مصطفی قانعی افزود: طی روزهای اخیر اخباری مبنی بر تولید واکسن اعتیاد به هروئین و مرفین در رسانه ها منتشر شده و توقعاتی ایجاد کرده که درست نیست، زیرا تولید واکسن اعتیاد حداکثر یک طرح تحقیقاتی است که هنوز اثربخشی آن اثبات نشده است.
وی ادامه داد: اگر طرحی به عنوان واکسن اعتیاد وجود داشته باشد، باید قبل از هر کاری طرح آن به سازمان غذا و دارو تحویل شود تا این سازمان که مرجع اصلی تأیید مواد دارویی است بی خطر بودن و اثربخشی آن را تأیید کند.
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: تولید یک واکسن به مطالعات بسیار جدی و طولانی نیاز دارد و قوانین و مقررات آن در سازمان غذا و دارو موجود است، بنابراین تأکید می کنم که هیچ پرونده ای مبنی بر تولید واکسن اعتیاد که عنوان شده در انستیتو پاستور در حال تولید است به سازمان غذا و دارو ارجاع نشده و چنین اقدامی حداکثر یک طرح تحقیقاتی است.
قانعی ادامه داد: فرآیند تولید یک واکسن جدید حداقل پنج تا 10 سال و بلکه بیشتر طول می کشد و نیازمند زیرساخت و خط تولید مخصوص خود است که اکنون چنین خط تولیدی در کشور وجود ندارد.
وی گفت: طرح تحقیقاتی واکسن اعتیاد حدود 14 سال پیش در سال 80 توسط یک محقق ایرانی مطرح شد اما از آن زمان تاکنون، این محقق نتوانسته اثربخشی و بی خطر بودن چنین واکسنی را به تأیید مراجع رسمی و قانونی برساند.
علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر هفته گذشته در یک نشست خبری از تولید واکسن اعتیاد به هروئین و مرفین در کشور خبر داد.(خبرآنلاین)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد