به گزارش شانا، سیدمحسن قمصری امروز در نشست بررسی آینده نفت ایران در دوره پساتحریم در مرکز پژوهشهای پولی و بانکی بانک مرکزی، درباره این که سهم ایران از بازار نفت اروپا در دوره پساتحریم چه میزان خواهد بود، افزود: سعی ما بر این است که بتوانیم با حداکثر ظرفیت صادرات نفت را انجام دهیم و به دوران قبل از تحریم که با سهم ٤٢ و ٤٣ درصدی از بازار اروپا را داشتیم، برگردیم.
وی با بیان این که بازار نفت آسیا اولویت اول محسوب میشود، اظهار کرد: بازار نفت آسیا به دلیل جغرافیایی و نزدیکی به ایران اولویت نخست نفت ایران است.
قمصری در پاسخ به پرسشی درباره این که با وجود جنگ سهم در بازار جهانی نفت، ایران چگونه میتواند بعد از لغو تحریم سهم خود را از این بازار پس بگیرد با اشاره به خاص بودن نفت خام ایران که نه فوق سبک است و نه فوق سنگین، تصریح کرد: صحبت از جنگ سهم و مازاد عرضه 5/2 تا 5/3 میلیون بشکهای در بازار جنبه تبلیغاتی دارد و نباید چندان مورد توجه قرار گیرد. فکر نمیکنم ما آن قدر وارد جنگ سهم شویم.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران درباره برنامهریزیهای نفتی کشور برای انعقاد قراردادهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت با شرکتهای نفتی بینالمللی افزود: پالایشگاههایی هستند که علاقه دارند نفت خام ما را بخرند و باید با آنها به یک نقطه تفاهم برسیم.
وی افزود: هم اکنون نمیتوانم در مورد آینده سهم نفت ایران صحبت خاصی کنم، اجازه دهید بازار باز شود و ما وارد آن شویم. اما قطعا انعقاد قراردادهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت در دستور کار قرار دارد.
این مقام نفتی گفت: با توجه به سطح فعلی قیمتها، پیشبینی میشود در سال 1394 حدود 28 میلیارد دلار درآمد نفتی کسب شود.
قمصری اظهار کرد: اگرچه در صورت لغو تحریمها میزان صادرات نفت ایران افزایش مییابد، اما قیمتها نیز به تبع آن پایین میآید، بنابراین میزان درآمد نفتی ایران در سال 1394 در خوشبینانهترین حالت 28 میلیارد دلار و در بدبینانهترین وضعیت 25 میلیارد دلار خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد