دخترانی که در نقش همزبان با او تماس برقرار کرده بودند، اعضای باند باجگیری بودند؛ افرادی که با تحقیقات صورت گرفته بازداشت شده و در شعبه 133 مجتمع امام خمینی مشهد پای میز محاکمه رفتند. متهمان که اعضای یک خانواده بودند در دادگاه به دفاع از خود پرداختند و با توجه به جرایم مرتکب شده متهمان مرد این پرونده به 15 سال حبس و سه متهم زن آن به پنج سال حبس محکوم شدند.
نقشه عجیب
ماجرا برمیگردد به اواخر سال گذشته، زمانی که شکایتهای متعددی درمورد خفتگیریهای مسلحانه توسط دو مرد و سه زن به پلیس اعلام شد. زورگیریهایی که همراه با آدمربایی بود و سوژه آنها عربهایی بودند که برای مسافرت به مشهد آمده بودند.
نخستین شکایت در ارتباط با این خانواده اواخر سال گذشته اعلام شد؛ زمانی که مرد عربزبانی به اداره آگاهی مشهد مراجعه کرد و از ربوده شدنش توسط اعضای خانوادهای خبر داد.
او به پلیس گفت: «چند روز پیش از یکی از کشورهای عربی به مشهد آمدم، امروز در خیابان با دو دختر جوان آشنا شدم که مسلط به زبان عربی بودند. از آنجایی که آنها همزبان من بودند، با هم همراه شدیم و شام را در یکی از رستورانهای مجلل خوردیم. آنها مرا به خانهشان دعوت کردند و من که صحیح نمیدانستم این دعوت را قبول نکنم، با آنها همراه شدم و به خانهشان رفتم. اما همین که وارد خانهشان شدم، با دو مرد و زن میانسالی مواجه شدم. یکی از مردها که میانسال بود و به نظر میرسید پدر مرد دیگر است کلت کمری بهدست داشت و با تهدید از من خواست هر آنچه ریال، دلار و درهم همراه خود دارم به آنها تحویل دهم. من هم که لوله سلاح را روی شقیقه خود احساس میکردم، به ناچار هر آنچه را آنها گفتند انجام دادم.»
او ادامه داد: «بعد ازسرقت وسایلم، آنها چشمهایم را بستند و سوار بر خودرو کردند. چشمان من بسته بود و چیزی نمیدیدم، بعد از طی مسافتی خودرو توقف کرد و مرد میانسال به مرد جوان گفت او را از خودرو پیاده کن. بعد از چند دقیقه متوجه شدم که آنها آنجا را ترک کردهاند. با ترس چشمبندم را برداشتم و متوجه شدم در یکی از جادههای خارج از شهر مرا رها کردهاند و با کمک یک راننده عبوری به هتل برگشتم.»
با شکایت جهانگرد عرب رسیدگی به این پرونده آغاز شد و در ادامه بررسیها، کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی با شکایتهای مشابه مواجه شدند. شکایتهایی که در آن اعضای یک خانواده از جهانگردان عربزبان سرقت مسلحانه انجام داده و چشم بسته در خارج از شهر رهایشان میکردند. در تمامی این پروندهها، دو دختر جوان عربزبان به بهانههای مختلف با آنها تماس برقرار و سناریوی سرقتهایشان را اجرا میکردند.
دستگیری 5 عضو خانواده
در حالی که تعداد شکات این پرونده به چهار نفر رسیده بود، بررسیهای صورت گرفته نشان میداد که اعضای این باند، پنج عضو خانوادهای هستند که با نقشهای از پیش طراحی شده از جهانگردان عربزبان زورگیری میکنند. با توجه به اظهارات و کمک شکات محدوده خانه متهمان شناسایی شد و در عملیاتی ویژه پنج متهم این پرونده که دو دختر جوان، مادر، پدر و برادرشان بودند، دستگیر شدند. پس از انجام تحقیقات، متهمان به چهار فقره زورگیری و آدمربایی با سلاح گرم اعتراف کرده و با قرار وثیقه تا فرارسیدن زمان دادگاهشان آزاد شدند.
اعتراف در دادگاه
اما زمانی که پرونده در اختیار قاضی اماموردی قرار گرفت، او به مطالعه پرونده پرداخت و پنج متهم پرونده را به دادگاه احضار کرد. متهمان در تحقیقات به دفاع از خود پرداخته و یکی از دخترهای این خانواده در رابطه با این ماجرا به قاضی اماموردی گفت: «از آنجایی که وضع مالی متوسطی داشتیم تصمیم گرفتیم به شیوهای غیرقانونی پولدار شویم. ما عربزبان هستیم و مدتی قبل از یکی از شهرهای جنوبی به اینجا نقلمکان کردیم. به دلیل تسلطمان به زبان عربی و از آنجایی که جهانگردان عرب پول خوبی همراه داشتند، میشد پول زیادی را سرقت کرد. البته این همه ماجرا نبود، آنها خارجی بودند و ناآشنا به شهر، برای همین اگر میخواستند شکایت کنند و راه خانهمان را به پلیس نشان دهند، با توجه به تاریکی هوا و کوچه پسکوچهها نمیتوانستند بهراحتی خانهمان را شناسایی کنند. اما برعکس آنچه ما تصور میکردیم خیلی زود خانهمان شناسایی شد و پلیس ما را دستگیر کرد.»
با توجه به اعترافات صریح متهمان به آدمربایی و سرقت با سلاح گرم، شکایت چهار شاکی پرونده، تحقیقات کارآگاهان پلیسی و بازسازی صحنههای سرقت توسط اعضای این باند، قاضی اماموردی متهمان را مقصر شناخته و رای آنها را صادر کرد.
طبق رای صادره با توجه به اینکه متهمان جرایم سنگینی مرتکب شده بودند، دو دختر جوان و مادرشان به پنج سال حبس و پدر و پسر به 15 سال حبس به اتهام حمل سلاح گرم، سرقت مقرون به آزار و آدمربایی محکوم شدند. قاضی شعبه 133 مجتمع امام خمینی در این باره میگوید: «متهمان با صدور حکم و پس از تائید آن از سوی دادگاه تجدیدنظر روانه زندان شدند.»
هلیا نصرتی / تپش (ضمیمه چهارشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد