای تحصن نبود؛ بلکه پس از مصاحبه رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با مهر شنیده شد.
مجید قدمی معترضی جدی است، چون گرداننده سازمانی است که بشدت کمبود نیرو دارد و در مضیقه است؛ به گفته خودش دست به نقد 800 نیرو. اما در آزمون استخدامی برای این سازمان فقط 125 سهم استخدام در نظر گرفته شده که تقریبا یک ششم نیاز واقعی است.
همین عاملی شده تا قدمی به مهر بگوید همه تلاش خود را برای دریافت ردیف جداگانه استخدام به کار خواهد بست تا حداکثر دو سال دیگر کمبود نیرو را جبران کند البته میزان موفقیت او برای دریافت مجوز استخدام با وجود مقاومتی که در دولت برای جذب نیروی تازه وجود دارد، مبهم است؛ اما حقیقتی است که با برگزاری یک آزمون استخدامی نمیتوان همه را راضی نگه داشت و همه کمبودهای آموزش و پرورش را پوشش داد .
البته این را نیز در نظر داشته باشیم که از سال آینده (1395) اولین گروه از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان به مدارس تزریق میشوند و پس از آن این تزریق، سلسلهوار ادامه مییابد و کمبود نیروی انسانی در عرض چند سال رفع میشود. این گرچه میتواند اتفاقی خوش برای نظام آموزشی ما باشد، ولی میتواند ریختن آب پاکی باشد بر امید دریافت ردیف استخدامی برای نیروهای آموزش و پرورش استثنایی و امید به استخدام درآمدن مربیان پیشدبستانی بهعنوان معلم.
مریم خباز - جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
شما كه بیشتر معلماتون دیپلم هستن واز پست آبدارچی وارد شدن به آموزگاری. یعنی یه فوق لیسانس از دیپلم بی سوادتره؟
بخدا نود درصد معلمان بی سوادن و از طریق پارتی وارد شدن. بیشتر دیپلم و فوق دیپلم از دانشگاه علمی كاربردی هستن.
خدایا قربون بزرگیت
فرایند ثبت نامش به سازمان سنجش سپرده شده كه مبلغ برای ثبت نامش 48 هزار تومن هست
خودشون پیش بینی كردند حدود پانصد هزار نفر متقاضی باشن (یعنی شانس هر نفر در خوش بینانه ترین حالت 1 در صد هست)
تازه طبق تبصره پایینش نوشته اولویت با فرزندان شاهد و ایثارگر و فرهنگیان است!!!!!
خیلی خیلی جالبه نتیجه وقتی مبلغ 48 هزار تومن رو در 500 هزار نفر (حد كم متقاضیان) ضرب كنیم
48'000×500'000= 24'000'000'000
میشه 24 میلیارد تومن
حالا بنظرتون عاقلانه است ثبت نام كردن تو همچین آزمونی كه شانستون برا استخدام صفره با وجود بودن كسایی كه جزو سهمیه ها هستند.
وطنم پاره ی تنم، ایران واقعا اسلامی!
روی صحبتم با بالاترین مقامات دولتی است
متوجه تعداد جوانان بیكار توی كشور هستین یانه؟فكر میكنم خودتونو زدید به خواب.الان این استخدامی هایی كه میدین خودتونو مسخره كردید یا ملتو؟
از چندماه قبل اطلاعیه های دهن پركن میدید.(استخدام پنج هزار نفری آموزش و پرورش).بعد از ماهها انتظار میاد كه 3700 نفر میخواین.یه نگاه جزئی دیگه به ظرفیت ها بندازین.(باتوجه به رشته و شهر)اون عدد یك رو جلوی هرشهر ببینید.یعنی شما میخواین یك نفر از هر شهر استخدام كنید،این همه سرو صدا كردید؟واقعا متاسفم براتون كه با دل و وقت هزاران جوان بازی میكنید
موضوع گرفتن پول ثبت نامه؟چطور دلتون میاد از یك جوان بیكار این پولارو بگیرید.بودجه مملكت تموم شده یا میخواید دزدی تو روز روشن كنید؟
گدایی هم میخواید بكنید عین مرد.بگید این پول زوره،بگید مالیاته.آخه این چكاریه؟ متاسفم براتون.