این فیلم همزمان با عید سعید فطر در سینماهای کشور اکران عمومی می‌شود

آغاز «رستاخیز» سینما

در مراسم آغازین اکران فیلم «رستاخیز» ساخته عظیم احمدرضا درویش که پس فردا در باغ موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود، از شش هنرمند که در شاخه‌های مختلف هنری، راوی نهضت حضرت اباعبدالله بوده‌اند، تجلیل خواهد شد.
کد خبر: ۸۱۵۷۸۰
آغاز «رستاخیز» سینما

به گزارش جام‌جم، سینمای ایران در چند سال اخیر و پس از سال‌ها، سرانجام به این فکر افتاد از رسانه تاثیرگذار سینما استفاده‌ای بهینه کند و باورها، اعتقادات و دغدغه‌های ارزشمند یک ملت را که البته دلمشغولی بسیاری دیگر از جوامع آزادیخواه و عدالت‌طلب جهان است، به تصویر بکشد و به فیلم تبدیل کند.

فیلم‌هایی که علاوه بر عرضه داخلی، چشم‌اندازهای بسیار بزرگ‌تر و وسیع‌تری را هم دنبال کنند و بجز نمایشی سرگرم‌کننده و جذاب ـ که خاصیت غیرقابل انکار هنرصنعت سینماست ـ در پی اهداف دیگری همچون تاثیرگذاری و ارائه چهره‌ای زیبا و دلپذیر از دین مبین اسلام هم باشند.

در محسنات دین اسلام که هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد، اما همه می‌دانیم بخصوص در چند سال اخیر چه هجمه‌های ناجوانمردانه‌ای علیه این بهترین دین آسمانی صورت گرفته و مسلمانان در سراسر دنیا چه بی‌رحمانه مورد حمله بی‌دینان متعصب قرار گرفته‌اند.

دامنه این حملات از دنیای واقعیت تا فضاهای تابعه دیگری مانند عالم سینما را در بر می‌گیرد و هرازگاهی موج جدیدی از اسلام‌هراسی در غرب ایجاد می‌شود.

سینمای ایران اما از جایی به بعد تصمیم گرفت در قبال این تخریب اذهان عمومی و عناد بی پرده با اسلام، سکوت نکند و همچون گذشته موضع انفعالی نداشته باشد.

فیلم‌های «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش و «محمد(ص)» ساخته مجید مجیدی، مهم‌ترین اقدامات سینمای ایران در این زمینه است؛ فیلم‌هایی که با هدف تاثیرگذاری جهانی تولید شده‌اند و نیت و قصدشان این است از چهره زیبای اسلام ـ که دنیای غرب و ایادی آنها در سینما و هنر طور دیگری جلوه داده‌اند ـ غبارروبی کنند.

هرچند هر دوی این آثار باوجود همه تلاش‌های صورت گرفته، از ایراد و اشکال فنی و ساختاری عاری نیستند و آن طور که باید نتوانسته‌اند به صورتی کاملا جذاب و گیرا، حق مطلب را در موضوعاتی که در پیش گرفته‌اند ادا کنند؛ با این حال همین حرکت عظیم را هم باید به فال نیک گرفت و فقط آن را به عنوان آغاز نهضتی محمدی و حسینی در سینمای ایران دانست.

نمونه‌های پیشین

اهمیت نخستین و فی‌نفسه این دو پروژه از آن روست که بدانیم سینمای ما متاسفانه طی همه سال‌های فعالیتش جز یکی دو مورد، به صورت جدی آستین همتی در این خصوص بالا نزده است.

در زمینه قیام عاشورا و نهضت امام حسین(ع) فقط فیلم «روز واقعه» ساخته شهرام اسدی و تا حدودی هم «سفیر» ساخته فریبرز صالح را به یاد داریم و در زمینه زندگی پیامبر گرامی اسلام هم، سینمای ایران هیچ اقدام علنی و درخوری انجام نداده بود و هر علاقه‌مند سینمایی فقط به خاطراتش از فیلم خارجی «محمد (ص)» اشاره می‌کرد که آن هم ربطی به کشور ما نداشت و ساخته هالیوودی مصطفی عقاد فقید بود.

خوشبختانه فیلم های «رستاخیز» و «محمد (ص)» در آستانه اکران عمومی هستند و چشم سینمای ایران بزودی به جمال این دو اثر ارزشمند به لحاظ معنوی و موضوعی، روشن خواهد شد.

فیلم مجیدی به احتمال فراوان و براساس گمانه‌زنی‌ها، در اوایل نیمه دوم امسال رنگ پرده سینماها را خواهد دید، اما فیلم احمدرضا درویش، در روزهای پیش‌ رو اکران خواهد شد و مردم می‌توانند روایتی از قیام امام حسین (ع) را روی پرده سینما نظاره کنند.

«رستاخیز» که به سرگروهی سینما آزادی و همزمان با عید سعید فطر در تهران و سراسر کشور به‌طور گسترده اکران می شود، دوشنبه این هفته طی مراسمی ویژه افتتاح خواهد شد.

در این مراسم که از ساعت 18 و در محل باغ‌موزه دفاع مقدس با حضور عوامل فیلم و جمع کثیری از هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار می شود، شش هنرمند شاخه‌های مختلف هنری که گام‌های اساسی، ارزشمند و موثری درخصوص روایت نهضت عاشورا برداشته‌اند، تجلیل خواهند شد.

تجلیل‌هایی برای ایجاد انگیزه

تجلیل از درویش و پنج هنرمند دیگر که نماینده ده‌ها سینماگر و هنرمندی هستند که در این راه ارزشمند قدم گذاشتند، می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای دیگر هنرمندانی که با اراده بیشتری، مفاهیم عاشورا را در قالب‌های مختلف ادبی و هنری و به جذاب‌ترین و رساترین شکل ممکن تولید و عرضه و موجبات تاثیرگذاری بیشتر در این زمینه را فراهم کنند.

در «رستاخیز» که با دستمایه قرار دادن زندگی پسر حرابن یزید ریاحی، به واقعه عاشورا می‌پردازد، بازیگرانی چون آرش آصفی، بابک حمیدیان، فرهاد قائمیان، حسن پورشیرازی، پرویز پورحسینی، پوریا پورسرخ، جمال سلیمان، شقایق فراهانی و مهتاب کرامتی بازی می‌کنند.

هنرمندان تجلیلی در افتتاحیه رستاخیز

داوود فتحعلی‌بیگی، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر و پژوهشگر تعزیه و نمایش‌های آیینی و سنتی از جمله این هنرمندان است.

او که سال ١٣٨٠ موفق به دریافت مدرک درجه یک هنری (معادل دکترا)‌ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است، در زمینه هنر عاشورایی، نمایش هایی چون «کسی که سر دهد اول (حر)» را در کارنامه دارد.

کرمعلی شیرازی، خوشنویس و راوی نهضت امام حسین (ع) درعرصه هنرهای تجسمی هم جزو هنرمندانی است که در مراسم اکران آغازین «رستاخیز» تجلیل می شود.

او آموزش خوشنویسی را از سال 54 نزد نصرت‌الله معین اصفهانی آغاز کرد و پس از دریافت گواهینامه ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران، در محضر غلامحسین امیرخانی، استاد ارشد انجمن خوشنویسان، آموزش‌های تکمیلی را دریافت کرد.

شیرازی سال 78 موفق به دریافت گواهینامه استادی از انجمن خوشنویسان ایران شد و موفقیت‌های فراوانی را کسب کرد.

دکتر محمدرضا سنگری، نویسنده حوزه ادبیات عاشورایی هم یکی دیگر از این هنرمندان است. این عاشوراپژوه سرشناس آثاری چون آینه در کربلاست: پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا، عاشورایی‌ها، چهل روز عاشقانه، راز رشید: مجموعه شعر عاشورایی، از سنگ ناله خیزد: غزل مرثیه‌های عاشورایی و ماه در آب: ابوالفضل عباس بن علی(ع) را به رشته تحریر درآورده است.

حسین فدایی حسین، نویسنده و کارگردان نمایش‌های عاشورایی در حوزه هنرهای نمایشی هم از دیگر هنرمندانی است که دوشنبه و در مراسم ویژه «رستاخیز» تجلیل می‌شود.

شام غریب، غریبه شام، مسافران کوفه، بانوی بی‌نشان، دست‌های سرخ و شب مویه‌ها برخی آثار نمایشی این هنرمند است.شهرام اسدی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینمای ایران هم دیگر هنرمندی است که در این روز تجلیل می شود.

نام او بیش از هر چیز با فیلم به‌یادماندنی «روز واقعه» به یاد آورده می‌شود؛ اثری که تا مدت‌ها تنها فیلم قابل اعتنای سینمای ما درباره عاشورا بود. اسدی بجز «روز واقعه»، فیلم‌هایی چون شب واقعه، به من نگاه کن، اوینار و سریال‌هایی چون جلال‌الدین و شیخ بهایی را هم در کارنامه دارد.

احمدرضا درویش، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینمای ایران و سازنده فیلم‌هایی چون دوئل، سرزمین خورشید و کیمیا هم از جمله هنرمندانی است که به دلیل همت و تلاشی ستودنی و مثال‌زدنی برای ساخت پروژه عظیم و سخت «رستاخیز» تجلیل می‌شود.

گروه فرهنگ و هنر - علی رستگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
رامین
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
۰
۰
تحلیل گر گرامی شما قبل از اكران فیلم چگونه به این نتیجه رسیده اید كه فیلم های رستاخیز و محمد(ص) به شكل جذاب و گیرا نتوانسته اند حق مطلب را ادا كنند؟؟؟ آیا این پیش داوری غیرمنطقی نیست؟؟؟
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها