تلاش برای ارتباط با بومی‌های آمازون

دولت پرو قصد دارد برای نخستین بار با قبیله‌ای موسوم به ماشکو پیرو (Mashco Piro) که در منطقه‌ای در جنگل‌های بارانی آمازون سکونت دارد، ارتباط برقرار کند.
کد خبر: ۸۲۱۷۹۶
تلاش برای ارتباط با بومی‌های آمازون

برقراری ارتباط با یک قبیله ناشناخته از جمله اقداماتی است که همیشه بسیار بحث‌برانگیز بوده است. معمولا قبایلی که در محیط‌های بسته و به دور از هر گونه روابط اجتماعی زندگی می‌کنند در برابر بیماری‌های شایع ایمن نیستند و شیوع این بیماری‌ها میان قبایل می‌تواند به مرگ و نابودی آنها منجر شود.

از آنجا که بتازگی گروه‌هایی از این قبایل از جنگل‌های منطقه محل سکونت خود خارج شده‌اند و به برقراری ارتباط با روستاییان و گردشگران اقدام کرده‌اند، دولت پرو برقراری ارتباط با این قبیله را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.

سپتامبر سال گذشته، گروه دفاعی بین‌المللی حمایت از بقا در گزارشی اعلام کرد گروهی از افراد مبلغ به منظور ایجاد زمینه‌ای برای آشنایی آنها با محدوده فراتر از قلمرو زندگی‌شان، در نزدیکی مرزهای پارک ملی مانو (Manu) برای افراد این قبیله مقداری لباس و آذوقه قرار داده‌اند؛ در حالی که این اقدامات قبلا در گسترش بیماری میان افراد قبیله‌های ناشناخته نقش بسیار مهمی داشته است. از سوی دیگر، شرکت‌هایی که در زمینه گردشگری فعالیت می‌کنند نیز برنامه‌هایی برای آشنایی مردم این قبیله در سکونتگاه‌های انسانی در نظر گرفته‌اند.

تماس‌های از پیش برنامه‌ریزی نشده موجب شده عده‌ای از انسان‌شناسان به ایجاد ارتباط با قبیله‌هایی که به دور از محیط‌های اجتماعی زندگی می‌کنند علاقه‌مند شوند. بسیاری از قبیله‌هایی که در محیط‌هایی دور از محیط‌های اجتماعی زندگی می‌کنند با قبیله‌های همسایه ارتباطات محدودی دارند و نسبت به دنیای خارج به شناختی دست یافته‌اند، اما ترجیح می‌دهند به دور از محیط‌های اجتماعی به زندگی ادامه دهند.

رابرت واکر از دانشگاه میسوری که در رشته انسان‌شناسی تحقیق و مطالعه می‌کند بر این باور است گرچه اقدامات حفاظتی در برابر تهدیدهای خارجی و برخوردهای تصادفی در نتیجه این ارتباطات افزایش پیدا می‌کند، با این حال ایجاد زمینه‌ای برای برقراری ارتباط با این قبایل موجب شده سلامت این افراد بیش از پیش در معرض خطر قرار گیرد.

بر این اساس می‌توان گفت ارتباطات کنترل شده یا به عبارتی در اختیار داشتن راهکارهای درمانی برای جلوگیری از شیوع بیماری میان این جوامع روش ایمن‌تری است. هدف از اقدام دولت پرو، بررسی علل رفتارهای اخیر این قبیله برای خروج از جنگل‌های این منطقه و آشنایی با قبیله‌های دیگر است که می‌تواند تهدیدی علیه سلامت آنها باشد. دولت پرو قصد دارد از طریق برنامه‌های از پیش تعیین شده زمینه‌ای برای برقراری ارتباطات کنترل شده بین این قبیله با دیگر قبایل این منطقه فراهم کند.

منبع:Live Science

newsQrCode
برچسب ها: بومی آمازون
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها