جذب جوانان به مساجد مستلزم شیوه و محتوای خاصی در بیان آموزه های دینی است .
روحانیون و امامان جماعت مساجد باید هم از حیث محتویات گفتار و هم از حیث شیوه بیان خود، حرف تازهای برای گفتن داشته باشند و به جای خطابه و مونولوگ به ارتباط دوسویه و دیالوگ توجه نشان دهند.
۳۰ سال پیش سفری برای بازدید از دادگاههای لاهه داشتم، در آنجا سفیر ما گفت رئیس کلیسای پروتستان دوست دارد شما را ملاقات کند، او یک کشیش بود و نخستین سوالی که از من پرسید درباره مساجد بود.
این کشیش از من پرسید ما شنیدهایم شما موفق شدهاید مساجد را از جوانانتان پر کنید، خواستیم بدانیم چه تجربهای در این زمینه داشتهاید، چراکه کلیساهای ما پر از پیرمردها و پیرزنهاست، شما تجربهتان چیست؟ چطور در مساجد جاذبه ایجاد کرده و توانسته اید مفاهیم خدا، وحی و نبوت را برای نسل جوان تفهیم کنید؟
در این ملاقات چند ساعته تلاش کردم راههایی را که برای جذب جوانان در مساجد مسلمانان مؤثر بوده است به کشیش مسیحی توضیح دهم.حال نمیخواهم این مسائل را اینجا مطرح کنم، ولی واقعیت این است که امروز روند ما معکوس بوده و امروز کمتر در این زمینه موفق هستیم.
برخی روحانیون ما در مساجد موفق ظاهر نشدهاند . بنده تجربه دارم با وجود این که روحانی حرفی برای گفتن داشته ولی باز هم قدرت جذب نداشته است! بنابراین هنوز هم با همه مشکلات اگر در مسجد جاذبه ایجادکنیم جوانان علاقهمند میشوند.
از این رو روحانیت باید در نحوه بیان و سخنان و گفتار و محتویات، مطلب جدید داشته و در شیوههای بیان خود تجدید نظر کنند.
روحانیت باید حرف تازهای برای گفتن داشته باشد و تخصص ارائه مطلب را کسب کند، اما متأسفانه امروز این طور نیست.
روحانیت که میگویم اعم از امام جماعت و روحانیت خطیب و واعظ است، هر چند به اعتقاد من امروز دیگر دوران خطابه تاحدودی سپری شده، چون خطابه سخنگفتن یکطرفه است که دوران آن گذشته، امروز صحبتها دوجانبه باشد و دیالوگ جای مونولوگ را بگیرد.
باید در محافل و مساجد، علما و فضلا و روحانیون از افراد متخصص درجه بالا باشند، دیگر دوران آن سر رسیده افرادی که در سخنوری یا حتی ارتباطگیری ناتوان هستند، در مساجد مردم را هدایت کنند چه اگر این طور نبود، امروز جوانان بیشتری را در مساجد میدیدیم.
روحانیت و سخنرانان باید آماده باشند تا در مساجد اگر کسی حرفی زد و نقدی داشت، اول تحمل داشته باشند و بشنوند و دوم بتوانند پاسخ بدهند، امروز در این حوزهها نقد زیادی بر ما وارد است.
جــام جـــم
سید حسین امامی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد