70 درصد زندانیان زیر 40 سال هستند
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت: 70 درصد افرادی که در زندان به سر میبرند زیر 40 سال هستند و از میان آنها 40 درصد دارای حداکثر مدرک تحصیلی سیکل میباشند. اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندانها در مراسم امضای تفاهم نامه با آموزش و پرورش افزود: نگاه در دستگاه قضایی و سازمان زندانها به زندانی، نگاه به یک نیازمند نیازهای اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی است. وی با اعلام اینکه 200 انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان در کشور داریم و این عدد کافی نیست گفت: با توجه به تعداد زندانیان و خانوادهها میطلبد آموزش و پرورش خانواده زندانیان سرپرست خانوار را در حوزه تربیتی مورد مراقبت قرار دهد تا افت تحصیلی و ترک تحصیلی را شاهد نباشیم.
عضو سابق مجلس عربستان : 60 درصد جوانان آماده پیوستن به داعش
جمهوری اسلامی آورده: سخن یک عضو سابق مجلس عربستان که گفت 60 درصد جوانان ما آماده پیوستن به داعش هستند، خشم مردم این کشور را برانگیخت. پایگاه خبری اخبارالساعه امارات به نقل از «خلیل عبدالله الخلیل» عضو سابق مجلس شورای عربستان نوشت: 60 درصد جوانان این کشور آماده پیوستن به گروه تروریستی داعش هستند. این پایگاه خبری افزود: این سخنان الخلیل خشم مردم عربستان را برانگیخته تا حدی که در شبکههای اجتماعی و محافل عمومی به موضوعی برای بحث و جدل تبدیل شده و بیشتر مردم خواستار محاکمه وی شدهاند. این پایگاه خبری سپس به نقل از محمد الحضیف یک کارشناس رسانهای عربستانی در تحلیلی بر سخنان الخلیل در گفت و گو با شبکه تلویزیونی العربیه آورده است: با احتساب نسبت 60 درصدی که الخلیل اعلام کرده، سه نفر از هر خانواده پنج نفری عربستانی داعشی هستند، در این صورت ما هفت میلیون جوان تروریست داریم و این موضوع وقتی خطرناکتر است که گویا وی در پیامی به داعش میگوید که میلیونها نفر در عربستان منتظر شما هستند. به نوشته اخبارالساعه، بعضی دیگر از کارشناسان عربستانی معتقدند که در شرایط کنونی که موضوع پیوستن جوانان این کشور به گروه تروریستی داعش در جهان مطرح است و برخی منتقدان عربستان این عمل را نتیجه افکار سلفی وهابیت ارزیابی میکنند، اعلام این سخنان، بحران جدیدی در این کشور بوجود آورد.
ادعای منامه برای تجاوز آشکار ایران به بحرین
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: شاخه سیاسی جنبش «اخوان المسلمین» بحرین از وزارت خارجه این کشور خواست با وزارتهای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای احضار سفرایشان از تهران هماهنگی کند. به گزارش وبگاه خبری «مرآه البحرین» جمعیت «المنبرالوطنی» که شاخه سیاسی اخوان است مدعی شد مواضع ایران در قبال منامه تجاوزی آشکار به حاکمیت بحرین است. وزیر کشور بحرین نیز چند روز قبل ایران را به دخالت در امور داخلی کشورش متهم کرده بود.
پسر اردوعان در کنار داعش
جمهوری اسلامی نوشت: رسانههای مجازی ترکیه تصویری از پسر اردوغان رئیسجمهور ترکیه در کنار تروریستهای داعش را منتشر کردند که نشان میدهد ادعاهای اردوغان مبنی بر نداشتن رابطه با تروریستهای داعش یک دروغ است. در همین حال، منابع خبری کردهای سوریه با اشاره به همکاری ترکیه با داعش از انجام حملات هوائی ترکیه علیه مواضعی در داخل سوریه خبر دادهاند. انتشار تصاویر فرزند اردوغان بنام بلال در رسانهها که در کنار دو تن از امیران داعش در ترکیه دیده میشود، مخالفان اردوغان را در موضع برتر قرار داده است.
صفحه جدید در روابط جنبش حماس با سران سعودی
روزنامه جمهوری اسلامی آورده: رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس سفر اخیر خود به عربستان سعودی را گامی در مسیر درست دانست. به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، خالد مشعل گفت: «سفر من به عربستان صفحه جدیدی در روابط جنبش حماس با سران سعودی باز کرد.» وی افزود: «این سفر گامی در مسیر درست بود. جنبش حماس همه «درهای عربی و اسلامی» را برای فلسطین و بیتالمقدس میزند و خود را از حمایت هیچ طرفی بینیاز نمیداند و در «بازی محورها» در منطقه شرکت نمیکند.» دو روز قبل، عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد سفر مشعل فقط برای ادای مناسک عمره بود و جنبه سیاسی نداشت و موضع ریاض در برابر جنبش حماس تغییر نکرده است ولی منابع سیاسی سفر خالد مشعل به عربستان را نوعی تلاش آل سعود برای نشان دادن تایید حماس از حمله عربستان به یمن دانستهاند و خالد مشعل را به خاطر این سفر و دریافت پول از عربستان در ازاء آن، مورد نکوهش قرار دادند.
قطع میکروفون روحانی شیعه در تلویزیون بحرین
روزنامه جمهوری اسلامی آورده:تلویزیون بحرین میکروفون یک روحانی شیعه مدافع ایران را در پخش زنده قطع و وی را از استودیو بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، تلویزیون بحرین در ادامه ادعاهای خود مبنی بر دخالت ایران در امور داخلی این کشور، از شیخ «محمد سعید العرادی» روحانی شیعی برای شرکت در برنامه گفت و گو محور تحت عنوان «دخالتهای ایران» دعوت کرد و هنگامی که مجری برنامه از شیخ العرادی سئوالی مبنی بر اینکه «آیا ایران در امور بحرین دخالت میکند یا خیر؟» پرسید، میهمان با اشاره به آیه «وبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه» به لزوم استفاده از نصیحتهای خیرخواهانه برای بهبود اوضاع داخلی بحرین پرداخت. مجری که از مواضع میهمان عصبانی شده بود از العرادی خواست جواب سئوالش را با «بله» یا «خیر» بدهد که میهمان گفت: متن مواضع رهبر ایران را برایم بیاورید که چه گفت تا درباره آن قضاوت کنم. در این هنگام سیم میکروفون میهمان کشیده شد و صدای وی خاموش گردید و او از استودیو اخراج شد.
مشکلی مهمتر از حضور زنان در ورزشگاه
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که معصومه ابتکار ضمن حمایت از حضور بانوان در ورزشگاهها، میگوید: فکر نمیکنم ورود به ورزشگاهها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد. یکی از مطالبات اصلی خانمهای ایرانی این است که دختران همگام با پسران بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند. دختران ایرانی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیتهایی که در نقاط مختلف کشور دارند، از مشکلات اسکلتی رنج میبرند.
افطاری سیاسی در منزل حسن روحانی
آرمان آورده:شنیده شد که در ماه رمضان وقتی آقای روحانی افطاریهای پیدرپی میدادند. پیشنهاد کردم [شد ]ایشان یک افطاری هم با روسایجمهور سابق برگزار کند. اواخر هفته پیش شنیدم [شنیده شد] که در یکی از شبهای ماه مبارک رمضان آقای روحانی در منزل خود میزبان 4 چهره برجسته بود: هاشمی رفسنجانی(رئیسجمهور دوره چهارم و پنجم)، رئیس دولت اصلاحات، علی اکبر ناطق نوری (رئیس مجلس پنجم) و سیدحسن خمینی. جزئیاتی از این دیدار منتشر نشده است. از قرار معلوم این دیدار پیش از توافق هستهای بوده و آنها در خصوص مسائل مختلف کشور صحبت کردهاند.
هشدار درباره امضای خاص برخی مدیران
آرمان آورده:شنیده شد که خراسان نوشت؛ بر اساس ابلاغیه جدید یک نهاد نظارتی به تعدادی از وزارتخانهها و سازمانهای دولتی، اعلام شده است طبق گزارشات واصله، برخی مدیران و مقامات مجاز اداری که دارای اختیارات انجام امور مالی هستند، از 2 نمونه امضای مجاز در اسناد هزینه، قراردادها و چکهای دولتی استفاده میکنند که این کار ضمن تضعیف سیستم کنترل داخلی، احتمال بروز فساد را افزایش میدهد. این نهاد نظارتی در ادامه نامه خود از همه دستگاهها خواسته است در اسرع وقت نسبت به اصلاح رویه غلط فوق اقدام کنند.
بازگشت مدیران احمدینژادی به تلویزیون
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که مدیران سابق سازمان سینمایی در دولت احمدینژاد این روزها تحرکات تازهای را برای حضور مجدد در سینما و تلویزیون شروع کردهاند. نامهنیوز نوشت؛ مرداد 94 بیش از دو سال از فعالیت حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور دولت تدبیر و امید و همچنین فعالیت سازمان سینمایی این دولت میگذرد اما در آستانه ورود به سال پایانی فعالیت این دولت در چهار سال اول، این روزها در محافل سینمایی اخباری از تحرکات و فعالیتهای تیم سابق سازمان سینمایی که در دوران محمود احمدینژاد فعالیت میکردند به گوش میرسد و بهنظر میرسد تیم سابق قرار است بعد از مدتی سکوت و کمتحرکی در سینما و تلویزیون دوباره به این عرضه بازگردد و نقش خود را پررنگتر از گذشته ادامه دهد.
بازگشت (م. ر) به شرکتهای وابسته وزارت نفت؟
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که درحال حاضر فردی به نام (م. ر) در یکی از شرکتهای وابسته به وزارت نفت مشغول به کار است که در دولت گذشته به دلایلی از این شرکت اخراج شد. دانا نوشت؛ م. ر در اوایل دولت قبل نیز در این سمت فعالیت داشت که با بررسی صورت گرفته توسط بازرس ریاستجمهوری در صنعت نفت نام برده به دلیل نفوذپذیری تلمبههای سوخت جایگاهها، ناتوانی در کنترل فنی پس از گذشت 4 سال از عمر سامانه، پرداخت هزینههای سنگین به عرضه خارج از شبکه، و قاچاق افزون بر 380 میلیون لیتر به دلیل اختلال در عملکرد سامانه و عدم تدبیر لازم فنی از این سمت اخراج شد. بازگشت این فرد در دولت یازدهم سوالاتی را در ذهن متبادر میکند که مسئولان امر باید به علت بازگشت این فرد با چنین سوابقی پاسخگو باشند و درباره ارتباط احتمالی نامبرده با موضوع غیرفعال شدن جایگاههای سوخت توضیح دهد.
آزادی دو فروند کشتی از چنگ دزدان سومالی
آرمان نوشت:شنیده شد که معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات گفت: از مجموع 3 کشتی صیادی ایرانی گرفتار شده در دست دزدان دریایی سومالی هفته گذشته 2فروندکشتی آزاد شده ولی تکلیف یکی از کشتیها هنوز مشخص نیست. نامهنیوز نوشت؛ علیاصغر مجاهدی با اشاره به تعرضات مرزی به آبها توسط شناورهای صیادی عنوان کرد: سال گذشته 18 فروند شناور خارجی صیادی در آبهای ایران توقیف شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد 42 درصد کاهش داشته و همچنین 3 فروند از شناورهای صیادی ایرانی در محدوده اقیانوس هند توسط شناورهای سایر کشورها توقیف شده است. وی با بیان اینکه بزرگترین ناوگان کشور به ماهیگیری اختصاص دارد، افزود: دارای 11 هزار فروند شناور صیادی هستیم و در تلاش هستیم تا با تجهیز این شناورها به سیستم آنلاین کنترل آنها را در آبها اجرایی کنیم.
احمدی نژاد و جلیلی باید بازخواست شوند
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که عضو هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: کسانی که مسائل بینالمللی را پیش پا افتاده شمردند و در طول 13 سال مذاکره کوتاهی کرده و موجبات تحریم و قطعنامههای سازمان ملل علیه ایران را فراهم کردند باید بازخواست شوند. آیت ا... سید محمد غروی با اشاره به توافق صورت گرفته ضمن مجاهدانه توصیف کردن فعالیت های تیم مذاکره کننده ایران و در راس آن دکتر ظریف گفت: تحریمها ظلمی بود که کشورهای غربی و آمریکا بر کشور ما تحمیل کرده بودند و ما باید تمام تلاش خود را به کار میگرفتیم تا این ظلم و محاصره اقتصادی را از بین ببریم. وی با اشاره به تمایل غرب برای مذاکره با ایران ادامه داد: قطعا وقتی طرف مقابل مدعی و خواهان مذاکره است ایران نیز باید طبق نظر رهبری این تقاضا را اجابت میکرد و اینطور نبود که ما بتوانیم بیتفاوت باشیم تا ظلم تحریم ها بر نظام و کشور ما باقی بماند.
حمایت یهودیان امریکا از توافق هستهای با ایران
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر نوشت:روزنامه «جروزالم پست» چاپ اسرائیل گزارش داد بنابر تازهترین نظرسنجیها، یهودیان امریکایی به نسبت بیش از امریکاییهای غیر یهودی، از توافق هستهای ایران با 6 قدرت جهانی حمایت میکنند. به گزارش ایرنا، این روزنامه در شماره دیروز خود نوشت: نظرسنجی «LA Jewish Journal» نشان میدهد 49 درصد امریکاییهای یهودی از توافق (وین) حمایت میکنند. این درحالی است که تنها 28 درصد از شهروندان امریکایی غیریهودی از توافق هستهای ایران و گروه 1+5 حمایت کردهاند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد 53 درصد امریکاییهای یهودی و 41 درصد امریکاییهای غیریهودی خواستار موافقت کنگره با توافق هسته ای هستند.
مجوز «مکدونالد» در دست اتحادیه تشکیل نشده
ایران نوشت:در شرایطی که اعلام آمادگی «مک دونالد» برای پذیرش نمایندگی در ایران با حرف و حدیثهای فراوان مواجه شده است قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره با تأکید بر اینکه تاکنون درخواستی در این رابطه ارسال و مجوزی صادر نشده است، گفت: طبق قانون اصناف کشور، این گونه فعالیتها نیازمند اخذ مجوز از اتحادیههای صنفی ذیربط است. به گزارش « ایسنا»، مجتبی خسروتاج گفت: طبق قانون اصناف کشور اینگونه فعالیتها به اخذ مجوز از اتحادیههای صنفی ذیربط نیاز دارند ولی به دلیل محدود بودن فروشگاههای زنجیرهای در کشور، هنوز اتحادیه اینگونه واحدهای صنفی شکل نگرفته است.
حضور وزیر کار در دادگاه مرتضوی به عنوان «مطلع»
روزنامه ایران نوشت:علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مطلع برای رفع ابهام در رابطه با شکایت سازمان تأمین اجتماعی و پاسخ به استعلام های انجام شده از سوی مرجع قضایی به دادگاه کیفری دعوت شد. به گزارش «ایران»، قاضی محمدرضا محمدیکشکولی در حاشیه این جلسه درباره تجدید وقت جلسه محاکمه مرتضوی گفت: جلسه امروز (شنبه) به دو دلیل تجدید شد که یکی از این دو دلیل این بود که آقای مرتضوی با تأخیر بیش از حد و در واقع بعد از اعلام ختم جلسه حضور پیدا کردند و دلیل دوم این بود که پاسخ استعلام هایی که قبلاً از سازمان تأمین اجتماعی صورت گرفته بود، نرسیده بود. قاضی کشکولی در ادامه گفت: برای جلسه بعدی (هفتمین جلسه) علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سید تقی نوربخش مدیر سازمان تأمین اجتماعی به عنوان مطلع برای رفع ابهام در خصوص شکایت سازمان تأمین اجتماعی و پاسخ به استعلام های دادگاه دعوت شدند. قاضی رسیدگیکننده به پرونده مرتضوی با بیان اینکه در مراحل پایانی رسیدگی به این پرونده هستیم درباره حضور احمدی مقدم و رادان در دادگاه نیز گفت: در صورتی که نیاز باشد این اتفاق میافتد، ولی فعلاً ضرورتی ندارد.
استقبال انگلیس از سفر اتباع آن کشور به ایران
ایران آورده:انگلیس، ایران را از فهرست کشورهای با ریسک بالا برای سفر اتباع بریتانیایی خارج کرد. به گزارش «ایران»، روز گذشته فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس با انتشار این خبر در صفحه توییتر رسمی خود نوشت: «انگلیس جز سفرهای ضروری، دیگر سفرها به ایران را نیز توصیه میکند، خطر ریسکپذیری سفر به ایران از نظر انگلیس تغییر کرده است و سایت توصیههای سفر وزارت امور خارجه انگلیس بهروزرسانی شده است.»
شکایت حقوقدان امریکایی از اوباما و سناتورهای مخالف توافق وین
روزنامه ایران نوشت:یک حقوقدان امریکایی، اقدامات باراک اوباما برای جلب موافقت کنگره با توافق هستهای ایران و تلاشهای چند نفر از سناتورهای مخالف برای رد آن را نقض قانون اساسی امریکا دانست و علیه آنها اقامه دعوی کرد. به گزارش ایرنا، تارنمای امریکایی ورلد نت دیلی در این باره نوشت: «لاری کلیمن» در دعوی خود ادعا کرده است که روند تصویب توافق هستهای ایران مطابق قانون اساسی امریکا نیست.
دستور دولت برای تبدیل یک مصوبه از «سری» به عادی
روزنامه خراسان نوشت:بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی که به 3 عضو اقتصادی کابینه ابلاغ شده، اعلام شده است که حسب اختیارات دولت بر اساس ماده ۴ اصلاحی آیین نامه طرز نگاهداری اسناد سری و محرمانه دولتی مصوب سال 82، با توجه به ضرورت نداشتن طبقه بندی مصوبه اواخر مهرماه سال 85 کابینه، طبقه بندی تصمیم نامه هیئت دولت وقت از نوع "سری" به "عادی" تغییر می یابد.
تکلیف جدید به مدیران درباره گلوگاه های مفسده خیز
روزنامه خراسان آورده:پس از دستور سال گذشته دولت به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی مبنی بر لزوم فعالیت قوی کارگروه های «ارتقای سلامت نظام اداری» با توجه به تصویب آیین نامه پیشگیری و مقابله نظام مند و پایدار با مفاسد اقتصادی در قوه مجریه، بر اساس ابلاغیه جدید یک مسئول دولتی به تعدادی از مدیران اجرایی، تاکید شده با توجه به اهمیت پیشگیری و برخورد قاطعانه با فساد، مدیران مربوط ضمن تلاش برای احصای گلوگاه های مفسده خیز، باید در اسرع وقت برای ارائه راهبردها و دستورالعمل های بومی شده به منظور برخورد و پیشگیری با این موارد اقدام کنند.
حق با آیتالله جنتی بود آل سعود آدم بشو نیستند
کیهان نوشت:چندی پیش آیتالله جنتی سخنانی را در تریبون نماز جمعه تهران بیان کرد که با اعتراضات و پز سادهلوحانه دیپلماتیک برخی از گروههای سیاسی خاص مواجه شد، مواضعی که با سخنان گستاخانه و خارج از عرف دیپلماتیک شاهزادگان حکومتهای مرتجع منطقه جای تأمل بیشتر دارد.
به گزارش مشرق، پایان مذاکرات هستهای ایران سرآغازی برای افشای چهره بدون روتوش حکام مرتجع عربی و عوامل وابسته به آنها شده است. برخی از عوامل این حکومتها با عصبانیت و نگرانی مدعی شدند که پایان مذاکرات هستهای ایران شروع تهدید از سوی کشورمان علیه این کشورهاست.
در این میان بندر بن سلطان، شاهزاده سعودی که گروههای تروریستی نظیر داعش محصول فعالیتهای وی هستند، در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «ایلاف»، «توافق هستهای اوباما با ایران» را «کپی برابر با اصل» توافق «بیل کلینتون با کره شمالی» دانست.
وی همچنین در توهینی آشکار به دیلی استار لبنان گفت، این توافق به ایران اجازه خواهد داد که به بمب هستهای دست پیدا نماید. عربستان سعودی و قدرتهای خلیج فارس آماده میشوند که علیه ایران بعد از توافق هستهای عملیات نظامی بدون مشارکت آمریکا انجام دهند.
در حالی با چنین مواضع آشکاری چهره و نیات حکومت مرتجع آل سعود آشکار میشود که چندی پیش آیتالله جنتی در خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به درگذشت پادشاه عربستان با بیان اینکه پادشاه قبلی عربستان با شیعه دشمنی بسیاری داشت و تکفیر را راهاندازی و از آن حمایت کرد، گفت: پادشاه عربستان به سزای اعمالش خواهد رسید و الان نیز در حال تحمل مجازات اعمالش است.
وی ملک عبدالله را «قارون سعودی» خواند و با بیان اینکه باید به اسرائیلیها و آمریکاییها و آنها که در اینجا نیز گاهی اوقات از سفره او تغذیه میکردند و او را حمایت میکردند، تسلیت بگوییم، گفت: به مؤمنان و مسلمانان و کسانی که واقعاً غصه اسلام و شیعه را میخورند تبریک بگوییم و امیدوار هستیم که ادامه کار به این صورت نباشد.
اما این مواضع آیتالله جنتی در افشای چهره حکومت آل سعود با واکنشهای منفی و پز دیپلماتیک برخی از گروههای خاص روبرو شد. در این زمینه رسانهها و روزنامههای زنجیرهای نقش دایه دلسوزتر از مادر را ایفا کردند و نسبت به سخنان آیتالله جنتی متعرض شدند.
در همین باب روزنامه شرق در مطلبی قول دبیر شورای نگهبان را خارج از عرف دیپلماتیک و حتی خارج از اخلاق و سنت اسلامی قلمداد کرد و نوشت: «با مرگ ملک عبدالله، مقامات ارشد نظام مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور و دکتر جواد ظریف، وزیر خارجه رسماً تسلیت گفتند. علاوه بر این وزیر خارجه به نمایندگی از جمهوری اسلامی در این مراسم شرکت کرد. با وجود این، چه جای آن دارد یک روحانی که در مقام خطیب جمعه سخن میگوید و باید مسلمانان را به تقوا و اتحاد دعوت کند؛ به گونهای سخن بگوید که ثمره آن، جز ایجاد اختلاف بیشتر میان شیعه و سنی و زیان و خسران برای منافع ملی ما نیست؟»
نویسنده این سطور در حالی معترض سخنان آیتالله جنتی شد که مواضع خصمانه آلسعود در برابر ایران که از کارشکنی در مذاکرات هستهای تا به راه انداختن جنگ نفتی و تروریستپروری علیه شیعیان گسترده شده، در این مطلب نادیده گرفته شده است.
البته این تنها موضع یک روزنامه اصلاحطلب نبود و برخی از رسانههای دیگر این جریان سیاسی نیز به طور هماهنگ به انتقاد از امام جمعه موقت تهران پرداختند و حتی اعتراض جناحی برخی از این رسانهها نیز با چاشنی توهین همراه شد.
جالب اینجاست که برخی از رسانههای مذکور با پوشش دادن بیانیه اعتراضی شورای همکاری خلیج فارس سخنان آیتالله جنتی را تفرقهافکنانه توصیف کردند! در حالی که حکومتهای مرتجع عربی خود عامل سیاست تفرقهافکنانه غرب میان مسلمانان هستند و از چنته آنان است که گروههای تروریستی نظیر داعش برای پر رنگتر کردن اختلافات و جنگافروزی میان مسلمانان بیرون آمده است.
با این حال با توجه به مواضع توهمی و توهینآمیز بندر بن سلطان در قبال کشورمان ژست دیپلماتیک رسانههای خاطی برای اعتراض به آیتالله جنتی بیش از پیش سادهلوحانه جلوه میکند، چرا که در مقابل افرادی که به هیچ رفتار دیپلماتیکی پایبند نیستند و در آشکارا و نهان تیغ تیز توهین و تهدیدهای خود را مقابل ایران اسلامی گرفتهاند و با سیاستهای خصمانه انواع و اقسام ابزار مختلف را علیه کشورمان به کار میگیرند، بایستی در برخی از مواقع با قاطعیت و صراحت امر برخورد کرد.
بدحالی دنبالهدار بورس پس از توافق
روزنامه کیهان نوشت:با افزایش نگرانی از ادامه ریزش شاخص، سرمایهگذاران بلندمدت از بورس خارج شدند.
روزنامه شرق ضمن درج این خبر نوشت: با وجود رشد شاخص از ابتدای تیرماه و امید به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای ایران و 5+1، با کمال ناباوری روندکلی بازار به گونهای دیگر رقم خورده و منجر به کاهش مداوم دو هزار و صدواحدی شاخص کل و افت سه درصدی آن طی پنج روز کاری اخیر شده که این امر نگرانی فعالان بازار و سردرگمی آنها را در مورد علل این افت به همراه داشته است.
یک تحلیلگر بازار سرمایه در این رابطه به «شرق» گفت: مهمترین محصول ابهام و سردرگمی در بازار را میتوان نوسانات شدید بازار، سفتهبازی و خروج سرمایهگذاران بلندمدت از بازار دانست. همچنین در این میان شایعات در بازار اوج میگیرند که خود منجر به رشد سفتهبازی در بازار میشوند؛ شایعاتی از قبیل کاهش دستوری بازار، دستکاری کدهای معاملاتی و.... اما نکتهای را که در این میان میتوان در خصوص افت ارزش بازار طی روزهای اخیر به آن اشاره کرد، افت سه درصدی شاخص کل پس از فصل مجامع با توجه به رشد 11 درصدی آن از ابتدای تیرماه است که پدیدهای غیرعادی محسوب نمیشود و با وجود افتهای اخیر هنوز هم شاخص روند نزولی یک ساله خود را شکسته است. نکتهای که در خصوص این روزهای حقیقیهای بازار میتوان به آن اشاره کرد و آنها را ترغیب به خروج احتمالی از بازار یا عدم تمایل به حضور اثربخش در بخش تقاضا میکند، شناسایی بازدهی سرمایهگذاریهای قبلی و عدم تمایل به شرکت در مجامع شرکتها با توجه به انتشار اخبار منفی مبنی بر وضعیت تقسیم سود شرکتهای بورسی است. علاوه بر آن با توجه به وضعیت نامناسب نقدینگی در اقتصاد و به تبع آن در شرکتهای بورسی و عدم توانایی آنها مبنی بر پرداخت سودهای تقسیمی در موعدهای مقرر عملا جذابیت شرکت در مجامع برای اشخاص حقیقی کاهش یافته است. همچنین جذابیت این بازی سود برای حقوقیهای بازار نیز رنگ باخته است. همین امر منجر به فشار فروش سهام در فصل مجامع شد که ارتباطی نیز با توافقات هستهای ندارد.
شرق خاطرنشان کرد: نکته دیگری که منجر به عدم استقبال فعالان بازار سرمایه شده، عدم تغییر متغیرهای اقتصادی پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای و عدم مشخص بودن بازه زمانی این متغیرها و میزان تاثیرات آنهاست. چنانکه درحال حاضر حتی میزان پولهای آزاد شده، زمان تک نرخی شدن نرخ ارز و کاهش سودهای بانکی نه تنها مشخص نیست. بلکه صحبتهایی نیز در ارتباط با بازه زمانی شش ماهه یا 9 ماهه این تغییرات به میان میآید. همین امر منجر به آن شده که فعالان بازار اقدام به شناسایی سودهای خود کرده و صبر را تا به نتیجه رسیدن نتایج عملی مذاکرات پیشه کنند.
این روزنامه در خبر دیگری نوشت: دلار، مسیر افزایش قیمت را برگزیده است و هر روز بیشتر بر قیمتش افزوده میشود. هر دلار آمریکا در آخر وقت بازار روز پنجشنبه تا سه هزار و 270 تومان بالا رفت اما در آخرین معاملات اندکی ریزش کرد و بر سه هزار و 265 تومان ایستاد. دلار بانکی هم در آخرین روز معاملات هفته گذشته با نرخی حدودسه هزار و 240 تومان معامله شد.
ارتباط دکل 87 میلیون دلاری با قمارباز کرسنتی
روزنامه کیهان نوشت:با وجود بایکوت عجیب گم شدن 87 میلیون دلار از منابع بیتالمال توسط مدیران نفت طی دو سال گذشته، خبرهای جالبی از حضور یکی از مدیران فعلی وزارت نفت در این پرونده درز کرده است.
به گزارش روزنامه جوان، یکی از مدیران ارشد فعلی وزارت نفت که پیش از تغییر دولت همکاریهایی را با رضا- م- ط و محمد- م فرزند عطا- م داشته، پس از تغییر دولت به سمتی مهم و استراتژیک در وزارت نفت منصوب شد. این مدیر نفتی که در ماجرای خرید دکل فورچونا از شرکت دین ترکیه نقشآفرینی کرده و امضای وی در کنار امضای 2 فرد مذکور دیده میشود، رابطه نزدیکی با قمارباز کرسنتی داشته و مشخص نیست حضور وی در این سمت به چه دلیل است.
شنیده شده وی در جریان بررسی این پرونده، کارشکنی کرده و با ارائه اطلاعات ناقص و جهتدار به نهادهای بازرسی نفتی و فرانفتی، سعی در سفیدخوانی نقش خود و رضا- م- ط در این پرونده داشته و دارد. یک سایت خبری هم چندی پیش گزارشی ارائه داد که بر اساس آن، وکیل «ط» با مراجعت به ایران، در حال فروش اموال وی و انتقال پول به فرانسه است.
بر اساس مدارک موجود، آقای «ط» یکی از سرحلقههای اصلی پرونده کرسنت است که همکاری نزدیکی با نماینده کرسنت در ایران داشته است. یک خبرگزاری هم ماه گذشته در خبری از فعالیت مجدد این دلال نفتی در امارات پرده برداشت.
ارتباط «ط» با کرسنت و حضور یکی از شاهدان قرارداد به قرار امضا در وزارت نفت، تبدیل به پازل مبهمی شده است که مشخص نیست چه سرانجامی پیش روی آن است. مدیر نفتی نیز در این ابهام، از همه تلاش خود برای وارونه جلوه دادن حقیقت و معرفی عمر کامل السواده- دستیار «ط»- به عنوان کسی که 87 میلیون دلار را به جیب زده است، استفاده میکند. بر اساس مدارک موجود، از این مبلغ 76 میلیون دلار شخصا به حساب وی واریز شده و مابقی پول به سایر حسابها که یکی از آنها متعلق به عمر کامل السواده است.
بر اساس این گزارش، در سفر اخیر زنگنه به چین، وقتی وزیر نفت خواستار ارائه اطلاعاتی از نحوه انتقال 87 میلیون دلار به شرکت دین شد، مدیران شرکتbassuuood چین اعلام میکنند این مبلغ به حساب شرکت دین واریز شده که متعلق به «ط» و دوستان وی است. وی ادعا کرده این پول به حساب وی واریز نشده است که تایید مسئولان چینی همه چیز را روشن میکند. رضا سراج رئیس سازمان بازرسی هفته گذشته از تکمیل این پرونده در دادسرا خبر داد اما نکته ابهامآمیز در این پرونده، حضور یکی از ذینفعان این پرونده در وزارت نفت است که سعی در ایجاد انحراف در تحقیقات دارد.
آقای «ط» که این روزها به همراه فرزند شاپور بختیار در فرانسه کازینوی بزرگی را اداره میکند، گویا به راحتی در حال گذر ایام است و با بیش از 76 میلیون دلار از منابع بیتالمال در امنیت کامل قضایی به سر میبرد.
در این میان، سکوت دو ساله وزارت نفت برای بررسی و پیگیری جدیتر این موضوع در محاکم قضایی قابل تامل به نظر میرسد و شرکت تاسیسات دریایی نیز در اینباره منفعل عمل کرده است. اتاق فکر تشکیل شده در این موضوع، سعی در ارائه آدرس غلط و فرافکنی درباره فساد دارد در شرایطی که یکی از سرنخهای اصلی این فساد، به مدیریت یکی از واحدهای وزارت نفت منصوب شده است.
امید است وزارت نفت با بررسی دقیق این پرونده از منابعی دیگر، به سه ضلعی کرسنت، قمارباز کرسنتی و دکل نفتی 87 میلیون دلاری پایان دهد.
به دشمنان ملت ایران جایزه ندهید
روزنامه کیهان آورده:دولت نباید به تحریمکنندگانی که با ملت ایران دشمنی کردند جایزه بدهد.
وبسایت الف در یادداشتی نوشت: با گذشت حدود یک هفته از توافق هستهای و نیز پس از اعلام حضور هیئت بلندپایه اقتصادی آلمان در ایران، هماینک هیئتهای اقتصادی کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس نیز که روزی در صف تحریمکنندگان ایران بودند، درصدد حضور در ایران هستند.
خبرگزاری رویترز نیز از جلسه توجیهی تجار این کشور در مورد چگونگی سرمایهگذاری در فرصتهای تجاری ایران که با آزادسازی تحریمها و داراییهای بلوکه شده در دسترس قرار میگیرند، خبر داده است.
از سوی دیگر خبرها حاکی از آن است که وزیر امور خارجه فرانسه نیز قرار است به تهران سفر کند. اگر چه طبق گفته این مقام فرانسوی، این سفر همراه با هیئت بزرگی نخواهد بود، اما یک دیپلمات ارشد فرانسوی از جلسه 50 مدیر شرکتهای بزرگ فرانسوی درباره توافق هستهای و نیز حضور هیئتی متشکل از 80 شرکت این کشور تا پایان ماه سپتامبر (مهرماه) خبر داده است.
الف مینویسد: اکنون که چشماندازی نسبی برای به سرانجام رسیدن مذاکرات چندین ساله و در نتیجه پایان تحریمهای خودساخته قدرتهای سلطهجو ترسیم شده است، همان کسانی که شدیدترین دشمنیها را در حق مردم ایران روا داشتند، بیشتر از هر کسی به خوان گسترده ایرانی چشم طمع دوختهاند. یک مسئله خیلی مهم هم مورد انتظار است و آن اینکه به تحریمکنندگان مردم ایران نباید جایزه داد. البته کسی انتظار مقابله به مثل با تحریمکنندگان را ندارد، اما حتما باید میان کشورهایی که با تحریمهای گسترده شرایط زندگی را برای ایرانیان سخت کردند و کشورهای دیگری که رفتار متفاوتی داشتند و در شرایط تحریم رفتار منطقیتری با کشورمان داشتند فرق گذاشته شود. انتظار مردمی که دشواریهای ناشی از دشمنی این دسته از کشورها را تحمل کردهاند آن است که دولت ایران اگر برای مجازات آنان اقدام نمیکند (که اگر چنین کند، عین عدالت است)، با میدان دادن اقتصادی غیرمنطقی به آنها، برای دشمنیشان از دولت و مردم ایران جایزه نگیرند!
این مسئله از منظر اقتصادی هم قابل توجه است و بازگشت بیحساب و کتاب تحریمکنندگان و حتی غیرتحریمکنندگان به اقتصاد ایران، با دورنمای مبهمی که برای آینده توافق در دست اقدام وجود دارد، خلاف عقل و منطق اقتصادی است و چه بسا به وابستگی بیشتر و آسیبپذیری جدیتر منجر شود؛ بنابراین چارهکار و کلید توسعه و پیشرفت اقتصادی ایران حتی در شرایط پساتحریم، عمل به نسخه اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه اقتصاد ملی است. به گزارش خبرگزاری دعوت وزیر خارجه فرانسه برای سفر به تهران در حالی است که وی بدترین مواضع را در طول مذاکرات 2 سال اخیر علیه ایران داشت و تعبیه مکانسیم بازگشتپذیری سریع و خودکار تحریمها در متن برجام و قطعنامه شورای امنیت پیشنهاد وی بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت